Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > μπορεί να γίνει κατι τέτοιο με access

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-10-10, 20:18
Όνομα: Σάκης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

δουλευει πολυ καλα με καποια παραδειγματα που εκανα,απλα εμενα μου αργει πολυ οταν του δεινω πιο πολλα απο 30 κοματια.ο Γιαννης με celeron 2.4GHz λεει οτι του δουλεψε καλα αλλα μαλλον θα το αφησε στα 30 κοματια.εγω εχω εδω εναν core2 duo E6550 στα 2,33 GHz. στα 49 κοματια κανει 1λεπτο και 13 δευτερα. με 88 κοματια που το δοκιμασα κολησε. αυτο που με παραξενευει πολυ ειναι οτι στα αγοραστα προγραμματα μου χρησημοποιει και 100% την CPU ενω στην βαση μας μενει στο 50%. φανταζομαι οτι αν μπορουσε να χρησημοποιησει η βαση το 100% της cpu θα ειχα πιο γρηγορα αποτελεσματα η ισως και να μην κολουσε στα πολλα κοματια. απο μνημη δεν υπαρχει προβλημα. μηπως πρεπει απο καπου να δωσω χρηση στην access μεχρι 100%.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-10, 21:06

Προεπιλογή

Γιωργο στην "θεωρια" γραφεις "Στον κώδικα έχουν υλοποιηθεί οι συνδυασμοί μέχρι 15 τεμαχίων." αν καταλαβα καλα απο τον κωδικα σε καθε βεργα προσπαθει να χωρεσει μεχρι 15 κοματια. αν αυτα τα καναμε 10 πιστευεις οτι θα ηταν πιο γρηγορη η βελτιστοποιηση. το λεω αυτο γιατι το 99,99% απο τις βεργες που κοβω το πολυ να βγαλουν 6-8 κοματια. οσο το δουλευω τοσο το λατρευω.τωρα κανω εναν πινακα στο βασικο προγραμμα που θα το συνδεσω με την βαση της βελτιστοποιησης για να περνει τις κοπες κατευθειαν.ευχαριστω θερμα ολους οσους βοηθησαν και θα βοηθησουν και στη συνεχεια!!!!!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-10, 11:11
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα στην παρέα

Σάκη δεν ξέρω πως θα μπορούσα να ρυθμίσω τη ΒΔ για να χρησιμοποιεί το 100% της CPU.
Το πρόγραμμα μπορεί να συνδυάσει μέχρι 15 κομμάτια. Αν τα κομμάτια είναι μεγάλα και χωρούν λιγότερα θα συνδυάσει λιγότερα. Στην πραγματικότητα, με τον τρόπο που υπολογίζονταν τα κομμάτια που χωρούν στη ράβδο, υπολογίζονταν ένα παραπάνω.
Όταν η κοπή γίνεται από ράβδους διαφορετικού μήκους το αποτέλεσμα εξαρτάται και από τη σειρά που δίνονται τα μήκη των διαθέσιμων ράβδων. Για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να δίνονται σε αύξουσα σειρά μήκους, αφού η ποικιλία των κομματιών, τα οποία προσαρμόζονται στο μήκος της ράβδου, μειώνεται από ράβδο σε ράβδο.
Στο προηγούμενο μήνυμά μου διόρθωσα κάποια συντακτικά λάθη και αντικατέστησα τη βάση BestCutting με την BestCutting2.
Στη νέα βάση έκανα τις αλλαγές:
  • Βελτίωσα τον κώδικα στην παγίδευση των λαθών χρόνου εκτέλεσης.
  • Επιδιώκοντας κάποια βελτίωση της ταχύτητας, άλλαξα τον υπολογισμό του μέγιστου πλήθους των κομματιών που θα συνδυαστούν, ώστε να υπολογίζεται ακριβώς (στο PC μου ο πίνακας που υπάρχει στη ΒΔ θέλει 2,5 λεπτά).
Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Το Office 2007 με κουράζει. Θα το συνηθίσω ...

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-10, 18:25

Προεπιλογή

γεια σε ολους. μετα απο πολλες χρησεις του προγραμματος θεωρω οτι τα παει μια χαρα. τον πινακα τον τρεχει σε 1λεπτο και 22 δευτερα.θελω να ευχαριστησω ολους για την βοηθεια τους....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-10, 18:40

Προεπιλογή

ενα αλλο θεμα που μου δυσκολευει την ζωη ειναι το πως θα δινω τα κοματια που πρεπει να κοποπουν. για να γινω ποιο σαφης να αναφερω οτι για να γινει ενα κουφωμα και αναλογος απο το τι κουφωμα ειναι, θελει προφιλ(δηλ.βεργες) διαφορετικα μεταξυ τους.(π.χ.αλλη βεργα ειναι για την κασα,αλλη για το φυλλο αλλη για πιχακια και αλλη για αρμοκαλυπτρο.) ολες οι βεργες εχουν τον δικο τους κωδικο.εχω φτιαξει πινακα με τα κοματια που θα πρεπει να κοπουν απο τον καθε κωδικο(βεργα).αυτο που πρεπει να κανω τωρα ειναι να επιλεγω απο τον πινακα τα κοματια που πρεπει να κοπουν απο τον ενα κωδικο(π.χ.βεργες για κασα), να τα στελνω για βελτιστοποιηση, μετα να επιλεγω τα κοματια απο εναν αλλο κωδικο(π.χ.βεργες για φυλλο)κ.τ.λ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-10, 20:07
Το avatar του χρήστη editolis
Super Moderator
Όνομα: Τολης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013

Περιοχή: ATHENS-GREECE
Προεπιλογή

Αγαπητε Φιλε Σακη,

Απο οτι καταλαβα εσυ θελεις μια πληρη εφαρμογη.

Πρεπει να απευθυνθεις σε ειδικο.

Το φορουμ εχει ειδικο τμημα για αυτες τις περιπτωσεις.

Επισης να πω και εγω ενα μπραβο στον Γιωργο για την
ολοκληρωμενη ΒΔ που σου κατασκευασε αλλα απο την
αλλη εχει ξεπερασει τα ορια του φορουμ.

Εχουμε πει να δινουμε λυσεις αλλα οχι να κατασκευαζουμε
ολοκληρωμενες εφαρμογες.

Φιλικα και χωρις παρεξηγηση απο κανεναν.

Καλη συνεχεια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-10, 21:45

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Φίλε Τόλη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Συμφωνώ ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια του φόρουμ.
Επειδή άρχισε, νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση για το φίλο μας το Σάκη.
Σάκη για να μπορέσω να βοηθήσω θα πρέπει να ανεβάσεις τον πίνακα, με τα κομμάτια που πρόκειται να κοπούν, συμπληρωμένο με πραγματικά στοιχεία (κωδικούς, μήκη, κλπ), για να δω τι τροποποιήσεις θα πρέπει να γίνουν στον κώδικα.
Καλό βράδυ

Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-10, 11:32

Προεπιλογή

καλημερα σε ολους.
ανεβαζω εναν πινακα για να καταλαβετε τι γινετε.
οσο για το θεμα το forum εχω σχεδον 1 χρονο που ειμαι στην παρεα και δεν εχω δει καπου να ανφερονται ορια στις συνομιλιες μας.αν ειναι ετσι να στελνουμε προσωπικα μυνηματα σ'αυτους που μας βοηθανε και να μην τα ανεβαζουμε στο forum.το θεμα ειναι εμεις που δεν ξερουμε να μαθουμε κατι η αν δεν μαθουμε να "κλεψουμε" μια ιδεα απο καποια συζητηση και να κανουμε την δουλεια μας.ειναι σιγουρο οτι εγω δεν υπαρχει καμια περιπτωση να γραψω κωδικα σαν του γιωργου η του τασου η του τολη και πολλων αλλων "ειδικων" που υπαρχουν εδω. καποιοι απο μας ειμαστε ακομη στο "δημοτικο" και αλλοι εχουν κανει και "μεταπτυχιακα".
προσωπικα με εχουν βοηθησει πολλα ερωτηματα αλλων χρηστων , και μπορει και η δικια μου περιπτωση να βοηθησει καποιους αλλους.
ευχαριστο πολυ ολους.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip 7-2010.zip (208,7 KB, 44 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-10, 11:47

Προεπιλογή

Καλημέρα στην παρέα

Σάκη είδα τη βάση που ανέβασες και έχω κάποιες απορίες.
Στον πίνακα με τα τεμάχια κοπής «copes_profil» υπάρχουν δύο κωδικοί «Κωδ_Προφιλ» και «Κωδ_Τυπου_Προφιλ».
Τι προσδιορίζουν αυτοί οι κωδικοί;
Τα χαρακτηριστικά της ράβδου (χρώμα, μήκος, διατομή) από ποιον κωδικό καθορίζονται;
Αν δύο ράβδοι έχουν διαφορετικό Κωδ_Προφιλ και ίδιο Κωδ_Τυπου_Προφιλ διαφέρουν στο χρώμα, στο μήκος, στη διατομή;
Στον πίνακα με τα τεμάχια που θα κοπούν λαμβάνεται υπόψη ότι οι ράβδοι μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα, διατομή και μήκος;
Θα πρέπει να διευκρινιστούν τα παραπάνω και να μου στείλεις και ένα πίνακα που θα έχει τα μήκη και τον κωδικό ή τους κωδικούς που καθορίζουν το μήκος της ράβδου.
Χωρίς τα παραπάνω στοιχεία δε μπορώ να συνεχίσω.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-10-10, 21:08

Προεπιλογή

Γεια σε ολους

{Στον πίνακα με τα τεμάχια κοπής «copes_profil» υπάρχουν δύο κωδικοί «Κωδ_Προφιλ» και «Κωδ_Τυπου_Προφιλ».
Τι προσδιορίζουν αυτοί οι κωδικοί;}

Γιωργο το "κωδ_προφιλ" ειναι ο πραγματικος κωδικος που δινει καθε εταιρεια διελασης στα προφιλ της π.χ. η κασσα της ALUMIL στην σειρα της Μ20000 ειναι ο κωδικος προφιλ Μ20002.
Το πεδιο "κωδ_τυπου_προφιλ" ειναι ενας κωδικος που εχω δημιουργισει στο προγραμμα για να καταλαβαινω τι προφιλ ειναι αυτο, ειναι στην ουσια μια περιγραφη του προφιλ. π.χ. αν ο "κωδ_προφιλ" ειναι Μ20002, τοτε στο πεδιο "κωδ_τυπου_προφιλ" θα μας βγαλει "κασα ανοιγομενου"

{Τα χαρακτηριστικά της ράβδου (χρώμα, μήκος, διατομή) από ποιον κωδικό καθορίζονται;}

Γιωργο αυτα τα χαρακτηρηστικα καθολου δεν μας ενδιαφερουν στην παρουσα φαση του προγραμματος.Για το χρωμα να σου πω οτι αν σε μια παραγγελια χρειαστει να εχουμε πιο πολλα απο ενα χρωματα δηλαδη 5 κουφωματα λευκα και 2 πρασινα , τα χωριζω σε δυο παραγγελιες, και ετσι και στην βελτιστοποιηση θα φτανει παντα ενα χρωμα για κοπες .
Το μηκος ειναι στανταρ 600cm εκτος απο ειδικα προφιλ η αν κανω εγω παραγγελια σε ειδικες διαστασεις.Στον πινακα "προφιλ almaco" εχει ενα πεδιο που ειναι το "Μετρα_βεργας" αλλα δεν το εχω φερει ακομη στον πινακα με τις κοπες γιατι δεν με ενδιεφερε ως τωρα και να σου πω την αληθεια αν θεωρηθει ως στανταρ στο προγραμμα δεν με πειραζει καθολου.θεωρησε το ως 600cm
και μην καθεσε και σκοτιζεσαι για ενα πραγμμα που μαλλον δεν θα χρειαστει ποτε.
Οσο για την διατομη δεν υπαρχει τετοιο στοιχειο στα προφιλ. π.χ.η ALUMIL δινει διατομη των προφιλ της 1,2mm ως 1,8mm , υπαρχουν και καποια πιο χοντρα για μεγαλα ανοιγματα .στις κοπες ομως δεν μας χρειαζεται αυτο το στοιχειο.Δεν επειρεαζει το μηκος κοπης η διατομη του προφιλ.

{Αν δύο ράβδοι έχουν διαφορετικό Κωδ_Προφιλ και ίδιο Κωδ_Τυπου_Προφιλ διαφέρουν στο χρώμα, στο μήκος, στη διατομή;}

Αν δύο ράβδοι έχουν διαφορετικό Κωδ_Προφιλ τοτε ειναι δυο διαφορετικα πραματα.θα σταλουν για βελτιστοποιηση ξεχωριστα.

{Στον πίνακα με τα τεμάχια που θα κοπούν λαμβάνεται υπόψη ότι οι ράβδοι μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα, διατομή και μήκος}

ΟΧΙ εκτος ισως οπως ανεφερα πιο πανω για το μηκος βεργας .

{Θα πρέπει να διευκρινιστούν τα παραπάνω και να μου στείλεις και ένα πίνακα που θα έχει τα μήκη και τον κωδικό ή τους κωδικούς που καθορίζουν το μήκος της ράβδου.
Χωρίς τα παραπάνω στοιχεία δε μπορώ να συνεχίσω.}

νομιζω οτι διευκρινισα καποια πραματα . τον πινακα θα τον κανω σε λιγο και θα τον ανεβασω αλλα σου ξαναλεω οτι δεν το θεωρω σημαντικο και αν σε βολευει αστο στανταρ 600cm.
ευχαριστο πολυ Σακης.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Έλεγχος αν η εκτέλεση ερωτήματος επιστρέφει κάτι. sarrpan Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 14-02-14 07:37
[ Ερωτήματα ] όπου is null μπορεί να γίνει τρέχουσα ημερομηνία mousatos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 08-09-13 21:21
[Excel07] Πως μπορεί να αντιγραφούν μόνο τα μερικά αθροίσματα σε άλλο φύλλο GEORGE1 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 18-01-13 15:12
Στοιχείο ελέγχου. Πως θα γινει;; viki_moulara Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 12-12-10 16:17

Η ώρα είναι 08:45.