03-12-10, 23:43
|
| Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 03-12-2010 Περιοχή: αγια παρασκευη
| |
Εγω συμπληρωνω της λεξεις αγγλικα-ελληνικα στη στηλη Lemma η βαση δεδομενων ειναι απο ενα προγραμμα που λεγεται deja vu(μεταφραστικη μνημη) το οποιο χρησιμοποιειται για να χτισεις ενα λεξικο ουσιαστικα και μετεπειτα μια μεταφραστικη μνημη.Το εργαλειο αυτο χρησιμοποιειται απ οτι εχω διαβασει απο επαγγελματιες μεταφραστες για να μειωσουν το χρονο που κανουν μια μεταφραση.Εγω απλα τρεχω τη βαση δεδομενων με την access για να εχω τη δυνατοτητα να κανω μαζικες ενγραφες δεδομενων απο το excel.Ολα αυτα γινονται γιατι καποια στιγμη ευελπιστώ φτανοντας γυρω στις 700000 λεξεις μαζι με τεχνικους ορους της δουλειας μου κτλ να ξεπερασω σε ποιοτητα την περιληψη που βγαζει ενα systran π.χ.Θα μου πεις αφου εχεις το διαδυκτιο προς τι ολη αυτη η ταλαιπωρια ; αν το ειχα στο εργασιακο περιββαλον δε θα καθομουν μπροστα σε ενα pc απο μηδενικης βασης με πενιχρες γνωσεις να το φτιαξω ....θα επαιζα λιγο παραπανω με το γιο μου... Οπως και να εχει σ ευχαριστω που ασχολεισαι .
|