Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλή σας μέρα , Έχω ένα ερώτημα προς επίλυση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Στο δείγμα που ανέβασα έχω έναν φάκελο με αρχεία XML στον υπολογιστή μου έχω βάλλει τον φάκελο και το δείγμα της βάσης στον c: ="C:\search" Η φόρμα έχει ως περιεχόμενο αποκλειστικά αρχεία XML. Τα ονόματα των αρχείων είναι αποκλειστικά αριθμητικά. ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ 1. Η προβολή του περιεχομένου της φόρμας να είναι από προεπιλογή σταθερή: Σε λίστα και η ταξινόμηση αύξουσα ανά όνομα. Δηλαδή όταν κάνω ταξινόμηση και στη συνέχεια κλείσω και ανοίξω την φόρμα να είναι προεπιλεγμένη λίστα και ΑΩ κατά όνομα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. 2. Αν μπορώ να κάνω αναζήτηση πληκτρολογώντας τον αριθμό 3. Εάν ο αριθμός που βρέθηκε με το ENTER να μετονομάζεται σε αριθμό 1 ( το αρχείο που μετονομάστηκε σε 1 θα είναι μοναδικό κάθε φορά 1 επειδή θα μεταφέρεται σε άλλο φάκελο μετά από επεξεργασία. Γιώργος |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Γιώργο. Πρόσθεσε τον παρακάτω κώδικα στη φόρμα και δοκίμασε: Κώδικας: Private Sub web1_DocumentComplete(ByVal pDisp As Object, URL As Variant) On Error Resume Next pDisp.Document.CurrentviewMode = 4 'Προβολή: 4 = Λεπτομέρειες, 3 = Λίστα pDisp.Document.SortColumns = "prop:System.ItemTypeText;System.ItemNameDisplay;" 'ταξινόμηση με αύξουσα σειρά 'pDisp.Document.SortColumns = "prop:-System.ItemTypeText;-System.ItemNameDisplay;" 'ταξινόμηση με φθίνουσα σειρά End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Τάσο ευχαριστώ για μια ακόμα φορά. Η προβολή και η ταξινόμηση είναι όπως ζητήθηκε. Υπάρχει τρόπος να ισχύσει το 2ο και 3ο ερώτημα ; Η γενικά να μπορώ να κάνω αναζήτηση εντός του πλασίου web1 της φόρμας b ; Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Γιώργο. Όσον αφορά το δεύτερο σου ερώτημα, μπορεί να γίνει. Το τρίτο σου ερώτημα δεν το κατάλαβα. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Τάσο ας απαλείψουμε το τρίτο και να πάμε σε αναζήτηση με πληκτρολόγηση - ευχαριστώ
|
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους: Γιώργο, στο συνημμένο αρχείο υπάρχει ένα απλό παράδειγμα που νομίζω ότι θα σε βοηθήσει αν το προσαρμόσεις σύμφωνα με στις απαιτήσεις σου. Πριν ξεκινήσεις τις δοκιμές σου θα χρειαστεί να δημιουργήσεις έναν επιπλέον φάκελο με το όνομα C:\XML_EditFolder για να λειτουργήσει το παράδειγμα. Η φόρμα frmMain περιέχει 2 αντικείμενα "Microsoft Web Browser" (ActiveX). Το αριστερό εμφανίζει τον φάκελο C:\search και τα σχετικά στοιχεία ελέγχου για την αναζήτηση. Αν με κάποια εντολή (πχ. διπλό κλικ, Enter κλπ.) τρέχεις το αρχείο, τότε το αρχείο θα μεταφερθεί ή θα αντιγραφεί στο φάκελο C:\XML_EditFolder που απεικονίζεται στο δεξί αντικείμενο "Microsoft Web Browser". Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις Drag & Drop για να μεταφέρεις αρχεία από και προς κάθε κατεύθυνση. Στο έργο VBA του αρχείου έχουν προστεθεί από το μενού Tools>References οι παρακάτω αναφορές:
Δες το, κάνε τις αλλαγές σου και αν χρειαστείς κάτι γράψε στο φόρουμ.
| |||
| |||
![]()
από καρδιάς ευχαριστώ να είσαι καλά.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] search box | jimis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 01-02-17 22:18 |
cboBox Search | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-05-16 11:28 |
[ Φόρμες ] Phone Book Search | noname | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 30-06-15 14:21 |
[ Συναρτήσεις ] ΒΔ.πρόβλημα με το search | asarigiannis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 04-04-14 18:12 |
[Γενικά] Online Smart Search | Spirosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-02-12 10:50 |
Η ώρα είναι 16:32.