| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Χρήστο καλησπέρα Τι να πω είσαι άπαιχτος το ευχαριστώ είναι λίγο Δυο επισήμανσής ο εφεδρικός όταν μπαίνει κάθε μήνα να φαίνεται μόνο στην καρτέλα εφεδρικοί τώρα για να φανεί πρέπει και καλά να του βάλω σε κάποια ημερομηνία Χ Η Καρτέλα σχέδιο ΛΑΦ να μην διαβάζει την καρτέλα Σύνολο γιατί πέρα από αυτά τα στελέχη που κάνουν υπηρεσία είναι και κάποια άλλα στελέχη που κάνουν μόνο ΛΑΦ. Για μένα είναι πολύ κατανοητό και πολύ εύχρηστο έτσι όπως το έχει φτιάξει ευχαριστώ πολύ !!!!!! |
|
| ||||
| ||||
|
Εύχομαι να το βρουν και οι υπόλοιποι τόσο κατανοητό και εύχρηστο ώστε να τους βοηθάει στην καθημερινή ρουτίνα! Έκανα τις παρακάτω τροποποιήσεις σύμφωνα με τα προαναφερθέντα σου: 1. "Έσπασα τον καθρέπτη" των στελεχών και εφεδρικών. Πλέον, τα ΣΥΝΟΛΑ και ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ έχουν διαφορετικές λίστες ονομάτων, δηλαδή θα πρέπει να συμπληρώνεις στο κάθε φύλλο ξεχωριστά το αντίστοιχο στέλεχος. Έτσι, στους μήνες άλλα ονόματα θα έχουν οι ΕΕΑΣ και Κ. Πύλη και άλλα οι εφεδρικοί τους. Ίσως να εννοούσες κάτι τέτοιο. 2. Στο Σχέδιο ΛΑΦ τα ονόματα με το βαθμό τους θα πρέπει να συμπληρώνονται χειροκίνητα και δεν αντλούνται από κάπου. Φυσικά οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΑΦ συμπληρώνονται αυτόματα βάσει των ονομάτων που υπάρχουν στο σχέδιο.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα χρήστο Την καρτέλα Σύνολα & Εφεδρικοί τα είχες μια χαρά δηλ οι εφεδρικοί να έχουν καθρέπτη τα σύνολα εγώ σου είπα η καρτέλα Σχέδιο ΛΑΦ να μην διαβάζει τα σύνολο να είναι ανεξάρτητη να βάζω εγω χειροκίνητα τα στελέχη γιατί στης υπηρεσίες ΛΑΦ μπαίνουν και στελέχη που δεν κάνουν στο στρατόπεδο Στο πρώτο excel υπηρεσίες που είχες φτιάξει είχε και μια ωραία ένδειξη αν καταλαθος έβαζες την ίδια ημέρα υπηρεσία πχ ΕΕΑΣ δυο άτομα έβγαζε μια κόκκινη ένδειξη αυτό μπορείς να το επαναφέρεις ήταν πολύ ωραίο |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Κώστα, Αναφερόμενος στις δύο επισημάνσεις σου: 1. "ο εφεδρικός όταν μπαίνει κάθε μήνα να φαίνεται μόνο στην καρτέλα εφεδρικοί τώρα για να φανεί πρέπει και καλά να του βάλω σε κάποια ημερομηνία Χ" Μ' αυτό με μπέρδεψες λίγο... Με τον "καθρέπτη" αυτό δεν είναι εφικτό, γι' αυτό και το άλλαξα στο τελευταίο συνημμένο. Λέγοντας "καθρέπτης" εννοώ πως όποιον έβαζες στα ΣΥΝΟΛΑ, εμφανιζόταν και στο ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ αλλά μόνο το όνομα και ο βαθμός του. Αν έκανε υπηρεσίες στην ΕΕΑΣ ή Κ. ΠΥΛΗ ενημερωνόταν το ΣΥΝΟΛΑ, ενώ αν έκανε εφεδρικός κάπου, ενημερωνόταν το ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ, χωρίς να μπλέκονται οι υπηρεσίες. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; 2. Θεωρώ πως τα δύο φύλλα ΛΑΦ είναι ολοκληρωμένα και λειτουργούν όπως τα ήθελες. Όσον αφορά τον χρωματισμό, θέλεις να γίνεται κόκκινο το όνομα αν τυχόν τον επιλέξεις δύο φορές μόνο μέσα στο ίδιο τμήμα του ίδιου μήνα, σωστά; Θα μπορεί όμως να είναι και τα τέσσερα τμήματα (2 υπηρεσίες, 2 εφεδρικοί) του ίδιου μήνα μόνο από μία φορά στο καθένα, σωστά;
|
| |||
| |||
|
Χρήστο 1. Ο εφεδρικός όταν μπαίνει να φαίνεται στη καρτέλα υπηρεσίες και εφεδρικοί είτε αυτός είναι ΕΕΑΣ ή Κ. ΠΥΛΗ. Εγώ νόμιζα ότι με τον καθρέπτη ότι όνομα έβαζες στην καρτέλα Σύνολα εμφανιζόταν και στην καρτέλα εφεδρικοί. Οι υπηρεσίες στρατοπέδου είναι δυο κατηγορίες ΕΕΑΣ και Κ. ΠΥΛΗ αυτές οι δυο κατηγορίες θα ενημερώνουν την καρτέλα Σύνολα. Οι εφεδρικοί που μπαίνουν ενημερώνουν την καρτέλα ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ πιστεύω να έχεις καταλάβει. 2. Στην καρτέλα ΛΑΦ – Σχέδιο όλα καλά 3. Αυτό με τον χρωματισμό είχες κάνει στο 1 ecxel αν την ίδια ημέρα έβαζες καταλαθος 2 στελέχη στο ΕΕΑΣ ή Κ. Πύλη σου έβγαζε κόκκινο κουτάκι στο Χ που έβαλες δηλ τι θεώ να πω στης 6 Απρ ΕΕΑΣ έβαζε των Κώστα και Δημήτρη υπηρεσία το κουτάκι κοκκίνιζε οπότε έλεγες αααα εδώ έχω βάλει υπηρεσία των Κώστα και το διόρθωνες ήταν πολύ ωραίο και μου άρεσε αυτό |
|
| ||||
| ||||
|
1. Οπότε σωστά έχω καταλάβει. Τα δύο τελευταία αρχεία κάνουν αυτό ακριβώς το πράγμα. Η διαφορά τους είναι: - Στον "καθρέπτη" αν προσθέσεις κάποιον στα ΣΥΝΟΛΑ, θα εμφανιστεί και στους ΕΦΕΔΡΙΚΟΥΣ (μόνο όνομα και βαθμός) στην ίδια γραμμή. Αν κάνει ΕΕΑΣ ή Κ. Πύλη, τότε θα ενημερωθούν τα ΣΥΝΟΛΑ, αν κάνει κάπου εφεδρικός τότε θα ενημερωθούν οι ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ. Το σύνολο των ΣΥΝΟΛΑ και ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ κάνει το σύνολο υπηρεσιών του μήνα, συνεπώς και του έτους. - Στο ver 1.0 θα πρέπει να προσθέτεις στα ΣΥΝΟΛΑ αυτούς που κάνουν ΕΕΑΣ ή Κ. Πύλη, ενώ στο ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ όσοι κάνουν μόνο εφεδρικοί. Τα σύνολα υπηρεσιών όμως ενημερώνονται όπως και παραπάνω. Με λίγα λόγια, επιλέγεις αυτό που σε βολεύει. Αν δεις κάτι που δε λειττουργεί όπως πρέπει, τότε με ενημερώνεις. Άρα, νομίζω πως κι αυτό το κομμάτι έχει ολοκληρωθεί σωστά. Κατανοητό κι αυτό με το χρωματισμό. Εντός της ημέρας, λογικά θα είναι έτοιμο. Μόνο ενημέρωσέ με, σε ποιο από τα δύο παραπάνω αρχεία προτιμάς να το εισάγω.
|
| |||
| |||
|
Κατανοητό κι αυτό με το χρωματισμό. Εντός της ημέρας, λογικά θα είναι έτοιμο. Μόνο ενημέρωσέ με, σε ποιο από τα δύο παραπάνω αρχεία προτιμάς να το εισάγω. Χρήστος αυτο με το χρωματισμό πρεπει να γίνει στης καρτέλες Ιαν μεχρι Δεκ εκεί βάζουμε το Χ όταν βγάζουμε υπηρεσίες βρήκα ένα λάθος στην καρτέλα υπηρεσίες στα ονοματα των εφεδρικών σττην κεντρική πύλη στους βαθμους διαβάζει απο τους ΕΕΑΣ Χρήστο καλό θα ήταν η καρτέλα υπηρεσίες να διαβάζει τους μήνες (Ιαν έως Δεκ ) και από εκεί να παίρνει τους εφεδρικούς =IF(LEN($D42);INDEX(ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ!$B$5:$B$54; MATCH($D42;ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ;0));"") Αυτών των τύπο έχεις βάλει δεν ξέρω αν είναι ο σωστός γιατί βλέπω ότι διαβάζει την καρτέλα εφεδρικοί Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas234 : 06-04-24 στις 17:08. |
|
| ||||
| ||||
|
Ποιο από τα δύο αρχεία εννοείς: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ή ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ver. 1.0); Αυτά βλέπω τώρα, αλλά και τα δύο είναι σωστά νομίζω. Το πρώτο αρχείο δεν έχει σημασία από πού θα διαβάσει το βαθμό, αφού οι ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ διαβάζουν από τα ΣΥΝΟΛΑ. Το δεύτερο αρχείο διαβάζει σωστά τους βαθμούς από το ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ. Πρέπει να μου διευκρινίσεις ποιο από τα δύο αρχεία σε βολεύει καλύτερα ώστε να βάλω και τους χρωματισμούς.
|
| |||
| |||
|
Αυτο το ecxel δουλευω τωρα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ver. 1.0) σε αυτο να κανεις
|
|
| ||||
| ||||
|
Ωραία! Οπότε δε βολεύει το ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ο "καθρέπτης). Ο τύπος που αναφέρεις είναι σωστός. Και δίνω παράδειγμα πως λειτουργεί το ver. 1.0: Έστω τρία άτομα Α, Β, Γ. Αν γράψεις τους Α και Β στα ΣΥΝΟΛΑ, θα μπορείς να τους βλέπεις σε όλους τους μήνες σε ΕΕΑΣ και Κ. Πύλη. Αν γράψεις τον Γ στο εφεδρικοι, θα τον βλέπεις σε όλους τους μήνες αλλά μόνο στους εφεδρικούς ΕΕΑΣ και Κ. Πύλη. Αν ο Α πρέπει να είναι εφεδρικός κάπου, τότε πρέπει να τον γράψεις άλλη μια φορά στο ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ για να μπορείς να τον επιλέγεις στα τμήματα των εφεδρικών. Έχοντας λοιπόν υπόψιν τα παραπάνω, και βλέπεις πως λειτουργεί αυτό το σύστημα, προχωράω στο χρωματισμό όπως μου εξήγησες;
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Εφαρμογή Access - (Υπηρεσίες - Αδειες - ...) | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 43 | 19-04-16 07:00 |
| [Γενικά] Πρόγραμμα για Υπηρεσίες Στρατού | tasoslamprinos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-11-15 11:57 |
Η ώρα είναι 15:55.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο