Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Κανόνες του Forum

Forum Κανόνες

Κανόνες Λειτουργίας για το forum  

Κανόνες Λειτουργίας για το forum Ms-Office.gr

 • Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο forum του Ms-Office.gr.

 • Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο forum του Ms-Office.gr σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Κανόνων Λειτουργίας.

 • Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για την τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Κανόνες λειτουργίας.


Περιεχόμενα

1. Κανόνες Forum

2. Γενικοί κανόνες για τα μηνύματα

3. Πριν ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες

4. Τα ακόλουθα ισχύουν για τις υπογραφές

5. Η παραβίαση των όρων εγγραφής

6. Δήλωση Περιορισμού Ευθύνης του Ms-Office.gr


1. Κανόνες Forum:

 1. Η εγγραφή σε αυτό το forum είναι δωρεάν! Επιμένουμε στην τήρηση των κανόνων και της πολιτικής που περιγράφονται λεπτομερώς παρακάτω. Εφόσον συμφωνείτε με τους όρους, παρακαλούμε επιλέξτε το «Συμφωνώ» και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο «Εγγραφή». Εφόσον επιθυμείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας, πιέστε εδώ για να επιστρέψετε στο ευρετήριο των forums.

 2. Παρόλο που οι Διαχειριστές και οι Συντονιστές θα προσπαθούν να απομακρύνουν όλα τα ενοχλητικά μηνύματα από το αυτό το forum, μας είναι αδύνατον να διαβάζουμε όλα τα μηνύματα. Όλα τα μηνύματα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και σε καμία περίπτωση οι ιδιοκτήτες του, δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το περιεχόμενο οποιουδήποτε μηνύματος.

 3. Συμφωνώντας σε αυτούς τους κανόνες, παρέχετε την διαβεβαίωση ότι δεν θα δημοσιεύσετε κανένα μήνυμα που να είναι ανήθικο, χυδαίο, με σεξουαλικό περιεχόμενο, απειλητικό, προσβλητικό ή που να παραβιάζει τον νόμο.

 4. Οι ιδιοκτήτες του Ms-Office.gr διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν , διαμορφώνουν, μετακινούν ή να κλείνουν οποιοδήποτε θέμα μηνυμάτων για οποιοδήποτε λόγο.

 5. Κορυφή


2. Γενικοί κανόνες για τα μηνύματα:

 1. Τα μηνύματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά και όχι greekglish. Μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του μηνύματος αλλά ούτε και το περιεχόμενό του.
   Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε έντονη γραφή (bold). Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το μήνυμα με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι «φωνάζετε», οπότε η άσκοπη και συνεχής χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να δημοσιεύεται σε forum, του οποίου η θεματολογία (τίτλος - περιγραφή) σχετίζεται με το περιεχόμενο του μηνύματος. Ο τίτλος κάθε μηνύματος θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες. Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ειδοποιήστε τον moderator προκειμένου να μετακινήσει το θέμα στη σωστή κατηγορία.

 2. Για λόγους ασφαλείας, οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν εξωτερικό σύνδεσμο αφού έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον 10 μηνύματα.

Κορυφή


3. Πριν ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες:

 1. Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση (search) του forum (Ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο θέμα / μήνυμα).

 2. Φροντίστε να υπάρχει  κάποιο ρεαλιστικό όνομα προσφώνησης στο profile σας.
  Κανένας δεν πρόκειται να αφιερώσει μέρος του πολύτιμου του χρόνου προκειμένου να απαντήσει σε μέλος  που δεν μπορεί καν να προσφωνηθεί!

 3. Μην «απαιτείτε», αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο το δυνατό πιο σαφή τρόπο. Θυμηθείτε ότι με μια σαφέστερη περιγραφή γλυτώνετε χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.

 4. Θυμηθείτε ότι οι υπόλοιποι χρήστες του Forum δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν και ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις για τα πάντα.

 5. Ελέγξτε το μήνυμα σας, αφού το ανεβάσετε για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του. Μην κάνετε συμπληρωματικό μήνυμα για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Επεξεργασία για να την διορθώσετε σας. Επίσης έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε τελείως κάποιο δικό σας λανθασμένο μήνυμα.

 6. Όταν απαντάμε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνουμε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφερόμαστε.

 7. Τα μηνύματα των μελών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους. Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα από τα όρια του forum και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.

 8. Απαγορεύεται να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.

 9. Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάτι από άλλη ιστοσελίδα ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, καλό είναι να αναφέρετε και την προέλευση του.

 10. Το Forum σας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνείτε με τα άλλα μέλη μέσω προσωπικού μηνύματος (PM), οπότε καλό είναι να αποφεύγετε απαντήσεις για ένα θέμα ή συζήτηση που αφορά δυο άτομα.

 11. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

 12. Απαγορεύεται αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή/και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο Forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban) :

 13. Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (Crack, Serial, Key Generator) καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.

 14. Απαγορεύονται διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους χωρίς την έγγραφη συναίνεση του Διαχειριστή. Επίσης απαγορεύεται το Spamming (αποστολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος) είτε δημόσια είτε με προσωπικά μηνύματα.

 15. Απαγορεύονται μηνύματα, αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών (περιλαμβάνονται αγγελίες για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες σε DiVX, DVD-R, VCD και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών έργων σε ψηφιακά αρχεία mp3, wma, wav κλπ.

 16. Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την «υπογραφή» του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum.

Κορυφή


4. Τα ακόλουθα ισχύουν για τις υπογραφές:

 1. Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 255 χαρακτήρες. Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν συνδέσμους (links) προς την προσωπική ή την αγαπημένη σας δικτυακή τοποθεσία, αλλά και σε σελίδες που φιλοξενούνται στο Ms-Office.gr. Απαγορεύεται η διαφήμιση εμπορικών και μη προϊόντων και υπηρεσιών, με την τοποθέτηση Links ή banners στην υπογραφή. Σε αυτήν τη περίπτωση, οι ανάλογες υπογραφές θα αφαιρούνται άμεσα.

 2. Η διεύθυνση IP καταγράφεται και η δημιουργία από τον ίδιο χρήστη πολλαπλών username δεν επιτρέπεται. Ο Διαχειριστής και οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» σχόλια σε κάθε περιοχή του Forum, που, κατά την κρίση τους, δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους. Επομένως, εναπόκειται στα μέλη να είναι προσεκτικά στις εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις, στις διάφορες κατηγορίες του forum.

 3. Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους συντονιστές ή τον Διαχειριστή και όχι με δημιουργία θέματος (Νέο θέμα). Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται αμέσως.

Κορυφή


5. Η παραβίαση των όρων εγγραφής θα συνεπάγεται τα ακόλουθα:

 1. Ο παραβάτης θα ειδοποιείται είτε με μήνυμα είτε με προσωπικό μήνυμα από κάποιον Συντονιστή ή τον ίδιο τον Διαχειριστή. Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση του Διαχειριστή) παραβίασης, θα ενεργοποιείται η απαγόρευση πρόσβασης στο forum (ban).

 2. Οι συντονιστές διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να κλειδώνουν ή ακόμα και να διαγράφουν εξΆ ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο μήνυμα.

 3. Σαν χρήστης συμφωνείτε στο ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας. Τα μέλη του Ms-Office.gr δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη του forum και η οποία παρέχεται από τo Ms-Office.gr ή από τα ίδια τα μέλη του. Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων σε δημόσιο forum, τότε η διαχείριση του forum έχει το δικαίωμα διαγραφής αυτών των μηνυμάτων, καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες. Η email διεύθυνση σας, μπορεί να παραμείνει κρυφή από τα υπόλοιπα μέλη αν το επιθυμείτε. Μπορείτε να το καθορίσετε στις επιλογές (preferences) του λογαριασμού σας, αν θα φαίνεται δημόσια ή όχι.

 4. Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το forum δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες. Αν αυτοί οι κανόνες δεν σας αρέσουν θυμηθείτε κανένας δεν σας ανάγκασε να γίνετε μέλος στο forum μας.

Κορυφή


6. Δήλωση Περιορισμού Ευθύνης του Ms-Office.gr:

 1. Το Ms-Office.gr διατηρεί χώρο συζητήσεων στο Internet σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

 2. Οι επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες ή ανήθικες διατυπώσεις. Το Ms-Office.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στις ιστοσελίδες του προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.

 3. Οι επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις που εκφράζουν με τα μηνύματά τους.

 4. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται από τον λογαριασμό τους (user account), συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω του forum του Ms-Office.gr.

 5. Το Ms-Office.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν φέρει καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των χρηστών/επισκεπτών. Το Ms-Office.gr και οι ιδιοκτήτες του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα μελών & για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα μελών στο forum του.

 6. Συνεπώς, οι επισκέπτες / χρήστες του Ms-Office.gr, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.

 7. Το Ms-Office.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων για τις οποίες δεν μπορούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια μηνύματα. Σε περίπτωση όμως δημοσίευσης τέτοιων μηνυμάτων, αν είστε ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας admin@ms-office.gr ώστε να διαγραφούν άμεσα!

Κορυφή

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο forum του Ms-Office.gr

Η Ιδιοκτησία: Τάσος Φιλοξενίδης

 


Η ώρα είναι 05:53.