29-08-11, 09:23
|
| |
Καλημέρα σε όλους.
Αντώνη, σε καλοσορίζω με την σειρά μου, στην παρέα.
Φεύγοντας την Παρασκευή από το γραφείο, είδα το μήνυμά σου και μου έκανε κάτι κλίκ. Το πήρα λοιπόν μαζί μου και το κοίταξα λίγο το ΣΚ, χωρίς να έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο και να δώ τα μετέπειτα μηνύματα σας.
Ασχολήθηκα λίγο μαζί του για τέσσερις λόγους.
1) Ίσως είναι η καλύτερη παρουσίαση νεοεισερχόμενου στο FRUM. Νοικοκυρεμένη και δουλεμένη..
2) Ημουν σίγουρος, πως ο Δάσκαλος(Τάσος), ήδη θα είχε ξεκινήσει να σε καθοδηγεί
3) Μ ε αφορμή, το σχόλιο του φίλου Μανώλη προχθές στο θέμα" Αρνητικοί Αριθμοί", πως η μαγεία του excel, είναι πως μπορείς με πολλούς τρόπους να φτάσεις στο ίδιο αποτέλεσμα
4) Με το σχόλιό σου ότι προσπάθησες λίγο με την IF, αλλά είναι πολύ περίπλοκο και φυσικά με το προηγούμενο μήνυμά σου, που τώρα είδα, πως έχεις διάθεση για πολύ δουλειά.
Λέμε λοιπόν, κατά αρχήν, πως όλα αυτά που σου είπε ο Τάσος, τα εφάρμοσες στο συνημμένο σου και δείχνεις πράγματι, πως δουλεύεις.
Εγώ, στην πρότασή μου, χρησιμοποιώ 4 συνολικά συναρτήσεις, και στο δείχνω με παράδειγμα, στο πρώτο συνημμένο σου. Επειδή στο θέμα σου, δεν έχουμε περιορισμό στις στήλες, σπαταλάω αρκετές, για να εφαρμόσω την IF, για κάθε κατηγορία ξεχωριστά, για να είναι λιγότερο περίπλοκο, το εγχείρημα και να γίνουν απόλυτα κατανοητοί οι τύποι.
Έχω προσθέσει και την στήλη με το γένος και έχω φτιάξει το παράδειγμα ΜΟΝΟΝ γι ένα αγώνισμα και μόνο για τους άντρες, για να δείξω τον τρόπο σκέψης και δουλειάς. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να γίνει, γι αόλες τις κατηγορίες και μπορεί να το υποστηρίξει και αρχάριος. Πόσο μάλλον ένας μέτριος χρήστης, όπως εσύ δηλώνεις.
Το θέμα με τους χρόνους πού δεν υπάρχουν στη λίστα, άρα το αποτέλεσμα δείχνει #Ν/Α, θεωρώ πως απλά μπορεί να λυθεί, ενημερώνοντας, την λίστα με όλους τους πιθανούς χρόνους που μπορεί να γίνουν.
Περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις.
Τα λέμε.
|