12-10-13, 21:08
|
| Όνομα: Γιώργος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 01-08-2011 Περιοχή: Μουρνιές Χανίων
| |
1. Στέλιο σ' ευχαριστώ και πάλι θα δω αυτό που μου δίνεις , αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το προσαρμόζω και μελλοντικά …. θα το δω.
2. Μου προτείνεις να κάνω όλα τα επαναλαμβανόμενα πεδία (βαθμούς, Αξιωματικούς, Νομοθεσία κτλ.) άλλους πίνακες με σχέση ένα προς πολλά με τον πίνακα ΄΄ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΄΄ αλλιώς υπάρχει πρόβλημα στη βάση δεδομένων?
3. Δεν σου κρύβω ότι για την εκτύπωση μιας εγγραφής έχω σκεφτεί ένα απλό τρόπο, αλλά δεν μου δίνει την μια και μοναδική εγγραφή που ψάχνω (μου λύνει λίγο τα χέρια στην καθυστέρηση) . Αυτό γίνετε ως εξής , τα έγγραφα τα έχω κάνει πρότυπα word και δεν χαλάνε (στην κατά λάθος αποθήκευση) πριν λοιπόν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης στο word, στην καρτέλα στοιχεία αλληλογραφίας/επεξεργασία λίστας παραληπτών/ (τα φιλτράρω κατά την ημερομηνία του πρωτοκόλλου πχ. Μελέτης) και αφήνω τσεκαρισμένες τις 5-10 πρώτες εγγραφές μόνο) έτσι αποθηκεύω το πρότυπο. Με αποτέλεσμα όταν πρωτοκολλήσω μια μελέτη μου την βγάζει πρώτη στο εξερχόμενο έγγραφο μαζί με τις δέκα εγγραφές μόνο. Ταυτόχρονα όμως δουλεύουν κι άλλοι (εκεί έγκειται το πρόβλημα) οπότε δεν είναι σίγουρο αν θα το βγάλει πρώτο – δεύτερο κτλ. Είναι μια καλή μείωση όμως και αν ο συνάδελφος δεν εργάζεται σε μελέτη αλλά σε πιστοποιητικό ή αρνητικό έγγραφο εμένα θα μου δώσει πρώτη την εγγραφή στην εκτύπωση μου.
4. Στο έγγραφο που σου έστειλα δεν ισχύουν τα παραπάνω γιατί είναι από άλλη Υπηρεσία ‘’πειραγμένο’’ . Έχω δώσει τη βάση σε μερικές υπηρεσίες, γιατί μας έχει λύσει τα χέρια στην εκτύπωση, όσο για την αρχειοθέτηση δεν χρειάζεται να σου πω πόσο δύσκολο είναι να ψάχνεις από …. Δεκάδες χιλιάδες!! ( στο ανέφερα ότι σιγά σιγά θα περάσει τις 10.000 με 15.000 εγγραφές.
5. Θα σου ανεβάσω ένα έγγραφο μ’ αυτό το φιλτράρισμα να το δεις βέβαια το έχω λίγο ΄΄ χαλάσει ΄΄ αλλά η ημερομηνία που λέω φαίνεται. (Στο κάθε έγγραφο αλλάζει σίγουρα καθημερινά η ημερομηνία πρωτοκόλλου, οπότε αυτό που θέλω είναι έγγραφο σημερινό ή άντε να θέλω να διορθώσω μια χθεσινή εκτύπωση, οπότε στα 10 τελευταία ημερολογιακά έγγραφα θα είναι μέσα !).
6. Είχα και μια καθυστέρηση λόγω … σεισμού, ευτυχώς ως τώρα πάμε καλά.
7. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Πιστεύω να μην σε κουράζω.
|