| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα αγαπητέ Τάσο, Είδα ότι έστειλες νέο βελτιωμένο αρχείο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Έχει δίκιο ο φίλος Λευτέρης που σε αποκαλεί ΔΑΣΚΑΛΟ και σαν νέος χρήστης στο Forum σε ευχαριστώ κι εσένα και τον Λευτέρη για την άμεση ανταπόκριση σας στο θέμα μου. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσω κι εγώ να ανταποδώσω σε κάποιους φίλους εδώ την βοήθεια που μου προσφέρεται απλόχερα. Θα εργαστώ στο νέο αρχείο που μου έστειλες και θα σου πω τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα κάνω. Με τιμή Αντώνης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα φίλε Τάσο, όπως σου είπα είδα το νέο αρχείο που ανέβασες και είναι πραγματικά μια φοβερή δουλειά. Έκανα τους ελέγχους για τα αποτελέσματα τα οποία είναι σωστά εκτός από κάποια, διότι από δικό μου λάθος δεν είχα θέσει και κάποιες άλλες παραμέτρους που έπρεπε να υπάρχουν. Για παράδειγμα εάν ένας αθλητής είναι πάνω από το ανώτατο όριο ηλικίας που αναφέρεται στους πίνακες π.χ. στον δρόμο 1610 μ είναι 48 ετών ενώ η ανώτερη ηλικία που εξετάζεται είναι η 45 θα έπρεπε να εμφανίζεται στην βαθμολογία η ένδειξη ΔΕ (Δεν Εξετάζεται). Μία λύση που δοκίμασα ήταν να προσθέσω μία επιπλέων στήλη και με ηλικία άνω των 36 ετών με την αντίστοιχη βαθμολογία αλλά δεν μου βγήκε σωστό, πιθανόν διότι να έκανα λάθος στην συνάρτηση ή στον ορισμό του πίνακα. Επίσης η βαθμολογία στο άθλημα που δεν αξιολογείται δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην τελική επίδοση στην στήλη ΠΑΡ/ΣΕΙΣ. Ανεβάζω το νέο αρχείο μετά τις δοκιμές που έκανα να το δεις και να μου πεις τι έχω κάνει λάθος. Με τιμή Αντώνης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Αντώνη. Πιστεύω να κατάλαβα καλά το ζητούμενό σου.Ρίξε μία ματιά στο συνημμένο. Θεωρώ πως δεν επηρεάζει κάπου η μικρή μετατροπή του τύπου που έκανα. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα φίλοι μου! Αγαπητέ Αντώνη, το πρόβλημα σου θα το έλυνα χωρίς τη χρήση πρόσθετων στηλών και συνεπώς διεύρυνσης περιοχών ονομάτων στου πίνακες. Έστω ότι επεξεργαζόμαστε το αγώνισμα "ΔΡΟΜΟΣ 1610μ". Σε αρχείο όπου δεν έχεις προσθέσει στήλες στους πίνακες βαθμολογίας προτείνω να προσθέσεις μια ακόμα βοηθητική στήλη στο φύλλο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Αν το αρχείο ήταν *.xlsx θα χρειαζόταν λιγότερες στήλες) δίπλα στη στήλη U ας πούμε με τίτλο κεφαλίδας Pre-Calc. Σύμφωνα με το παραπάνω η νέα αυτή στήλη θα είναι η V. Στο κελί V6 ο τύπος θα είναι: Κώδικας: =IF(U8="";"";IF(N8<=Q8;100;IF(N8>=R8;0;INDEX(INDIRECT(ADDRESS(O8;U8+1;4;1;INDEX(TableAssociations;$F8;1))&":"& ADDRESS(P8;U8+1;4;1));MATCH(N8;INDIRECT(ADDRESS(O8;U8;4;1;INDEX(TableAssociations;$F8;1))&":"&ADDRESS(P8;U8;4;1));1))))) Στη στήλη (ΒΑΘΜ.) ο τύπος θα είναι: =IF(V8="";"";IF($D8>MAX(CHOOSE(F8;Ages_Male_1610;A ges_Fem_1610));"ΔΕ";V8)) Νομίζω ότι έγινε. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 01-09-11 στις 19:06. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα φίλε Τάσο, επεξεργάστηκα το νέο αρχείο που ανέβασες και εφάρμοσα τις δύο (02) νέες συναρτήσεις που μου είπες αλλά σε δύο (02) αθλήματα (ΠΟΡΕΙΑ-ΕΛΞΕΙΣ) τα αποτελέσματα δεν είναι ορθά. Δηλ. εάν για παράδειγμα ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΘΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ βάλω ότι είναι 70 ετών δεν βγάζει στην βαθμολογία ΔΕ δηλ. ότι δεν εξετάζεται. Επίσης πρόβλημα παρουσιάζεται όπως θα δεις και στις γυναίκες. Ένα ‘άλλο πρόβλημα είναι στην ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ότι δεν μου εμφανίζει την βαθμολογία της στις αναδιπλώσεις. Οι περιοχές που έχω με κίτρινο είναι φτιαγμένες και ελεγμένες ότι λειτουργούν σωστά. Εάν μπορέσεις κάνε ένα έλεγχο να δεις τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει στην συνάρτηση και δεν βγάζει σωστό αποτέλεσμα. Με τιμή Αντώνης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Αντώνη! Κατ αρχήν διόρθωσε το όνομα από Ages_800 σε Ages_8000 για να υπάρχει ομοιογένεια (μου ξέφυγε όταν το έφτιαχνα). Στη στήλη Y έχεις τον τύπο: Κώδικας: =IF($E8="";"";MIN(INDIRECT(ADDRESS(9;AA8;4;1;INDEX(TableAssociations;$F8;2))&":"&ADDRESS(50;AA8;4;1)))) Κώδικας: =IF($E8="";"";MIN(INDIRECT(ADDRESS(W8;AA8;4;1;INDEX(TableAssociations;$F8;2))&":"&ADDRESS(X8;AA8;4;1)))) Στη στήλη AC έχεις τον τύπο: Κώδικας: =IF(AB8="";"";IF($D8>MAX(CHOOSE(F8;Ages_8000));"ΔΕ";AB8)) Κώδικας: =IF(AB8="";"";IF($D8>MAX(Ages_8000);"ΔΕ";AB8)) Το ίδιο ισχύει και για τη στήλη AK αλλά και για όλες τις στήλες με κεφαλίδα "ΒΑΘΜ" όταν δεν υπάρχουν χωριστές κατηγορίες ανδρών-γυναικών. Στο φύλλο "ΠΟΡΕΙΑ 8000 ΜΕΤΡΩΝ", έχεις τις στήλες E:F οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται οπότε για να μην προκληθεί κάποιο σφάλμα θα πρέπει στο όνομα Ages_8000 να αλλάξει η αναφορά από A1:F1 σε A1:D1 Το ίδιο πρέπει να γίνει και στο όνομα Table_8000 (νέα αναφορά = A9:D49). Για να συμπεριλάβεις κατηγορία αυτή 46 - 52 ΕΤΩΝ (ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΟ ΜΑΧΗΣ) θα πρέπει να προσθέσεις νέα στήλη δίπλα στη στήλη Ηλικία (D) στο φύλλο "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" και να τροποποιήσεις ορισμένους τύπους. Επίσης: Στη στήλη AU έχεις τον τύπο: Κώδικας: =IF(T8="";"";IF($D8>MAX(CHOOSE(F8;Ages_Male_1610;Ages_Fem_1610));"ΔΕ";T8)) Ο τύπος θα πρέπει να να είναι: Κώδικας: =IF(T8="";"";IF($D8>MAX(CHOOSE(F8;Age_Male_Anadiploseis;Age_Fem_Anadiploseis));"ΔΕ";T8)) Καλή συνέχεια Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 04-09-11 στις 14:14. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα φίλε Τάσο, εφάρμοσα όλες τις αλλαγές που μου είπες ωστόσο το πρόβλημα διορθώθηκε στοπ άθλημα της πορείας αλλά στις ΕΛΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΨΕΙΣ μου βγάζει λάθος αποτελέσματα. Δηλ. εάν βάλω στις ΕΛΞΕΙΣ στην στήλη ΑΡΙΘΜ. 0 μου δίνει στην στήλη Pre_Calc αποτέλεσμα 0, εάν βάλω 1 έως 4 μου δίνει Δ/Υ, εάν βάλω μου δίνει 70, εάν βάλω από 6 και πάνω μου δίνει 0. Από όσο έχω καταλάβει πιθανόν να δίνει αναφορές από λάθος πίνακα, αλλά δεν κατάφερα να βγάλω κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Τα αθλήματα στα οποία αναφέρονται οι στήλες με πράσινο χρώμα λειτουργούν εντάξει, ενώ τα αθλήματα που έχουν πρόβλημα είναι με κίτρινο χρώμα. Ανεβάζω και το επιδιορθωμένο αρχείο για να μου πεις κι εσύ την γνώμη σου. Με τιμή Αντώνης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Αντώνη! Αν κατάλαβα καλά: ....IF(AL8<=AO8;100;IF(AL8>=AP8;0;.... Ίσως πρέπει να εξατάσεις το λογικό μέρος αυτου του τμήματος στο κελί AT8 αλλά και στις υπόλοιπες στήλες που υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή πότε και κάτω από ποια συνθήκη το AL8 θα γίνεται 100 ή 0. Αυτό ισχύει για κάθε στήλη όπου περιέχεται τέτοια συγκριτική συνάρτηση. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα φίλε Τάσο, εφάρμοσα όλες τις αλλαγές που μου είπες ωστόσο παραμένετι ο πρόβλημα στις ΕΛΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΨΕΙΣ με τα λάθος αποτελέσματα. Δυστυχώς έχω μπερδευτεί πολύ και γι αυτό επικαλούμαι για άλλη μια φορά την συμβουλή – βοήθεια σου. Με τιμή Αντώνης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα φίλε Τάσο, εφάρμοσα όλες τις αλλαγές που μου είπες ωστόσο παραμένετι ο πρόβλημα στις ΕΛΞΕΙΣ, ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΨΕΙΣ με τα λάθος αποτελέσματα. Δυστυχώς έχω μπερδευτεί πολύ και γι αυτό επικαλούμαι για άλλη μια φορά την συμβουλή – βοήθεια σου. Με τιμή Αντώνης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Εξαγωγή Αποτελεσμάτων | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 03-03-15 16:02 |
| [ Υποφόρμες ] Βοήθεια με SQL και φιλτράρισμα αποτελεσμάτων | m0rf3as | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-09-12 20:18 |
| [Γενικά] Αντιγραφή αποτελεσμάτων | ΓιάννηςΔάσκαλος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-03-12 23:38 |
| Αναζήτηση τελευταίων αποτελεσμάτων | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 01-03-11 18:12 |
Η ώρα είναι 11:38.

Υβριδικός τρόπος