01-08-19, 18:57
|
| Όνομα: Μενέλαος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013, Ms-Office 365 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 25-06-2019 Περιοχή: Αθήνα
| |
Προτάσεις βελτίωσης
Καλημέρα Χρήστο,
Βρήκα [επιτέλους] την ευκαιρία και έλεγξα τo αρχείο με τις μακροεντολές που μου έφτιαξες.. Σίγουρα δίνει ικανοποιητική λύση στο πρόβλημά μου, και [πάλι] σ’ ευχαριστώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περιθώριο για 2-3 αλλαγές, ώστε να το προσαρμόσω καλύτερα στις πραγματικές συνθήκες που το χρειάζομαι:
1. Στη στήλη C [Orders Fwded] του forwarding.xls, θα μπορούσα να ορίζω εγώ από ποια σειρά [row] –ή κωδικό [forwarding code]- και κάτω να ξεκινάει η συμπλήρωση των παραγγελιών [Order Νος] ? ώστε:
a. να μη γίνονται overwrite τα περιεχόμενα όλων των κελιών της στήλης ξεκινώντας από την κορυφή.
b. Στην καθημερινότητα η μακροεντολή θα εκτελείται για να ενημερωθούν τα στοιχεία των τελευταίων [πχ 10] αποστολών [στο σύνολο των χιλιάδων που θα υπάρχουν παραπάνω και θα είναι ήδη ενημερωμένες]
[Σημ: Εναλλακτικά ίσως θα μπορούσε η εντολή να εντοπίζει τα ασυμπλήρωτα [κενά] κελιά της στήλης και να συμπληρώνει μόνο αυτά. Φοβάμαι όμως μήπως έτσι σου προσθέτω παραπάνω δυσκολία]
2. Στο παράδειγμα που επισύναψα περιέλαβα στο αρχείο orders.xls 3 πλοία μόνο. Στη πράξη όμως ένας στόλος [μίας ναυτιλιακής εταιρείας] μπορεί να αποτελείται από πολύ περισσότερα πλοία [50+] και [για να είναι -πιο εύκολα- διαχειρίσιμα] χρειάζεται να κατανεμηθούν σε δύο - τρία αρχεία παραγγελιών.
Σ’ αυτή την περίπτωση λοιπόν όταν εκτελώ τη μακροεντολή θα πρέπει να αντλήσει δεδομένα παραγγελιών από περισσότερα [του ενός] αρχεία..
Μπορείς να σκεφτεις κάποια λύση γι’ αυτό ?
3. Αν χρειαστεί να δημιουργήσω καινούργιο αρχείο [πχ Orders Fwded-1.xlsm], πως μπορώ να μεταφέρω τις μακροεντολές ?
Και πάλι ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια και ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση.
Αν είσαι του «Αυγούσου» -εγώ πάντως, όχι- εύχομαι Καλές Διακοπές
Μενέλαος
|