| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα!! Καλησπέρα Στέλιο και Γιώργο και στο Νίκο που έχουμε πιστεύω την ίδια εργασία. θα βοηθήσω ή μάλλον θα προσθέσω με λόγια διότι αυτή την περίοδο έχω πολλές εργασίες να κάνω σε κάποια σεμινάρια. Θα πρέπει να κάνεις ένα φάκελο στο application Data (πχ ένα φάκελο με ονομασία My My Data_Doc_xls_Pdf και άλλο ένα φάκελο με ονομασία My data_Dot_Xlt_Pdf.Στο my Data_Doc_xls_Pdf θα βάλεις όλα τα έγγραφα που έχεις σε μορφή κατάληξη *doc, *xls, Pdf σχετικά με το PDF δεν θα έχεις πρόβλημα.Θα παραμένουν και στους δύο φακέλους το ίδιο.Ο σκοπός που κρατάμε τα ίδια αρχεία σε δύο φακέλους είναι για πάσα ενδεχόμενο λάθους ή καταστροφής να μπορούμε να τα έχουμε σε κατάληξη *doc. Aλλά έτσι και αλλιώς είναι και ο αρχικός φάκελος διότι από εκεί έχουμε ξεκινήσει για να μετατρέψουμε τα αρχεία σε *dot .Τα αρχεία του excel θα τα μετατρέψουμε σε *xlt.Τα Pdf παραμένουν ίδια.Τα οποία θα μεταφέρουμε στο φάκελο My data_Dot_Xlt_Pdf. Στις εντολές κάθε αρχείου η διαδρομή που θα δίνεις θα είναι C:\Application Data\Mydata_Dot_Xlt_Pdf Πρέπει το AppData να τον κάνουμε κρυφό ώστε να μην γίνεται κλοπή των αρχείων .Η διαχείριση θα γίνεται από την βάση και η επιλογή θα γίνεται από το φάκελο της μετατροπής. Όπως είπε και ο Νίκος ο σκοπός της μετατροπής σε *dot και *xlt για δική μας χρήση διότι σε ένα έγγραφο του word (Πχ ανάληψη υπηρεσίας) που θα καλέσεις να την εμφανίσει και θέλει συμπλήρωμα όταν έχει κατάληξη doc δεν χαλάει την αρχική μορφή του εγγράφου αλλά σε προτρέπει σε αποθήκευση.Οπότε εάν το ξανά καλέσεις το έγγραφο θα είναι όπως ήταν στην αρχική μορφή. Εγώ ήδη έχω 4 διαφορετικές βάσεις με το τρόπο αυτό σε δύο προγράμματα ένα οργάνωση και διοίκηση του νηπιαγωγείου και ένα Διαχείριση του νηπιαγωγείου. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω στη διαχείριση του νηπιαγωγείου είναι ότι μερικά έγγραφα παίρνουν αυτόματα τιμές από πίνακες που αντιστοιχούν σε μαθητές και χρειάζονται εκθέσεις. Επίσης είχα κάνει κάποια κατασκευή και για τα προκαταρκτικά των εκθέσεων να τα αλλάζω από φόρμα διότι τα τελευταία χρόνια οι τίτλοι των υπουργείων αλλάζουν κάθε 6 μήνες.Οπότε από μια φόρμα αλλάζουν όλα τα προκαταρκτικά των εντύπων που έχουν μορφή έκθεσης και όχι Word. Aυτά εν ολίγης πιστεύω να έγινε κατανοητό το σκεπτικό που είναι σχεδόν το ίδιο με του Νίκου.Οι σελιδοδείκτες καλό είναι ,εγώ έχω ακολουθήσει διαφορετικό τρόπο μετονόμασα όλα τα αρχεία σε file1,file2 κλπ και τα διαχειρίζομαι από πίνακα .Ευχαριστώ το Νίκο για τα φώτα που μας έδωσε σχετικά με τους σελιδοδείκτες. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Εκτύπωση τρέχουσας εγγραφής (στη φόρμα) | JSARAK2001 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-06-12 10:53 |
| Mail Merge - προετοιμασία συγχώνευσης αλληλογραφίας σε Word | Ms-Office-Development Team | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 03-05-10 15:00 |
| Συνάρτηση συγκεκριμένων χαρακτήρων μιας εγγραφής | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 07-03-10 17:42 |
| [Γενικά] Mail Merge - Συγχωνευση αλληλογραφίας σε Word | Ms-Office-Development Team | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 01-02-10 07:46 |
Η ώρα είναι 02:46.

Θεματικός Τρόπος