| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Έχω κάποια προϊόντα τα οποία δοκιμάζονται καθημερινά (όχι όλα καθε μερα, 2-3 κάθε μέρα) από κάποιους αξιολογητές. Μέσα στο μήνα ή στο έτος κάθε προϊόν δοκιμάζεται αρκετές φορές. Πως μπορώ να βρώ πόσες φορές έχει δοκιμαστεί το κάθε προϊόν? Μια γραμμή είναι και ένας αξιολογητής και κάθε φορά δοκιμάζεται διαφορετικός κωδικός προϊόντος. Επομένως, 5/1 αν δοκιμάσουν 3 αξιολογητές τυρί με κωδικό Τ1 θα έχω 3 γραμμές και άν δοκιμάσουν και στις 7/1 δύο αξιολογητές τυρί με κωδικό Τ2 θα έχω άλλες δύο γραμμές. Συνολικά το προϊόν θα έχει δοκιμαστεί 2 φορές. Μπορώ κάπως να το βγάλω με συνάρτηση αυτό? |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Θα βοηθούσε αν ανέβαζες ένα βιβλίο εργασίας με τα αναγκαία (μπορεί και εικονικά) δεδομένα, για να γίνει αντιληπτό το ζητούμενο. |
|
| |||
| |||
|
Έκανα ένα αρχείο για να εξηγήσω τι θέλω. Ελπίζω να καταλάβετε. Ευχαριστώ πολύ! |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Στο συνημμένο προτείνω 2 λύσεις: 1) Με τύπους και 2) Με κώδικα VBA και πιο αυτοματοποιημένη Απαιτείται ενεργοποίηση μακροεντολών. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 03-03-22 στις 17:02. Αιτία: Αντικατάσταση συνημμένου |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα! Ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες! :) Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με κώδικα VBA. Θα μπορούσα να το αποφύγω και να το χρησιμοποιήσω μόνο συναρτήσεις excel? Επίσης, θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη χρήση μακροεντολών? Απ' ότι καταλαβαίνω από το αρχείο μπορεί να γίνει και χωρις?? Edit: Τώρα που ήπια λίγο καφέ και λειτουργώ καλύτερα, είδα λίγο καλύτερα το αρχείο. Είναι ενεργοποιημένες οι μακροεντολές! Θα το προσπαθήσω έτσι και θα δω πως θα παει Ευχαριστώ πολύ και πάλι! |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα 1) Στο excel, εκτός από τις συναρτήσεις που περιέχει (ενσωματωμένες), μπορούμε να δημιουργήσουμε και δικές μας με κώδικα VBA (μακροεντολές). Αν κάποιος, που γνωρίζει κώδικα, δημιουργήσει μία συνάρτηση, αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως κα οι ενσωματωμένες. Δεν απαιτείται δηλαδή η γνώση κώδικα για τη χρησιμοποίηση. Τη συνάρτηση countTest, που δημιούργησα, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, όπως χρησιμοποιείς και τις άλλες συναρτήσεις του Excel. Δες πως τη χρησιμοποιώ στη στήλη L. 2) Στο βιβλίο περιγράφω και μία λύση χωρίς κώδικα (με χρήση μόνο ενσωματωμένων συναρτήσεων). Η λύση όμως με τη συνάρτηση countTest είναι πολύ πιο απλή. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] ευρεση πληθος ημερων | Priestrunner | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 15-09-20 14:03 |
| [ Ερωτήματα ] Πλήθος ενός χαρακτήρα | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-06-15 14:11 |
| [VBA] ComboBox Πλήθος Εκτυπώσεων | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-11-14 22:13 |
| [ Πίνακες ] ΠΛΗΘΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 12-06-14 19:57 |
| [ Πίνακες ] Πλήθος Εγγραφών σε πίνακα. | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-02-10 10:21 |
Η ώρα είναι 20:38.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο