Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλη σας μερα ... Έχω μία μελλοντική ημερομηνία σε ένα κελί (Α1) μιας στήλης (Α) , θέλω το εξής : Στο διπλανό κελί (B2) να έχω δυο ενδείξεις (στο ίδιο κελί στο Β2 και οι δυο ενδείξεις , πρώτα η μια και όταν έρθει η ώρα για την δεύτερη να φεύγει η πρώτη και να εμφανίζεται η δεύτερη) . Οι 2 διαφορετικες ενδειξεις αφορουν τα εξης : α) 3 μηνες πριν φτασουμε στην ημερομηνια (δηλαδη να ξεκιναει η ειδοποίηση να φαίνεται 3 μηνες πριν φτασουμε στην ημερομηνια, εως την ημερομηνια που εχουμε στο καλι μας .Να φαινεται δηλαδη συνέχεια για 3 μηνες πριν) β)Οταν φτασουμε στην ημερομηνια εως Χ μηνες ή Χ χρόνια μετα απο αυτη (δηλαδη να ξεκιναει η ειδοποιηση να φαινεται απο την στιγμη που φτασαμε στην ημερομηνια, εως Χ μηνες ή Χ χρόνια .Να φαινεται δηλαδη συνεχεια για Χ μηνες ή Χ χρόνια μετα) Θα ηθελα αν ειναι ευκολο και καποια απαντηση για αυτα : 1.Πως μπορω να εφαρμόσω τυπους ,συναρτήσεις κ.α. , ταυτόχρονα σε ολα τα κελια μιας στήλης και οχι σε ενα ενα κελι ; 2.Εχωντας μια στηλη οπου στα κελια της υπαρχουν τιμες ,πως θα μπορουσα οτι ωρα θελω ευκολα να εφαρμοζω μια εκπτωση επι τις % ταυτόχρονα σε ολες τις τιμες (δηλαδη σε ολα τα κελια μαζι) 3.Πληροφοριακα θα ηθελα να μαθω το excel απο που "βλεπει" ημερομηνια , ετσι ωτσε επεμβενοντας και αλαζωντας την να μπορω να τσεκαρω αυτα που εφτιξα αν ισχυουν ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ … Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ggatzos : 12-05-13 στις 09:10. |
|
![]()
Καλησπέρα Γιώργο καλώς ήρθες στην παρέα μας Κατ' αρχήν πριν εξηγήσω κάποια πράγματα για τα ζητούμενα να πω ότι κατά την δική μου γνώμη το να έχουμε ένδειξη για πάντα δεν είναι κατανοητό τουλάχιστον από εμένα και γι αυτό δεν απαντήθηκε (αν και είναι παρόμοιο με το 6 μήνες μετά) και εξηγώ: Αν πχ σήμερα είχαμε ημερομηνία 11/5/2022 (καλά να είμαστε) ποιος ο λόγος να έχουμε ένδειξη ότι η ημερομηνία 11/5/2013 έχει λήξει εδώ και 9 χρόνια!!! Κατά τα άλλα στην στήλη Β υπάρχουν υποθετικές ημερομηνίες και σε τρεις στήλες αναπτύσσονται τύποι που δίνουν τα α) και β) ζητούμενα Χρησιμοποιήθηκαν απλοί τύποι της excel από την κατηγορία χρόνος και ημερομηνία Υπάρχουν κείμενα που μας υπενθυμίζουν ότι κάποια ημερομηνία Θα γίνει today() σε 3 μήνες (στήλη C) Είναι today() (στήλη D) και η ένδειξη θα υπάρχει για 6 μήνες ακόμα (στήλη Ε) Τα δεδομένα των τύπων "έρχονται" από ένα πινακάκι βοηθητικό για να μην αλλάζουμε τους τύπους αν χρειαστεί να αλλαχτεί κάποιο στοιχείο πχ 4 μήνες πριν αντί 3 κλπ Περισσότερα στο βιβλίο που ακολουθεί Καλή συνέχεια! |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ παρα πολύ τα το δοκιμάσω.
|
| |||
| |||
![]()
Σπύρο καλή σου μέρα ,ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν επανέρχομαι με χαζές ερωτήσεις απλός είμαι άσχετος στο excel , και τα έχω δει όλα .Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά νομίζω πως δεν είναι όπως το είχα φανταστεί ,ή δεν έχω καταλάβει εγώ. Ίσως να μην έθεσα εγώ σωστά το θέμα γι’ αυτό επανέρχομαι με διευκρινίσεις . Έχω μία μελλοντική ημερομηνία σε ένα κελί (Α1) μιας στήλης (Α) , (μιας και μου είπες ότι β ζητούμενο είναι το ίδιο με το γ ) , θέλω το εξής : Στο διπλανό κελί (B2) να έχω δυο ενδείξεις (στο ίδιο κελί στο Β2 και οι δυο ενδείξεις , πρώτα η μια και όταν έρθει η ώρα για την δεύτερη να φεύγει η πρώτη και να εμφανίζεται η δεύτερη) . Οι 2 διαφορετικες ενδειξεις αφορουν τα εξης : α) 3 μηνες πριν φτασουμε στην ημερομηνια (δηλαδη να ξεκιναει η ειδοποίηση να φαίνεται 3 μηνες πριν φτασουμε στην ημερομηνια, εως την ημερομηνια που εχουμε στο καλι μας .Να φαινεται δηλαδη συνέχεια για 3 μηνες πριν) β)Οταν φτασουμε στην ημερομηνια εως Χ μηνες ή Χ χρόνια μετα απο αυτη (δηλαδη να ξεκιναει η ειδοποιηση να φαινεται απο την στιγμη που φτασαμε στην ημερομηνια, για Χ μηνες ή Χ χρόνια .Να φαινεται δηλαδη συνεχεια για Χ μηνες ή Χ χρόνια μετα) Θα ηθελα αν ειναι ευκολο και καποια απαντηση για αυτα : 1.Πως μπορω να εφαρμόσω τυπους ,συναρτήσεις κ.α. , ταυτόχρονα σε ολα τα κελια μιας στήλης και οχι σε ενα ενα κελι ; 2.Εχωντας μια στηλη οπου στα κελια της υπαρχουν τιμες ,πως θα μπορουσα οτι ωρα θελω ευκολα να εφαρμοζω μια εκπτωση επι τις % ταυτόχρονα σε ολες τις τιμες (δηλαδη σε ολα τα κελια μαζι) 3.Πληροφοριακα θα ηθελα να μαθω το excel απο που "βλεπει" ημερομηνια , ετσι ωτσε επεμβενοντας και αλαζωντας την να μπορω να τσεκαρω αυτα που εφτιξα αν ισχυουν ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ … |
|
![]()
Αγαπητέ Γιώργο καλώς όρισες στην παρέα μας. Όσον αφορά τα ερωτήματά σου τώρα, (φρόντισε να μην μπλέκεις πολλά διαφορετικά ερωτήματα στο ίδιο θέμα), δες τα παρακάτω που ελπίζω να σε βοηθήσουν. Το Excel "βλέπει" την ημερομηνία από το σύστημα. Δεν συνίσταται να αλλάζεις την ημερομηνία του συστήματος. Το από πού ένας τύπος κάποιου κελιού θα βλέπει την σημερινή ημερομηνία το καθορίζεις εσύ. Όπως είπες θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το κελί Α1 να περιέχει την "ημερομηνία αναφοράς". Το Excel με την συνάρτηση =TODAY() σε κάποιο κελί μας αποδίδει την σημερινή ημερομηνία. Βάζοντας λοιπόν =TODAY() στο κελί A1 έχεις την σημερινή ημερομηνία στο A1 Αν στη στήλη Α (από το Α2 και κάτω) έχεις τις διάφορες ημερομηνίες, βάλε τον τύπο =a2-$a$1 στο b2 Θα σου δώσει την διαφορά σε ημέρες μεταξύ των Α1 και Α2 Αντιγράφεις το κελί B2 και κάνεις επικόλληση στα κελιά Β3 και κάτω, ή σέρνεις προς τα κάτω το κελί Β2 από το μαύρο τετραγωνάκι που εμφανίζεται κάτω δεξιά όταν το επιλέξεις. Αν επιλέξεις το κελί Β3 θα δεις ότι περιέχει τον τύπο =a3-$a$1 μετά την αντιγραφή/σύρσιμο δηλαδή την διαφορά σε ημέρες του A1 και Α3. Τώρα αυτό που εσύ θέλεις είναι εμφάνιση "ειδ_1" όταν έχουμε διαφορά μικρότερη των -90 (-90=-3*30 δηλ πριν 3 μήνες από την ημερομηνία στο Α1) εμφάνιση "ειδ_2" όταν