| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα παιδιά! Έχω πνιγεί με το excel και δε ξέρω πως να τα κάνω. Λοιπόν έχω την εξής απορία.. Έχω 3 στήλες. Η πρώτη στήλη είναι το id. Η μία στήλη ονομάζεται ΝΟΣΗΜΑΤΑ και η τρίτη στήλη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Στα ΝΟΣΗΜΑΤΑ έχω ένα σωρό ασθένειες που αρκετές φορές είναι ίδιες. Στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ έχω τα διάφορα επαγγέλματα που και εκεί αρκετές φορές είναι ίδια. Θέλω να κάνω το εξής.. να κάνω ομαδοποίηση των νοσημάτων ανάλογα με το επάγγελμα, δηλαδή στο τάδε επάγγελμα έχουμε αυτές τις ασθένειες. Τα στοιχεία είναι 2000 αλλά υπάρχουν και κενά στην στήλη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, δεν έχει καταγραφεί το επάγγελμα δηλαδή. Το ίδιο ισχύει και στα ΝΟΣΗΜΑΤΑ, δηλαδή να έχω το επάγγελμα και να μην έχω το νόσημα. Πως να τα κάνω; Ευχαριστώ! |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Στην στήλη με τα νοσήματα πως μπορώ να βρω ποια είναι για πχ, τα 5 πρώτα που υπερισχύουν; |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Ελένη και καλωσόρισες στο φόρουμ! Σύμφωνα με την περιγραφή σου, η χρήση του αυτόματου φίλτρου μπορεί να σε εξυπηρετήσει. Αν πάλι χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό, επισύναψε ένα παράδειγμα σε μορφή *xls όπου μπορείς να συμπληρώσεις χειροκίνητα 1-2 εγγραφές στο σημείο που θέλεις να εμφανίζονται τα ομαδοποιημένα δεδομένα σου για να σου δώσουμε μια πιο ακριβή απάντηση. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 20-09-10 στις 23:18. |
|
|
|
Καλησπέρα σας !!! κατά την γνώμη μου μια καλή λύση είναι η χρήση Συγκεντρωτικών πινάκων (Pivot Tables). Δεν διαθέτω 2007 για να μπορέσω να βοηθήσω λεπτομερέστερα. ![]() Στο συνημμένο παράδειγμα (φτιαγμένο σε 2003) φαίνεται η πρότασή μου. Τα λέμε. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!! ![]() Λοιπόν παραθέτω και το πχ να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Κ. Στυλιανίδη είναι το ίδιο με το παράδειγμά σας. Έτσι δεν είναι; Επίσης έχω και του 2003. Αν χρησιμοποιήσω φίλτρο θα μου πάρει αιώνες να τα κάνω έτσι δεν είναι; Δηλαδή πρέπει να τα ομαδοποιήσω πρώτα κα ιμετά να τα φιλτράρω; Η άλλη λύση είναι με τον πίνακα; Επίσης, όσον αφορά την δεύτερη απορία μου, πως θα βρω ποια θα είναι τα 5 πρώτα νοσήματα δηλαδή από ποιες νόσους πεθαίνουν πιο συχνά τα άτομα σύμφωνα με την στήλη μου; |
|
|
|
Αγαπητή Ελένη, Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες θα καταφέρεις να φτιάξεις τον συγκεντρωτικό πίνακα που χρειάζεται. Στο βιβλίο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.xls που εσύ ανέβασες. 1) Κάνουμε κλικ στο κελί Α1 (id) 2) Μέσω του μενου Data επιλέγουμε Pivot table and Pivot chart ... 3) Στο παράθυράκι που θα ανοίξει απλά πατάμε το Finish Έτσι δημιουργουμε ένα νέο φύλλο που θα περιέχει τον Συγκεντρωτικό πίνακα Στο νέο φύλο στην δεξιά πλευρά έχουμε την λίστα των πεδίων. 4) Πιάνουμε με το ποντίκι (αριστερό κλικ και κρατημένο) το πεδίο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και το αφήνουμε στην περιοχή "Drop Row List Here" (περιοχή Α4 Α16 του φύλλου). 5) Το ίδιο κάνουμε και με το πεδίο ΝΟΣΗΜΑΤΑ το αφήνουμε πάνω στο κελί Α7 έτσι έχουμε στη στήλη Α ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και στη στήλη Β ΝΟΣΗΜΑΤΑ αν είναι ή αν τα θέλουμε αντιστροφα απλά πιάνουμε το πεδίο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ από το κελί Β4 και το βάζουμε στα αριστερά της στήλης Α. 6) Στη συνέχεια πιάνουμε το πεδίο id από την λίστα πεδίων (στα δεξιά της οθόνης) και το αφήνουμε στην περιοχή Drop Data Items Here (περιοχή C5 H21 του φύλλου). 