| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας ! Εμπλουτιζω μια ετοιμη βαση δεδομένων η οποια χρησιμευει σα terminology memory σ' ενα προγραμμα μεταφραστικης μνημης.Το θεμα μου ειναι οτι σε καποιες στηλες στη Lang π.χ περιεχονται οι αριθμοι 9,8, στη στηλη sublang το 1 στην is source to -1 κτλ.Εχω φτασει 65000 ενγραφες ειναι δυσκολο και χρονοβορο να τους περνω εναν εναν .Υπαρχει δυνατοτητα αν κανω ερωτημα ενημερωσης (update) να συμπληρωθουν οι στηλες ? αν ναι τι κρητηριο πρεπει να επιλεξω ; Ειναι προφανες οτι αν υπηρχε το μηδεν στα αδεια κελια θα εκανα ''ευρεση" αντικατασταση το εχω κανει ειδη σε μια στηλη επιτυχως. Ευχαριστω εκ των προτερων για την προσοχη και το χρονο σας. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Χρήστο και καλωσόρισες στη παρέα! Μήπως το κριτήριο που ψάχνεις είναι η τιμή Is Null; Για παράδειγμα: Κώδικας: UPDATE Lemmas SET Lemmas.lang = IIf(Asc([Lemma])>183,8,9) WHERE (((Lemmas.lang) Is Null)); ![]() Ελπίζω πάντως να βοηθάω. Φιλικά, Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| |||
| |||
|
Γιαννη σ ευχαριστω για αμεση την απαντηση σου θα το δοκιμασω και θα επανελθω με το αποτελεσμα ! Αν εχεις τη καλοσυνη πες μου που ειμαι ασαφης διοτι δε φημιζομαι και για τις καλυτερες περιγραφες .Απλα θελω σε καποιες στηλες που εχουν αριθμους με καποιο τροπο να μπορουν να εμφανιζονται σε ολη τη βαση δεδομενων χωρις να κανω copy paste εναν εναν αριθμο.Εχω επισυναψει τη βαση δεδομενων στο προηγουμενο post ειναι το : Lemma.Eλπιζω να μη γινομαι κουραστικος. Να σαι καλα.
|
|
| ||||
| ||||
|
Φίλε Χρήστο, είναι προφανές ότι η στήλη Lang του πίνακα Lemmas διατηρεί τα κλειδιά της γλώσσας του κειμένου της στήλης Lemma. Όπως λοιπόν προκύπτει από τα δεδομένα του πίνακα, η τιμή 8 αντιστοιχεί στην Ελληνική ενώ η τιμή 9 στην Αγγλική. Παρόλα αυτά, στη βάση που μας έδωσες δεν υπάρχει κάποιος πίνακας με τις αντίστοιχες γλώσσες. Το κείμενο SQL που σου παρέθεσα παραπάνω, συμπληρώνει τις κενές θέσεις της στήλης Lang λαμβάνοντας υπόψη το κείμενο της στήλης Lemma. Εσύ τι ακριβώς αντιγράφεις και σε ποια στήλη; Για να εκτελέσουμε ένα ερώτημα ενημέρωσης (Update) θα πρέπει εκτός από τις εγγραφές που θα ενημερωθούν, να έχουμε διαθέσιμες και τις τιμές με τις οποίες θα ενημερωθούν. Έτσι, το ασαφές για εμένα είναι η προέλευση των τιμών ενημέρωσης της κάθε στήλης του πίνακα Lemmas. Anyway, πιστεύω πως αν μελετήσεις το παραπάνω κείμενο SQL θα σε βοηθήσει να "χτίσεις" το ερώτημα που θέλεις. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός διότι στις περιγραφές... ανήκουμε στην ίδια ομάδα. ![]() Φιλικά, Γιάννης Υ.Γ. Νομίζω πως θα δυσκολευτείς πολύ εδώ μέσα για να μας κουράσεις...
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nisgia : 03-12-10 στις 20:10. |
|
| |||
| |||
|
Εγω συμπληρωνω της λεξεις αγγλικα-ελληνικα στη στηλη Lemma η βαση δεδομενων ειναι απο ενα προγραμμα που λεγεται deja vu(μεταφραστικη μνημη) το οποιο χρησιμοποιειται για να χτισεις ενα λεξικο ουσιαστικα και μετεπειτα μια μεταφραστικη μνημη.Το εργαλειο αυτο χρησιμοποιειται απ οτι εχω διαβασει απο επαγγελματιες μεταφραστες για να μειωσουν το χρονο που κανουν μια μεταφραση.Εγω απλα τρεχω τη βαση δεδομενων με την access για να εχω τη δυνατοτητα να κανω μαζικες ενγραφες δεδομενων απο το excel.Ολα αυτα γινονται γιατι καποια στιγμη ευελπιστώ φτανοντας γυρω στις 700000 λεξεις μαζι με τεχνικους ορους της δουλειας μου κτλ να ξεπερασω σε ποιοτητα την περιληψη που βγαζει ενα systran π.χ.Θα μου πεις αφου εχεις το διαδυκτιο προς τι ολη αυτη η ταλαιπωρια ; αν το ειχα στο εργασιακο περιββαλον δε θα καθομουν μπροστα σε ενα pc απο μηδενικης βασης με πενιχρες γνωσεις να το φτιαξω ....θα επαιζα λιγο παραπανω με το γιο μου... Οπως και να εχει σ ευχαριστω που ασχολεισαι .
|
|
| |||
| |||
|
Kαλημερα μολις τωρα καταλαβα τι με ρωτας...... .Για να φερει αποτελεσμα η βαση δεδομενων πρεπει οταν περνω καθε ζευγαρι λεξεων στη στηλη Lemma να περασω αντιστοιχα στην στηλη lang οπως πολυ σωστα ανεφερες το 9 για καθε αγγλικη λεξη και το 8 για καθε ελληνικη και επιπροσθετα στη στηλη sublang το 1 και παραλληλα στη στηλη is source to -1 (για καθε λεξη) με δεδομενο οτι εχω βαλει ειδη 60000 λεξεις συν αλλες τοσες η μεταφραση τους ρωτησα αν γινεται με καποιο τροπο να εμφανιζονται οι αριθμοι χωρις να κανω copy-paste π.χ.Εστω και καθυστερημενα το επιασα.... |
|
| ||||
| ||||
|
Φίλε μου Χρήστο, γεια σου και πάλι! Δοκίμασε να τρέξεις το παρακάτω ερώτημα ενημέρωσης στο παράδειγμα που μας έστειλες: Κώδικας: UPDATE Lemmas SET Lemmas.lang = IIf(Asc([Lemma])>183,8,9), Lemmas.SubLang = 1, Lemmas.IsSource = -1 WHERE (((Lemmas.lang) Is Null)); με τις τιμές 8 και 9 σύμφωνα με το αν πρόκειται αντίστοιχα για ελληνικό ή λατινικό χαρακτήρα και γεμίζει τα πεδία "SubLang" και "IsSource" με τις τιμές 1 και -1 αντίστοιχα. Αν όμως χρειάζεσαι και κάτι γρήγορο για την πληκτρολόγηση, ο συνδυασμός Ctrl+' αντιγράφει τα περιεχόμενα του ίδιου πεδίου της προηγούμενης εγγραφής. Τώρα που το προσέχω όμως (άσχετο), βλέπω πως όλα τα λήμματα αποθηκεύονται στην ίδια στήλη. Πόσο βοηθάει αυτό στην αναζήτηση, κατηγοριοποίηση και συσχέτιση των λημμάτων; ![]() Ελπίζω φίλε μου Χρήστο, αυτή τη φορά να έχουμε μια κάποια πρόοδο... ![]() Φιλικά, Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητέ φίλε καλημέρα! Πριν πω αν αυτο που εγραψες δουλευει η οχι ριξε σε παρακαλω μια ματια στα συνημενα μη και κανω εγω καμια πατατα απο μερους μου και σε παιδευω αδικα.Οσο για το ερωτημα που εθεσες ριξε μια ματια αν θελεις στο συνημενο ''δειγμα" στο βαθος αριστερα φαινεται ενα εγγραφο το 100.txt που θελω π.χ να μεταφρασω,και μπροστα στο προσκηνιο φαινεται το terminology Lookup.Οταν μια λεξη προς μεταφραση υπαρχει εκει μεσα(στη βαση δεδομενων που προσπαθω να φτιαξω)απ οσο βλεπω την ταιριαζει (match) και σου εμφανιζει μονο το ζευγαρι που σε ενδιαφερει.Φυσικα δε ξερω τη θα γινει με ολοκληρες προτασεις....6000 λεξεις εχω περασει (χωρις αρθρα ιδιωματισμους κτλ) και δουλευουν, εχουμε δρομο ακομα εχω αλλες 75000 ετοιμες χωρις τα ορισματα στις αλλες στηλες. |
|
| |||
| |||
|
τα συνημενα |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα στη παρέα! Φίλε Χρήστο, για να δημιουργήσεις το ερώτημα ενημέρωσης, ξεκίνα ένα νέο ερώτημα χωρίς να επιλέξεις πίνακα. Πέρνα σε προβολή SQL και εκεί θα επικολλήσεις το κείμενο SQL που παρέθεσα παραπάνω. Αποθήκευσέ το και στη συνέχεια εκτέλεσέ το. Θα σε προειδοποιήσει σχετικά με την ενημέρωση και τέλος θα σε πληροφορήσει για τα αποτελέσματα. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένεις, απλά ενημέρωσέ μας. Σχετικά τώρα με το άσχετο ερώτημά μου, απλά νόμιζα πως ξέρεις τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή που έχεις (deja vu) εκτελεί την αναζήτηση στα λήμματα. Όμως αφού αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας της και δουλεύει σωστά, δεν μένει παρά να με αγνοήσεις. ![]() Τα λέμε! Γιάννης
![]() |
| Ετικέτες |
| update query, update table, ερώτημα ενημέρωσης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Πρόβλημα με βάση δεδομένων | labpanag | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 23-03-15 23:46 |
| ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΔΡΟΜΕΣ | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 23-10-14 11:20 |
| Κλειδωμένη βάση δεδομένων | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 06-07-14 21:01 |
| [Συναρτήσεις] Αναζήτηση και Εκτύπωση Δεδόμενων απο Βάση Δεδομένων | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 01-02-13 20:34 |
| Πρόβλημα με βάση δεδομένων | dimnot | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 16-02-12 18:03 |
Η ώρα είναι 16:57.

.Απλα θελω σε καποιες στηλες που εχουν αριθμους με καποιο τροπο να μπορουν να εμφανιζονται σε ολη τη βαση δεδομενων χωρις να κανω copy paste εναν εναν αριθμο.Εχω επισυναψει τη βαση δεδομενων στο προηγουμενο post ειναι το : Lemma.Eλπιζω να μη γινομαι κουραστικος. Να σαι καλα.

.Για να φερει αποτελεσμα η βαση δεδομενων πρεπει οταν περνω καθε ζευγαρι λεξεων στη στηλη Lemma να περασω αντιστοιχα στην στηλη lang οπως πολυ σωστα ανεφερες το 9 για καθε αγγλικη λεξη και το 8 για καθε ελληνικη και επιπροσθετα στη στηλη sublang το 1 και παραλληλα στη στηλη is source to -1 (για καθε λεξη) με δεδομενο οτι εχω βαλει ειδη 60000 λεξεις συν αλλες τοσες η μεταφραση τους ρωτησα αν γινεται με καποιο τροπο να εμφανιζονται οι αριθμοι χωρις να κανω copy-paste π.χ.Εστω και καθυστερημενα το επιασα....

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο