08-12-10, 14:52
|
| Όνομα: Ανδρέας Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική | | Εγγραφή: 06-12-2010 Περιοχή: Θεσσαλονίκη
| |
Αγαπητέ Χρήστο,
Εγώ θα σταθώ στο πρώτο σου μήνυμα
Συμφωνώ με το Γιάννη (nisgia) ότι οι αριθμοί συμβολίζουν κάποια κλειδιά από άλλους πίνακες.
Εγώ έθεσα το εξής ερώτημα στον εαυτό μου:
Έστω ότι έχω μόνο τον πίνακα “Lemmas”. Από τις 8 στήλες που έχει βλέπω πως μόνο η στήλη “Lemma” έχει διαφορετική τιμή σε κάθε εγγραφή.
Στις άλλες στήλες δεν αλλάζουν οι τιμές συχνά.
Το ερώτημα είναι, αν υπάρχει τρόπος, αντί που να επεξεργάζεσαι μια εγγραφή, να επεξεργάζεσαι περισσότερες ταυτόχρονα, αλλά οποιαδήποτε στιγμή να μπορείς να ορίσεις ποιες εγγραφές σε ποιες στήλες τις τιμές που θέλεις.
Νομίζω πως ένα update-query δεν είναι το κατάλληλο.
Δημιούργησα μια φόρμα, η οποία δείχνει ακριβώς τον πίνακα όπως έχει (περίπου σε μορφή του πραγματικού πίνακα) με τη διαφορά ότι επάνω έχει από ένα πεδίο για κάθε στήλη, όπου περνάς τις τιμές με τις οποίες θέλεις να επεξεργαστείς περισσότερες εγγραφές ταυτόχρονα.
Τα πεδία αυτά δεν είναι συνδεδεμένα με τον πίνακα και όλα μαζί αποτελούν το input mask.
Πως λειτουργεί.
Αρχικά προσθέτεις στον πίνακα νέες εγγραφές, επεξεργάζοντας μόνο στη στήλη «Lemma».
Μετά ρυθμίζεις τα πεδία με τις τιμές για μαζική επξεργασία.
Στη συνέχεια επιλέγεις από αριστερά τις εγγραφές που θέλεις να επεξεργαστείς.
Έπειτα πατάς το “update selected rows” και έχεις τελειώσει με τις επιλεγμένες εγγραφές.
Όταν ανοίξεις τη φόρμα θα διαπιστώσεις ότι τα πεδία έχουν σαν προεπιλογές το κείμενο “[[nothing]]”. Όσες στήλες έχουν αυτή την τιμή στο input mask δεν επηρεάζονται από τη μαζική επεξεργασία. Μόνο οι στήλες που έχουν διαφορετικές τιμές από “[[nothing]]” στο input mask λαμβάνονται υπόψη.
Κάτι ακόμη, μπορείς να επιλέξεις μόνο ένα τμήμα εγγραφών και όχι περισσότερα από ένα, δηλαδή η σύνθετη επιλογή δε δουλεύει.
Στα συνημμένα θα βρεις τη βάση δεδομένων που ανέβασες, όμως με τη φόρμα. Έχουν αλλάξει λίγο οι τιμές στο πίνακα "Lemma" κατά την πρόβα. Ελπίζω να μην ενοχλεί αυτό.
Θα με ενδιέφερε αν αυτή η λύση σε καλύπτει.
Ιδέες από τα υπόλοιπα μέλη πάντα ευπρόσδεκτες.
Φιλικά
Ανδρέας
|