Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα σας! εχω ενα πρόβλημα που μου φαίνεται σχετικά κουλό εδώ και δύο μέρες προσπαθώ να κάνω στο excel ένα search box. βρήκα ένα βίντεο στο youtube που περιγράφει αυτή την διαδικασία (επειδή δεν μπορώ να βάλω σύνδεσμο το βίντεο μπορείτε να το βρείτε με την ονομασία "Create a search box in Excel without VBA" του χρήστη Prashant Gupta και συγκεκριμένα απο το 1:57 που κάνει την διαδικασία απο την αρχή σωστά) αν και είχα διαφορετικό πίνακα excel ακολουθούσα παρόμοια λογική αλλα μου έβγαζε σφάλμα (εικόνα 1). έκανα και ένα excel με δεδομένα όπως τα δικά του αλλά και πάλι το ίδιο σφάλμα βγάζει το μόνο διαφορετικό στοιχείο που έχει το excel μου (και το παράδειγμα που επισυνάπτω και το πρωτότυπο) είναι οτι έχω βάλει μορφοποίηση στην στήλη Α για διπλότυπες τιμές. ο τύπος που γράφει το βίντεο είναι " =AND(isnumber(search($F$7,A8)),$F$7<>"")" γνωρίζει κάποιος τι λάθος συμβαίνει ή ξέρει κάποιον άλλον τρόπο για να γίνει κάτι παρόμοιο? ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια! |
|
![]()
Καλησπέρα Δημήτρη... Μπορείς να συμβουλεύεσαι το internet, (ποιός δεν το κάνει) για θέματά σου, αλλά μην παραπέμπεις σε θέματα άλλων, έστω και περιγραφικά. Δεν θα πούμε πως αλλιώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, για να μην μειώσουμε την προσπάθεια του ανθρώπου που το έφτιαξε. Απλά επειδή το office (στο video) είναι σε χώρα που ακολουθεί Αμερικάνικη τυπολογία, θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα , με ; Να προσθέσω, ότι αυτό δεν είναι SearchBox, αλλά ένα κελί στο οποίο, ό,τι πληκτρολογείς, αν υπάρχει στην ελεγχόμενη περιοχή μορφοποιείται ανάλογα με την επιλογή σου. |
| |||
| |||
![]()
ομολογώ οτι αυτό με το , και ; δεν το ήξερα! δεν είχα σκοπό να παραπέμψω σε κάποιο άλλο θέμα, απλά δεν ήξερα πως αλλιώς να περιγράψω αυτό που ήθελα να πετύχω. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου και την απάντηση! |
|
![]()
Δεν σε «μάλωσα» για κάτι, απλά δεν είναι σωστό να κρίνω (κρίνουμε) την προσπάθεια κάποιου άλλου ανθρώπου, είτε είναι σωστή είτε λάθος... αν δεν μπορεί να απαντήσει... |
| |||
| |||
![]()
απολύτως δεκτό.
|
|
![]()
Στο βιβλίο που ακολουθεί, έχουμε ένα «τυπικό» παράδειγμα SearchBox. Δεν είναι δυναμικό. Δεν «φιλτράρει» ενόσω πληκτρολογούμε. Τι κάνει: Πληκτρολογούμε πχ Νικ + Enter Εμφανίζει τα ονόματα που περιέχουν «Νικ» Νικολάου Νικολαίδης Νικήτας Αλλά και Παπανικολάου Οι στήλες C, D, E μπορούν να «κρυφτούν» Είναι μια καλή αρχή, για να ξεκινήσει κανείς, να δει ένα μηχανισμό... Office 2007 και νεώτερο... |
| |||
| |||
![]()
αυτό γίνεται καθαρά με συναρτήσεις ή μπλέκει καθόλου και επεξεργασία κώδικα?
|
|
![]()
Μόνο συναρτήσεις, σε στήλες B - C - D.
|
| |||
| |||
![]()
οι συναρτήσεις μπορούν να διαμορφωθούν με κάποιον τρόπο ώστε όταν θα βγάζει πχ το "Νικολάου" (όπως το έχεις στο προηγούμενο μνμ σου) να λέει σε ποιο κελί είναι? δηλ στη Β4,5,... λέει τα ονόματα και στο αντίστοιχο κελί στην Α να λέει σε ποιο κελί είναι το ζητούμενο |
|
![]()
Ναι μπορεί, αν μελετήσεις το παράδειγμα θα το κάνεις και μόνος σου...
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
cboBox Search | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-05-16 10:28 |
[ Φόρμες ] Phone Book Search | noname | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 30-06-15 13:21 |
[ Εκθέσεις ] ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:ΒΔ.πρόβλημα με το search | asarigiannis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 13-05-14 06:35 |
[ Συναρτήσεις ] ΒΔ.πρόβλημα με το search | asarigiannis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 04-04-14 17:12 |
[Γενικά] Online Smart Search | Spirosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-02-12 09:50 |
Η ώρα είναι 20:58.