Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] Υπερσύνδεση ή Κουμπί ελέγχου;

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 18-03-11, 10:25
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Σύρος
Προεπιλογή Υπερσύνδεση ή Κουμπί ελέγχου;

Βάση δεδομένων στην Access 2010 για τη διαχείριση της συλλογής μου (βιβλία, ταινίες, κόμικς κ.α.). Μέχρι τώρα, όλα δούλευαν χωρίς πρόβλημα μεταξύ πινάκων, φορμών και εκθέσεων. Πριν από λίγες ημέρες, πρόσθεσα ένα πεδίο στο βασικό πίνακα από τον οποίο αντλεί τα δεδομένα της η φόρμα που χρησιμοποιώ για την προβολή-εισαγωγή στοιχείων στη συλλογή μου (Διαιρεμένη Φόρμα).

Συγκεκριμένα, πρόσθεσα ένα πεδίο που να παρουσιάζει τη διεύθυνση (στον υπολογιστή μου) ενός αρχείου .pdf (σκαναρισμένο κείμενο βιβλίου) και ορίζοντάς του υπερσύνδεση για το αρχείο αυτό.

Στη συνέχεια, διέγραψα το πεδίο αυτό (αποφάσισα να χρησιμοποιήσω άλλο τρόπο προβολής του συγκεκριμένου αρχείου). Το διέγραψα και από τον πίνακα-πηγή των εγγραφών.

Σε μία κεντρική φόρμα που έχω ονομάσει "Πίνακα Επιλογών", έχω εισάγει διάφορα "κουμπιά" και υπερσυνδέσεις, ώστε να ανοίγω φόρμες, εκθέσεις, πίνακες κ.α. με ένα κλικ. Προσπαθώντας τώρα να ανοίξω τη φόρμα που άνοιγα και πριν για να δω τις εγγραφές, εμφανίζεται ένα πλαίσιο διαλόγου με τίτλο "Τιμή Παραμέτρου" που λέει: Αντικείμενα Συλλογής.Ξεφύλλισμα (κενό πεδίο εισαγωγής παραμέτρου) και "Ο.Κ." & "Ακυρο" Σημείωση: "Ξεφύλλισμα" ονομαζόταν το πεδίο που πρόσθεσα και μετά διέγραψα. Η συγκεκριμένη φόρμα ανοίγει κανονικά αν πατήσω "Ο.Κ." αλλά αν πατήσω "Ακυρο" δεν ανοίγει, εμφανίζοντας μήνυμα οτι "Δεν μπορεί να ακολουθηθεί ο σύνδεσμος προς τη συγκεκριμένη φόρμα".

Σαν εναλλακτική λύση, σκέφτηκα να εισάγω ένα κουμπί εντολής ρυθμίζοντάς το έτσι ώστε μόλις κάνω κλικ σ'αυτό, να ανοίγει η φόρμα που θέλω. Δεν λειτουργεί, αντίθετα μου εμφανίζει μήνυμα σφάλματος που λέει: Το αντικείμενο δεν περιέχει το αντικείμενο Αυτοματισμού "ChrW". Προσπαθήσατε να εκτελέσετε μια διαδικασία της Visual Basic για να ορίσετε μια ιδιότητα ή μέθοδο αντικειμένου. Ωστόσο, η εφαρμογή δε διαθέτει την ιδιότητα ή τη μέθοδο σε λειτουργίες Αυτοματισμού.

Αν μπορέσει κάποιος να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα πολύ!

Απ'ότι είδα στο Φόρουμ, υπάρχουν πολλοί δυνατοί γνώστες που δίνουν λύσεις εκεί που εμείς οι όχι τόσο expert users "κολλάμε"

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα!
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Υπερσύνδεση σε πίνακα ΓιάννηςΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 28-12-24 20:28
[Excel07] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΗ PSARAS99 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 12-01-17 06:39
[VBA] Πλαίσιο ελέγχου jose Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 23-10-11 14:13
[Γενικά] Υπερσύνδεση και αντιγραφή matis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 28-12-10 22:27

Η ώρα είναι 09:44.