Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα.Θα ήθελα την βοήθεια σας σε μια απλή σκέψη αλλά και άλλο τόσο πολύπλοκη για μένα το πως θα εφαρμόσω κάτι στο EXCEL. Έχω στο ένα φύλλο κάτι σαν φόρμα (ΦΌΡΜΑ)και θέλω να τα δεδομένα με το πάτημα ενός κουμπιού να μεταφέρονται σε ένα άλλο φύλλο (DATA)σε συγκεκριμένα κελιά. Στην συνέχεια να μπορώ να συνεχίζω την καταχώρηση με νέα δεδομένα από εκεί που είχα καταχώρηση την τελευταία φορά δεδομένα επισυνάπτω και σχετικό παράδειγμα |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Λευτέρη , χρονια πολλά και καλη χρονιά !!!!! Στο φύλλο που έχεις θέλεις να καταχωρείς πολλά στοιχεία στην ΦΟΡΜΑ και μετά να στα αθροιζει στο DATA ή απλά στις τέσσερις ή και παραπάνω επιλογές στην ΦΟΡΜΑ , θα βάζεις τις τιμές και απλά να μεταφέρονται στο DATA φύλλο ??? |
|
![]()
Λευτέρη καλημέρα και Καλή Χρονιά! Το πρόβλημα σου είναι απλό. Κατ' αρχήν δεν χρειάζεσαι δύο φύλλα ένα για την "φόρμα" σου και ένα για τα δεδομένα. Φτιάξε ΕΝΑ φύλλο δεδομένων και πέρασε τα δεδομένα σου σε στήλες. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΧ 32 πεδία. Κάνε όλα αυτά ΠΙΝΑΚΑ (θα σε βοηθήσει και σ' άλλα πράγματα ο Πίνακας) Καλό θα είναι να τον Ονομάσεις (Όνομα χωρίς κενά) πχ ΟΠινακάςΜου Επέλεξε ένα οποιοδήποτε κελί στον Πίνακα σου. Πήγαινε στο Data και από το Menu επέλεξε Form. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με μιά έτοιμη φόρμα εισαγωγής δεδομένων και στο αριστερό μέρος της θα έχει τα πεδία που έβαλες στον Πίνακα σου. Πάτα "Νέα Εγγραφή" και ξεκίνα να προσθέτεις εγγραφές στα Πεδία... Κάθε φορά στον Πίνακα θα προστίθεται μία νέα σειρά με την νέα εγγραφή |
|
![]()
Αγαπητέ Λευτέρη, σε περίπτωση που δεν σε καλύπτει η καλή πρόταση του Σπύρου, ο παρακάτω κώδικας αντιγράφει "με Αντιμετάθεση/Transpose" τα περιεχόμενα του φύλλου "ΦΟΡΜΑ " (προσοχή το όνομα έχει ένα κενό στο τέλος) από το κελί Α1 μέχρι το τελευταίο χρησιμοποιούμενο, στο φύλλο DATA στήλη Α τελευταία χρησιμοποιούμενη γραμμή του φύλλου. Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο. Καλή χρονιά Θανάσης Κώδικας: Sub Copy_Paste_Transpose() Dim Src As Worksheet Dim Dst As Worksheet Set Src = Worksheets("ΦΟΡΜΑ ") 'avoid greek alphabet for names Set Dst = Worksheets("DATA") Src.Range("a1:" & Cells(Src.UsedRange.Rows.Count, Src.UsedRange.Columns.Count).Address).Copy Dst.Range(Cells(Dst.UsedRange.Rows.Count + 1, 1).Address).PasteSpecial xlPasteValues, Transpose:=True Application.CutCopyMode = False End Sub |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα παιδιά. Επειδή το ερωτημά μου είνια παρόμοιο θεωρώ άσκοπο το να ανοίξω ένα καινούριο θέμα και για αυτό απαντάω σε αυτό εδώ. Σας παραθέτω ένα xlsx και θα σας εξηγήσω τι θέλω. Θέλω όλα τα περιεχόμενα των κελιών A1:A2 από το sheet1 να γίνονται copy sto sheet2 πάλι στα κελιά Α1:A2 αλλά κάθε φορά τα νέα δεδομένα να μπένουν στο τέλος των στηλών. Δηλαδή το sheet2 να είναι αθροιστικό.. Ευχαριστώ Σωκράτης |
|
![]()
Καλημέρα Αυτό ακριβώς κάνει η χρήση της φόρμας που απαντήθηκε πιο πάνω. Τοποθετεί τα νέα δεδομένα στο τέλος ενός πίνακα (αθροιστικά όπως το λες) Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι οι δυο περιπτώσεις μου φαίνονται παρόμοιες (αν όχι ολόιδιες) |
| |||
| |||
![]()
Έχεις δίκιο.. Απλα έβγαλα το Traspose και είναι εντάξει.. Ευχαριστώ Σπύρο..!
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και pivot table . |
![]() |
Ετικέτες |
excel |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Φόρμα και μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | ΣΩΤΗΡΗΣ1986 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 20-01-17 13:21 |
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων από ένα φύλλο σε άλλο με προϋποθέσεις | agrbita | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 15-01-17 21:33 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-10-16 11:43 |
[Excel07] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-14 13:17 |
[Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων σε άλλο φύλλο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 01-11-11 07:21 |
Η ώρα είναι 02:23.