Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Νίκο, Είναι αρκετά δύσκολο κάθε φορά που γράφεις έναν Α/Α να ελέγχει αν είναι η 15η ή τελευταία ημέρα του μήνα. Σκέψου πως μπορεί να μη δοθούν διαδοχικές ημερομηνίες ή όπως στο παράδειγμά σου, από την 14/01/2024 πας στην 16/01/2024 και ενδιάμεσα παρεμβάλεται το υποσύνολο του 15ημέρου. Προτείνω την εξής διαδικασία: - Δημιουργία δύο κουμπιών (ένα για 15 και ένα για τέλος μήνα) και ένα πλαίσιο αναδυόμενης λίστας μήνα (combo box). - Θα επιλέγεις το μήνα από το πλαίσιο και θα πατάς το κουμπί του 15ημέρου και θα παρεμβάλονται τα υποσύνολα του πρώτου 15ημέρου του μήνα που επέλεξες. - Όμοια, όταν θέλεις να παρεμβάλεις τα σύνολα μήνα, θα επιλέγεις το μήνα από το πλαίσιο και θα πατάς το κουμπί του τέλους μήνα ώστε να εμφανιστούν τα υποσύνολα του δεύτερου 15ημέρου μαζί με τα σύνολα όλου του μήνα. Θα σε βόλευε κάπως έτσι; Τι πρόβλημα υπάρχει στον ορισμό της περιοχής εκτύπωσης; Δεν παρατηρώ κάτι το περίεργο. Κάθε φορά που προστίθεται νέα ΔΕΔΚ, η περιοχή εκτύπωσης ξεκινάει από το Β1 μέχρι το τελευταίο σύνολο.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Καλησπερα Χρήστο. Φυσικά και θα βόλευε ο τρόπος που σκέφτεσαι. Για την περιοχή εκτύπωσης που έγραψα, όταν εισάγω αρκετά δεδομένα και δημιουργούνται περισσότερες από μια σελίδες εκτύπωσης, η σελίδα πιθανόν να σταματάει οπουδήποτε, χωρίς να είναι απαραίτητα η τελευταία σειρά με τα σύνολα. Βέβαια όπως προείπα, αυτό δεν με ενοχλει. Σε ευχαριστω. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Νίκο, Δοκίμασε την πρότασή μου αν σε βολεύει μ' αυτόν τον τρόπο. Τελικά δέσμευσα κελιά για τα 15ήμερα και το μήνα που θέλεις να βλέπεις τα σύνολα. Το έτος του μήνα θα το πάρει από τον Α/Α, δηλαδή αν ο Α/Α είναι εντός 2023, τότε θα έχεις τα σύνολα εκείνου του μήνα και του έτους. Με την ΑΠΑΛΟΙΦΗ καθαρίζεται όλο το ημερολόγιο ύστερα από ερώτηση. Αν κατά λάθος πατήσεις τα ΣΥΝΟΛΑ, διαγράφεις με το χέρι τα σύνολα και επαναφέρεις το χρώμα γραμματοσειράς στα κελιά στο αυτόματο από κόκκινο που έγιναν.
| |||
| |||
![]()
Χρήστο καλησπέρα. Προσάρμοσα τον κώδικά σου στο βιβλίο μου. Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποιο εμπόδιο, παρά μόνο το παρακάτω, αλλά νομίζω πως κατάφερα να το διορθώσω, Κώδικας: Option Explicit Dim I As Long, R As Long, A As Long Dim X As Long, Y As Long, Z As Long, Sht As Worksheet Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, [Y3]) Is Nothing Then Exit Sub Dim Ltr As Double, Km As Double ... Κώδικας: Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) τα κατέβασα εκεί που τα έχω κοκκινισμένα τώρα και νομίζω πως λειτουργεί όπως πριν. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά δεν βλέπω να επηρεάζεται κάτι άλλο. Μέχρι στιγμής βλέπω πως αθροίζει σωστά ![]() Σε υπέρ ευχαριστώ για την προσπάθεια που κατέβαλες και το ολοκλήρωσες και αυτό, αν και έχω την εντύπωση ότι σε ταλαιπώρησα περισσότερο από ότι ήταν στην αρχή ![]() ![]() |
| ||||
| ||||
![]()
Ουπς ναι! Δεν το πρόσεξα πως τα αθροίσματα της ημέρας δε μηδενίζονται... Έχοντας έξω από την υπορουτίνα τις μεταβλητές, δε μηδενίζονται, κρατάνε το προηγούμενο άθροισμα και πάντα θα αυξάνονται. Ένας άλλος τρόπος ήταν να μηδενίζονται οι δύο αυτές μεταβλητές μέσα στην υπορουτίνα, αν οι δηλώσεις τους έμεναν εκτός αυτής. Όπως και να έχει, αφού λειτουργεί και αποδίδει το αποτέλεσμα που χρειάζεσαι, μια χαρά! ![]()
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυτοματη ταξινομηση δεδομένων και καταχωρηση σε πίνακα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-05-20 16:47 |
[ Φόρμες ] Καταχώρηση δεδομένων μέσω Φόρμα Πίνακας | giannisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-11-18 20:53 |
Καταχώρηση δεδομένων σε φόρμα, από άλλη φόρμα που εμφανίζεται με cmd_button | alladin78s | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-02-12 09:08 |
[Excel07] Καταχώρηση δεδομένων και μεταφορά τους σε άλλο φύλλο. | lefteris1973 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-01-12 13:20 |
Η ώρα είναι 06:56.