Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλημερα ειμαι νεος στο χωρο της VBA θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης θεμα : εχω μια φορμα για αναζητηση ΑΦΜ ( αποτελειται απο 9 ψηφια ) η οποια ομως δεν αναγνωριζει το 0 οταν ο ΑΦΜ ξεκιναει με μηδεν η μηδενικα. Σας γραφω την κωδικοποΙηση της αναζητησης και αν μπορειτε βοηθηστε με .Ευχαριστω οσους απαντησουν . Private Sub CommandButton6_Click() Dim temp As String, i As Long, tbl() temp = Trim$(UCase(Me.TextBox10.Value)) Me.ListBox1.Clear If temp <> "" Then For i = 2 To UBound(a, 1) If (UCase(a(i, 2)) Like temp & "*") + _ (UCase(a(i, 3)) Like temp & "*") Then x = x + 1 ReDim Preserve tbl(1 To 2, 1 To x) tbl(1, x) = a(i, 2) & " " & a(i, 3) tbl(2, x) = i End If Next If x > 0 Then Me.ListBox1.Column = tbl Me.TextBox10.Value = "" Else MsgBox "No match" End If End If End Sub |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα! Αγαπητέ φίλε καλωσόρισες στο φόρουμ. Ο κώδικας δεν μας βοηθά να κατανοήσουμε το πρόβλημα. Μήπως θέλεις να κάνεις επαλήθευση ενός ΑΦΜ που βρίσκεται στο TextBox10 σε Userform; Από που προέρχεται η τιμή του πλαισίου κειμένου; Ένα πλαίσιο κειμένου δεν έχει τη δυνατότητα να απορρίψει τυχόν μηδενικά που υπάρχουν στην αρχή εκτός και αν δεν πρόκειται για Userform της Excel αλλά για φόρμα της Access. Περιμένουμε νέα σου. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση . Επειδή όπως κατάλαβα δεν είμαι και πολύ σαφής να το θέσω λίγο διαφορετικά . Αναζητώ την εντολή με βάση την oποία όταν πληκτρολογώ τον ΑΦΜ για παράδειγμα να κάνει αναζήτηση σε ένα διαφορετικό βιβλίο εργασίας και κατόπιν να μου εμφανίζει τα στοιχεία που έχω αποθηκευμένα με βάση τον ΑΦΜ . Κάτι τέτοιο το έχω πετυχει με την συνάρτηση HLOOKUP αλλά θέλω να την εκτελώ μέσω vab. Δηλαδή αν στο TextBox1 βάλω π.χ. ΑΦΜ 00000000 τότε να εμφανίζει στο TextBox2=επωνυμο , TextBox3=ονομα ,TextBox4= διεύθυνση .Ευχαριστώ και πάλι
|
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα! Ανέβασε μας ένα δείγμα του απομακρυσμένου βιβλίου εργασίας με μερικές παραδειγματικές εγγραφές από το οποίο θέλεις να αναζητάς δεδομένα με βάση τον ΑΦΜ. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 21:22.