7) Το κελί Α3 δείχνει "Sum of id" κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και στο υπομενού που ανοίγει 7α) επιλέγουμε Count και 7β) πατάμε Ok. Στο κελί Α3 πρέπει να δείχνει "Count Of id" τώρα. Αυτό ήταν. . ![]() Έτσι έχουμε τα νοσήματα ομαδοποιημένα ανά επάγγελμα. Αν θέλουμε τα επαγγέλματα ανα νόσημα, αρκει να μετατοπίσουμε το κελί Β4 ΝΟΣΗΜΑΤΑ στα αριστερά του Α4 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Αν θέλουμε απλή μετρηση των νοσημάτων χωρίς ομαδοποίηση (για να βρούμε το πιο σύνηθες νόσημα), απλά τραβάμε εκτός πίνακα το πεδίο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Έτσι θα έχουμε στο Α4 ΝΟΣΗΜΑΤΑ και στη στήλη Β το συνολο εμφανίσεων του κάθε νοσήματος. Σημ. Προσοχή κάθε φορά που θα αλλάζει ο πίνακας με τα δεδομένα, δεν χρειάζεται να ξαναφτάχνεις τον συγκεντρωτικό πίνακα. Αρκεί να επιλέξεις ένα οποιοδήποτε κελί από τον συγκεντρωτικό πίνακα και να κάνεις Refresh Data από το μενου Data. Μπορείς να φτιάξεις περισσότερους του ενος PivotTable είτε με αντιγραφή του ήδη υπάρχοντος είτε ακολουθόντας τα παραπάνω 7 βήματα. Πες μας αν έγινε. Θανάσης ΥΓ Μπορείς να με φωνάζεις Θανάση αντί του κ. Στυλιανίδη |
|
| |||
| |||
|
Σ'ευχαριστώ σ'ευχαριστώ σ'ευχαριστώ πάρα πολύ Θανάση! Τα έκανα αλλά σε ένα σημείο κολλάω εδώ.. 7) Το κελί Α3 δείχνει "Sum of id" κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και στο υπομενού που ανοίγει 7α) επιλέγουμε Count και 7β) πατάμε Ok. Στο κελί Α3 πρέπει να δείχνει "Count Of id" τώρα. Πατάω δεξί κλικ αλλά δεν έχει το Count σαν επιλογή, γίνεται να το βάλω από αλλού; |
|
| |
| Παράθεση:
Συγνώμη για την ταλαιπωρία Ελένη. Το βήμα 7α) έπρεπε να είναι: "επιλέγουμε Field settings και κατόπιν Count" Για το ερώτημά σου "για να μου εμφανίζει σκέτο το έτος (2001) και όχι σαν 1/12/2001 όπως τα έχω πως θα το κάνω;" Πάλι με δεξί κλικ στο πεδίο επιλέγουμε Field settings και κατόπιν Number... εκεί επιλέγουμε την μορφοποίηση που θέλουμε πχ Custom και yyyy για να εμφανίζεται μόνο το έτος. Τώρα για το οριζόντια κάθετα μπορείς απλά να σύρεις τα πεδία από την περιοχή γραμμών στη περιοχή στηλών. Πειραματίσου μετακινώντας τα πεδία όπως νομίζεις ότι είναι καλύτερα για την εφαρμογή σου. Δες και αυτό περί συγκεντρωτικών πινάκων από την microsoft: Αναφορές Συγκεντρωτικού Πίνακα 101 - Excel - Microsoft Office Νομίζω θα σε βοηθήσει αρκετά. Τα λέμε. Θανάσης. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Πάντως μου λύσατε τα χέρια πραγματικά όλοι σας! Δεν μπορείτε να φανταστείτε! |
|
| |
| Παράθεση:
![]() Αν έχεις Αγγλικό Excel επιλέγεις Custom και γράφεις yyyy Αν έχεις Ελληνικό Excel επιλέγεις Προσαρμογή και γράφεις εεεε Θα την βρεις την άκρη. |
![]() |
| Ετικέτες |
| pivot, συγκεντρωτικός πίνακας |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Ομαδοποίηση δεδομένων από στήλες | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 13-04-16 11:48 |
| [ Φόρμες ] ομαδοποίηση σε τρίμηνα | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-09-15 14:00 |
| Ομαδοποίηση | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 29-05-11 03:32 |
| [Excel07] Ομαδοποίηση | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-05-11 18:27 |
| [Μορφοποίηση] Ομαδοποίηση αριθμητικών δεδομένων | ManiaM | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-06-10 01:08 |
Η ώρα είναι 13:10.

Υβριδικός τρόπος