ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Excel07] Καταχώρηση δεδομένων από λίστες

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 19-04-24, 17:19
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 09-03-2023
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή Καταχώρηση δεδομένων από λίστες

Καλησπέρα σας! Πιστεύω να είστε καλά.
Στο βιβλίο που ακολουθεί έχω παράδειγμα για το τι χρειάζομαι.
Το φύλλο1 περιέχει όλα τα δεδομένα τα όποια θέλω να μεταφέρονται στο φύλλο2.
Υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί αυτό στο παράδειγμα;
Για πιο αναλυτικά αναφέρομαι μέσα στο βιβλίο.
Ευχαριστώ πολύ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Αντίγραφο.xlsx (154,3 KB, 6 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 19-04-24, 18:18
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Super Moderator
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 849
Προεπιλογή

Καλησπέρα Νίκο,

Αν έχω πιάσει σωστά τη λογική του ζητούμενου, χρειάζεσαι γράφοντας έναν Α/Α στο Υ3 και πατώντας ένα κουμπί να εμφανίζεται το "πακέτο" εγγραφών του συγκεκριμένου Α/Α με σύνολα λίτρων και χιλιομέτρων.

Αυτό μπορεί να γίνει καλύτερα με κώδικα VBA. Αν είσαι εντάξει με αυτό, τότε μπορώ να κάνω μια προσπάθεια.
__________________
Your Curiosity Will Be The Death of You!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 19-04-24, 18:48
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 09-03-2023
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή

Χρήστο πολύ σωστά, μια διευκρίνιση, πατώντας το κουμπί, θα εισάγει πακέτο εγγράφων μόνο για τον α/α του Υ3 η θα εισάγει όσα χωράνε στην περιοχή που υπάρχουν περιγράμματα με έναρξη τον α/α που εισήγαγες στο Υ3; Όπως δηλαδή στο παράδειγμα που συνεχίζουν οι α/α.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 19-04-24, 19:26
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Super Moderator
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 849
Προεπιλογή

Δίνοντας π.χ. τον Α/Α 11 πρέπει να εμφανιστούν 7 γραμμές:
Μία με την ημερομηνία και τη ΔΕΔΚ, πέντε γραμμές με τους αντίστοιχους Α/Α (9 μέχρι 13) και μία γραμμή συνόλων.
Έτσι φαίνεται και στο Φύλλο 2, γραμμή 35.

Σωστά;
__________________
Your Curiosity Will Be The Death of You!
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 19-04-24, 19:28
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 09-03-2023
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή

Σωστά Χρήστο!
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 19-04-24, 21:15
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Super Moderator
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 849
Προεπιλογή

Νίκο,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε καλύπτει.

Στο Υ3 του φύλλου ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ γράφεις τον Α/Α και αν δεν τον βρει στο φύλλο ΒΑΣΗ, εμφανίζει αντίστοιχο μήνυμα.

Επίσης, κάθε φορά που εμφανίζεται μια ΔΕΔΚ, η περιοχή εκτύπωσης προσαρμόζεται στην τελευταία γραμμή με τα σύνολα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΙΝΗΣΕΩΣ.xlsm (263,7 KB, 16 εμφανίσεις)
__________________
Your Curiosity Will Be The Death of You!
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 19-04-24, 21:33
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 09-03-2023
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή

Χρήστο είσαι φοβερός! Έχεις κάνει φοβερή δουλειά κ κάτι παραπάνω από όσο το είχα στο μυαλό μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα το προσαρμόσω κ πιστεύω πως δε θα συναντήσω δυσκολία σε αυτό! Καλό βράδυ!
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 20-04-24, 05:44
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 09-03-2023
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή

Χρήστο καλημέρα, μόλις ολοκλήρωσα την μεταφορά στο βιβλίο μου. Σε ευχαριστώ κ πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σου. Μπράβο σου που προσφέρεις τις γνώσεις σου σε κάθε ζητούμενο μας, κ το κυριότερο, που μπορείς κ αντιλαμβάνεσαι τι ζητάμε.
Καλό Σαββατοκύριακο
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 20-04-24, 10:02
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Super Moderator
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 849
Προεπιλογή

Καλημέρα Νίκο,

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Χαίρομαι που το αρχείο σου φάνηκε χρήσιμο!
__________________
Your Curiosity Will Be The Death of You!
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 15-05-24, 13:17
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 09-03-2023
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή

Χρήστο καλή σου ημέρα.
Μετά από σχεδόν 1 μήνα λειτουργίας του αρχείου κατάλαβα ότι παρέλειψα κάποια πράγματα.
Ανεβάζω ένα παράδειγμα στο βιβλίο.
Για κάθε 1 έως 15 κάθε μήνα, κάτω από το σύνολο της τελευταίας ημέρας να λέει ΣΥΝΟΛΟ Α΄ 15ΗΜΕΡΟΥ και να αθροίζει λίτρα-χλμ από 1 έως 15.
Για κάθε 16 έως 30 ή 31 ανάλογα τον μήνα, κάτω από το σύνολο της τελευταίας ημέρας να λέει ΣΥΝΟΛΟ Β΄ 15ΗΜΕΡΟΥ και να αθροίζει από 16 έως 30 ή 31 αντίστοιχα.
Και στο τέλος κάθε μήνα, ακριβώς κάτω από τα σύνολα της 16 έως 30 ή 31 σύνολο όλου του μήνα.

Επίσης, νομίζω πως αυτό δεν λειτούργησε, βέβαια δεν είναι πρόβλημα που χωρίζονται οι καταχωρήσεις μιας ημέρας.
Παράθεση:
Επίσης, κάθε φορά που εμφανίζεται μια ΔΕΔΚ, η περιοχή εκτύπωσης προσαρμόζεται στην τελευταία γραμμή με τα σύνολα.
Εάν είναι εφικτό αυτό θα σου ήμουν ευγνώμων.
Σε ευχαριστώ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΙΝΗΣΕΩΣ.xlsm (269,6 KB, 4 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αυτοματη ταξινομηση δεδομένων και καταχωρηση σε πίνακα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 06-05-20 16:47
[ Φόρμες ] Καταχώρηση δεδομένων μέσω Φόρμα Πίνακας giannisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 28-11-18 20:53
Καταχώρηση δεδομένων σε φόρμα, από άλλη φόρμα που εμφανίζεται με cmd_button alladin78s Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 14-02-12 09:08
[Excel07] Καταχώρηση δεδομένων και μεταφορά τους σε άλλο φύλλο. lefteris1973 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 18-01-12 13:20
vba Λίστες Giorgos Visual Basic for Applications (VBA) 2 21-04-10 09:16


Η ώρα είναι 15:33.