έχουμε διαφορά μεταξύ -90 (-90=-3*30 δηλ πριν 3 μήνες) και 0 περιλαμβανομένου (μηδέν δηλ ημερομηνία ίδια με αυτή του Α1) εμφάνιση "ειδ_3" όταν έχουμε διαφορά μεταξύ 1 (μια μέρα μετά από αυτή στο Α1) και 180 (180=6*30 δηλ μετά από 6 μήνες) εμφάνιση "ειδ_4" όταν έχουμε διαφορά μεγαλύτερη από 180 (180=6*30 δηλ μετά από 6 μήνες) Βάζεις λοπόν στο c2 τον τύπο Κώδικας: =IF(b2>-90;IF(b2>0;IF(b2<180;"ειδ_3";"ειδ_4");"ειδ_2");"ειδ_1") Αν δεν θέλεις να εμφανίζονται οι διαφορές στη στήλη Β, αντικαθιστάς το b2 στον τύπο του C2 με το a2-$a$1 Κώδικας: =IF(a2-$a$1>-90;IF(a2-$a$1>0;IF(a2-$a$1<180;"ειδ_3";"ειδ_4");"ειδ_2");"ειδ_1") Αν θέλεις αλλάζεις τα -90 και 180 ή τα γράφεις σε κάποια κελιά και χρησιμοποιείς απόλυτες αναφορές (πχ αν βάλεις στο d1 το -90, αντικαθιστάς το -90 του τύπου με $d$1) μην ξεχάσεις να αντιγράψεις προς τα κάτω μετά από αλλαγή στους τύπους. Ελπίζω να είναι κατανοητά όλα τα παραπάνω. Πες μας αν τα κατάφερες, και ανέβασέ μας το φύλλο που τα εφάρμοσες για τυχόν διορθώσεις παρατηρήσεις. Φιλικά Θανάσης ΥΓ. Σε σχέση με το ερώτημά σου για την αφαίρεση ποσοστών, προσπάθησε να σκεφτείς πώς θα μπορούσε να γίνει για την τιμή σε ένα μόνο κελί και κατόπιν θα βρεις εύκολα το πως γίνεται για όλα τα κελιά της στήλης. |
|
![]()
Καλημέρα Κατ' αρχήν φίλε Γιώργο καλό είναι να μην αλλάζουμε το περιεχόμενο των μηνυμάτων χωρίς λόγο. Απλά αν θέλουμε να διευκρινίσουμε κάτι το οποίο δεν έχει γίνει κατανοητό το κάνουμε με άλλο μήνυμα όπως πολύ σωστά και έκανες παρακάτω και όχι με την επεξεργασία του αρχικού ερωτήματος που έχεις αλλάξει σχεδόν ολοκληρωτικά το περιεχόμενό του με την επεξεργασία που του έκανες. Το περιεχόμενο του 1ου ερωτήματος σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό. Νομίζω με τα δικά μου γραφόμενα στο συνημμένο αν τροποποιήσεις ή συγχωνεύσεις κάποιους τύπους, με τις οδηγίες του Θανάση και αν δεις και την βοήθεια της Microsoft (F1) για τους τύπους Ημερομηνίας τότε πολύ εύκολα θα έχεις την λύση σου Όσο για το % σε ολόκληρες περιοχές που πιθανόν να έχουμε χιλιάδες σειρές δεδομένων ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος είναι στο φύλλο που ακολουθεί και το οποίο είχα φτιάξει πέρσι το καλοκαίρι αλλά δεν θυμάμαι αν το έχω ανεβάσει κάπου στο forum Καλή συνέχεια! |
| |||
| |||
![]()
Σας ευχαριστω παρα πολυ για την βηθεια και εσενα Θαναση και εσενα Σπυρο , και ζητω συγνωμη για καποια προβληματακια που δημιούργησα με την αλαγη του θεματος αλλα και τα πολαπλα ερωτηματα ,δεκτες οι παρατηρήσεις. Ως αναφορά το θέμα των ειδοποιήσεων εφαρμοσα τον τυπο του θαναση με μια παραλλαγή , το TODAY() δεν το εβαλα σε κελί αλλά στον κωδικα : =IF(I3-(TODAY())>-90;IF(I3-(TODAY())>0;IF(I3-(TODAY())<180;"ειδ_3";"ειδ_4");"ειδ_2");" ειδ_1"). Μου δουλεύει καλά ,αλλα υπαρχει ενα μικρο προβλημα, αν δεν βαλω καποια ημερομηνια σε ανα απο τα κελια της στηλης με τις ημερομηνιες (δηλαδη αφήσω κενο το κελι), μου εμφανιζει στην διπλανη στιλη με τις ειδοποιησεις , μια απο τις υπαρχουσες ειδοποιησεις . Γινεται στον ίδη υπαρχον κωδικα να προσθεσουμε κατι ετσι ωστε περαν απο αυτα που κανει να εχω και τα παρακατω : 1.αν ενα κελι της στηλης με τις ημερομηνιες το αφήσω κενο το να μην μου εμφανιζει στην διπλανη στιλη με τις ειδοποιησεις στο αντίστοιχο κελι καμια ειδοποιση ; 2.αν σε ενα κελι της στηλης με τις ημερομηνιες αντι για ημερομηνια δοσω π.χ το 0 ή γραψω μια λεξη π.χ ΕΚΤΟΣ , γινεται να εμφανιζει στην διπλανη στιλη με τις ειδοποιησεις στο αντίστοιχο κελι μια νεα ειδοποιση ; επισυνάπτω το αρχειο για να γινει πιο κατανοητό: |
|
![]()
Καλημέρα Διευκρινήσεις σχετικά με το συνημμένο DatesReminder Στο συνημμένο που ανέβασα, υπάρχουν 3 στήλες μετά την αρχική με τις ημερομηνίες, στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ανάλογα με την τιμή ημερομηνία της πρώτης στήλης. Όπως είναι τώρα το αρχείο και πριν τις διευκρινήσεις του Γιώργου συμβαίνουν τα εξής: Στην πρώτη στήλη ειδοποιήσεων 3 μήνες πριν και για μια μέρα ειδοποίηση. Στην δεύτερη στήλη ειδοποιήσεων ακριβώς στην ημερομηνία και για μια μέρα ειδοποίηση. Στην τρίτη στήλη ειδοποιήσεων για 6 μήνες μετά και διαρκώς για 6 μήνες ειδοποίηση. Αν λοιπόν αλλάξουμε τον τύπο της πρώτης στήλης με αυτόν: =IF(AND($G$10<=[@Ημερομηνίες];$G$10>=EDATE([@Ημερομηνίες];$G$15));$G$11;"") που δεν είναι τίποτε άλλο από την προσαρμογή του τύπου της τρίτης στήλης (ουσιαστικά αλλάζουμε τα <> και βάζουμε αρνητικές τιμές στο κελί Months Before) στο να δείχνει πριν 3 μήνες και διαρκώς μέχρι today() μια ειδοποίηση έχουμε το ζητούμενο σε τρεις στήλες. Αν το θέλουμε σε μια στήλη τότε με "συνένωση" των τύπων "Αν αυτό τότε δείξε αυτό...αν εκείνο τότε δείξε το άλλο..." πάλι έχουμε το ζητούμενο 3 σε 1 Όσο για το να δείχνει κενό αν δεν υπάρχει ημερομηνία στην πρώτη στήλη ή να δείχνει μια άλλη ένδειξη υπάρχει πάλι η IF για να κάνει την δουλειά μας Να προσθέσω ότι θα συνιστούσα οπωσδήποτε την χρήση με το βοηθητικό πινακάκι ανεξάρτητα ποιους τύπους θα χρησιμοποιήσεις γιατί αν αλλάξει κάποια χρονική περίοδος ή κάτι άλλο θα πρέπει να αλλάξουν όλοι οι τύποι και δεν ξέρω αν σε ένα χρόνο για παράδειγμα θυμάται κανείς τι αλλαγές πρέπει να κάνει και πως δουλεύει ο αρχικός τύπος αν δεν είναι ο ίδιος "κατασκευαστής" του τύπου Για του λόγου το αληθές ήδη στον τύπο του Θανάση που εφάρμοσες υπάρχουν διαφορετικές ενδείξεις σε λέξεις όπως ΑΛΛΑΓΉ ή (ΑΛΛΑΓΉ) και ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΛΛΑΓΉ ή (ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΛΛΑΓΉ) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 13-05-13 στις 11:22. |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια !!!
|
|
![]()
Να 'σαι καλά !!!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] υπενθύμιση γεγονότος | Καρολινα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 23-08-15 16:54 |
[Γενικά] Υπενθύμιση ημερομηνίας | thanasis08 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 06-11-14 10:35 |
[Excel07] Βοήθεια σε ένα αρχείο Εxcel | christina_g | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 03-06-14 19:20 |
[Γενικά] Ξεχωριστά παράθυρα Εxcel | Kouvanos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 18-06-13 18:13 |
Υπενθύμιση εργασίας | SOELLICHA | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-11-11 15:42 |
Η ώρα είναι 18:45.