Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Excel07] Επιλεκτική εύρεση και μεταφορά δεδομένων μεταξύ 2 Excel αρχείων

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 05-07-19, 12:55
Όνομα: Μενέλαος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή Επιλεκτική εύρεση και μεταφορά δεδομένων μεταξύ 2 Excel αρχείων

Καλημέρα σε όλους
Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας στην επίλυση του παρακάτω προβλήματος:
Επισυνάψει 2 xls αρχεία [orders.xls & forwarding.xls] μεταξύ των οποίων θέλω να πραγματοποιήσω επιλεκτική μεταφορά δεδομένων.
Το orders.xls αποτελείται από φύλλα εργασίας που περιλαμβάνουν λίστες παραγγελιών [ανταλλακτικών πλοίων. Κάθε φύλλο κι από ένα πλοίο]
Το 2ο αρχείο, forwarding.xls, περιλαμβάνει μία λίστα με στοιχεία αποστολών [των παραγγελιών από το orders.xls στα πλοία].
Η στήλη με το συνδετικό δεδομένο είναι η “forwarding code” [στήλη “J” στο orders.xls & “A” στο forwarding.xls].
Η επιδιώξη μου είναι να δημιουργήσω μια συνάρτηση [ή φόρμουλα, ή macro, κλπ] η οποία για κάθε εγγραφή «forwarding code» της στήλης Α στο forwarding.xls, θα ψάχνει τις αντίστοιχες εγγραφές στη στήλη “forwarding code” του orders.xls, στό φύλλο που υποδυκνύεται από το όνομα του πλοίου, στήλη B [ship] στο forwarding.xls
Για κάθε «forwarding code» του forwarding.xls υπάρχει μια [συνήθως περισσότερες της μίας] αντίστοιχη τιμή στη στήλη «forwarding code» του orders.xls.
Η ενέργεια που θέλω να εκτελείται είναι η εξής:
Στο στήλη C [Orders Fwded] του forwarding.xls να συμπληρώνονται τα [ή το] order Numbers [από τη στήλη A του orders.xls] που έχουν αποσταλεί με το εκάστοτε «forwarding code».
Για παράδειγμα μπορείτε να αναφερθείτε στις γραμμές 2, 19 & 29 του forwarding.xls όπου έχουν συμπληρωθεί [χειροκίνητα] τα orders που έχουν αποσταλεί με το forwarding code της πρώτης στήλης [Α].
Ο στόχος μου μου είναι η συμπλήρωση των order Numbers στα κελιά της στήλης C [Orders Fwded] του forwarding να μην γίνεται με το χέρι, αλλά αυτόματα [με τη χρής κατάλληλης συνάρτηση [ή φόρμουλα, ή macro, κλπ].
Στην ιδανική περίπτωση, όλα τα άδεια κελιά της στήλης C [Orders Fwded] του forwarding θα πρέπει να συμπληρώνονται αυτόματα μονομιάς με τη χρήση της εντολής που θα φτιάξουμε.
Ομως ακόμη κι αν χρειάζεται να «τρέχω» την εντολή για ένα – ένα κελί ξεχωριστά, ώστε να συμπληρωθούν τα αντίστοιχα Orders, θα ήταν απολύτως ικανοποιητικό.

Αν κάποιος από τα μέλη μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx FORWARDING.xlsx (110,2 KB, 16 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: xlsx ORDERS.xlsx (373,8 KB, 11 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων από φύλλο excel stavraetos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 14-12-16 11:24
[VBA] Αντιγραφή κελιών μεταξύ Αρχείων Zounds Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 17-01-15 17:18
[Συναρτήσεις] εύρεση σε λίστα και μεταφορά δεδομένων Dietlosscoffee Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 23-10-14 19:50
Μεταφορά δεδομένων πεδίων σε excel comsup Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 09-11-11 17:55
[Γενικά] Βοήθεια excel μεταφορά δεδομένων tasosk11 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 18-08-11 12:55

Η ώρα είναι 21:38.