| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας στην επίλυση του παρακάτω προβλήματος: Επισυνάψει 2 xls αρχεία [orders.xls & forwarding.xls] μεταξύ των οποίων θέλω να πραγματοποιήσω επιλεκτική μεταφορά δεδομένων. Το orders.xls αποτελείται από φύλλα εργασίας που περιλαμβάνουν λίστες παραγγελιών [ανταλλακτικών πλοίων. Κάθε φύλλο κι από ένα πλοίο] Το 2ο αρχείο, forwarding.xls, περιλαμβάνει μία λίστα με στοιχεία αποστολών [των παραγγελιών από το orders.xls στα πλοία]. Η στήλη με το συνδετικό δεδομένο είναι η “forwarding code” [στήλη “J” στο orders.xls & “A” στο forwarding.xls]. Η επιδιώξη μου είναι να δημιουργήσω μια συνάρτηση [ή φόρμουλα, ή macro, κλπ] η οποία για κάθε εγγραφή «forwarding code» της στήλης Α στο forwarding.xls, θα ψάχνει τις αντίστοιχες εγγραφές στη στήλη “forwarding code” του orders.xls, στό φύλλο που υποδυκνύεται από το όνομα του πλοίου, στήλη B [ship] στο forwarding.xls Για κάθε «forwarding code» του forwarding.xls υπάρχει μια [συνήθως περισσότερες της μίας] αντίστοιχη τιμή στη στήλη «forwarding code» του orders.xls. Η ενέργεια που θέλω να εκτελείται είναι η εξής: Στο στήλη C [Orders Fwded] του forwarding.xls να συμπληρώνονται τα [ή το] order Numbers [από τη στήλη A του orders.xls] που έχουν αποσταλεί με το εκάστοτε «forwarding code». Για παράδειγμα μπορείτε να αναφερθείτε στις γραμμές 2, 19 & 29 του forwarding.xls όπου έχουν συμπληρωθεί [χειροκίνητα] τα orders που έχουν αποσταλεί με το forwarding code της πρώτης στήλης [Α]. Ο στόχος μου μου είναι η συμπλήρωση των order Numbers στα κελιά της στήλης C [Orders Fwded] του forwarding να μην γίνεται με το χέρι, αλλά αυτόματα [με τη χρής κατάλληλης συνάρτηση [ή φόρμουλα, ή macro, κλπ]. Στην ιδανική περίπτωση, όλα τα άδεια κελιά της στήλης C [Orders Fwded] του forwarding θα πρέπει να συμπληρώνονται αυτόματα μονομιάς με τη χρήση της εντολής που θα φτιάξουμε. Ομως ακόμη κι αν χρειάζεται να «τρέχω» την εντολή για ένα – ένα κελί ξεχωριστά, ώστε να συμπληρωθούν τα αντίστοιχα Orders, θα ήταν απολύτως ικανοποιητικό. Αν κάποιος από τα μέλη μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων από φύλλο excel | stavraetos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 14-12-16 11:24 |
| [VBA] Αντιγραφή κελιών μεταξύ Αρχείων | Zounds | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-01-15 17:18 |
| [Συναρτήσεις] εύρεση σε λίστα και μεταφορά δεδομένων | Dietlosscoffee | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 23-10-14 19:50 |
| Μεταφορά δεδομένων πεδίων σε excel | comsup | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 09-11-11 17:55 |
| [Γενικά] Βοήθεια excel μεταφορά δεδομένων | tasosk11 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-08-11 12:55 |
Η ώρα είναι 21:38.

Θεματικός Τρόπος