12-10-13, 02:02
|
| Όνομα: Στέλιος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 22-05-2009 Περιοχή: Αθήνα
| |
Γιώργο καλημέρα
Την μέθοδο που χρησιμοποιείς δεν την έχω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω τις δυνατοτητές της οπότε δεν γνωρίζω αν μπορεί να πάρει την τρέχουσα εγγραφή, νομίζω πως όχι. Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να φτιάξεις τα έγγραφα που τυπώνεις σε Εκθέσεις μέσα στην Access.
Σου έφτιαξα το πρώτο έγγραφο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως πρότυπο για να φτιάξεις τα υπόλοιπα.
Πέρα αυτού διαπιστώνω σοβαρό πρόβλημα τόσο στα ονόματα των πεδίων όσο και στην γενική σχεδίαση της βάσης. Το να χρησιμοποιείς ελληνικά με κενά, καθέτους κλπ θα σου δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα.
Θα πρέπει να φτιάξεις πίνακες με τα στοιχεία και τους βαθμούς των προισταμένων, ελεγκτών κλπ και γενικά τα στοιχεία που επαναλαμβάνονται. Σου έφτιαξα τους ελεγκτές κατα αυτό τον τρόπο. Έτσι στις 1700 εγγραφές που έχεις τώρα καταχωρείται σε ένα πεδίο μόνο ένας αριθμός ενώ διαφορετικά θα αποθηκεύονταν σε όλες τις εγγραφές τόσο το Ονοματεπώνυμο όσο και ο Βαθμός. Με την υπάρχουσα βέβαια δομή αν αλλάξει ο βαθμός ενός ελεγκτή αλλάζει σε όλες τις εγγραφές. Αν σε ενδιαφέρει να έχεις στο ιστορικό και τον βαθμό του ελεγκτή την ημερομηνία που υπέγραψε το έγγραφο (δηλαδή εάν τυπώνεις ξανά παλιά έγγραφα) πρόσθεσε ξανά και τον βαθμό του ελεγκτή στον πίνακα αλλά με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας δηλαδή έναν πίνακα ΒΑΘΜΟΙ από όπου θα παίρνεις τους βαθμούς για όλους τους Αξιωματικούς που μετέχουν στην διαδικασία.
Αυτά για τώρα, ελπίζω να σε βοήθησα.
|