Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Excel07] Δημιουργία Φύλλου εργασιας με υπολογισμό

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-10-20, 23:57
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Δημιουργία Φύλλου εργασιας με υπολογισμό

Καλησπέρα σας.
Εμαι σχετικα νεος στο εξελ, και θα ηθελα μια βοηθεια,αν μπορει καποιος.
Εχω φτιαξει ενα φυλλο εργασιας ,οπου βλεπω τα υπολοιπα "Πελατων"
Σε καθε πελατη, αντιστοιχούν 3 γραμμές ..
1-Παρ =παραγγελια , μονο το χρηματικό ποσό
2-Εισπ=εισπραξη ........
3-Υπ=υπολοιπο

Καθε φορα, που προσθετω μια παραγγελια,η μια εισπραξη το υπολοιπο Αλλαζει αυτοματα.

Ανεβαζω και ενα screenshot για να καταλαβετε τι εννοώ

Δημιουργία Φύλλου εργασιας με υπολογισμό-screenshot_1.png

Αλλα όπως φαινετε στην εικονα, το εχω σε κάθετη μορφή , πραγμα που σημενει οτι αν προσθέσω και αλλους πελατες, θα γινει πολυ δυσχρηστο,
Αυτο που θελω ,ειναι πως μπορω να το κανω σε οριζοντια μορφη για να ειναι πιο ευκολο..
Αν μπορει καποιος ας με βοηθήσει..

Ευχαριστω εκ των προτερων..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-20, 22:23
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Γιώργο, δες μια πρόταση στο συνημμένο.

Αν διατάξουμε τα δεδομένα των πελατών σωστά (κάθε κατηγορία "Παρ", "Εισ", "Υπ" να είναι σε μία στήλη) μπορούμε εύκολα να πάρουμε μια λύση με συγκεντρωτικό πίνακα (PT)
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΑναδιάταξηΛίστας .xlsx (42,7 KB, 32 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 05-10-20 στις 07:57. Αιτία: αλλαγή συνημμένου (προσθήκη PT)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-10-20, 01:34

Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιώργο .
Το πρότυπο που έχεις βγάλει, ειναι πολύ καλό, άλλα εχω την εντύπωση ,ότι δεν ειναι σαν τον πίνακα που εχω βάλει .
Τα ποσά μεταβάλλονται κάθε μέρα σχεδόν ,και θέλω να εχω πλήρη εικόνα τον εισπράξεων η παραγγελιών όπως φαίνονται στην εικόνα που εχω βάλει, οπου
Το 1 ειναι όλα τα ποσά παραγγελιών
Το 2 ειναι όλα τα ποσά εισπράξεων.
Εκτός και αν κανω σε άλλο φύλλο την λεπτομερή κατάσταση και το συνδέσω με το φύλλο εργασίας που θα εχω τον πίνακα που προτείνεις .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-10-20, 08:15

Προεπιλογή

Καλημέρα

Γιώργο, στον πίνακα, κάθε φορά που έχουμε παραγγελία, είσπραξη ή και τα δύο, προσθέτουμε μια γραμμή με τα σχετικά στοιχεία.

Μάλιστα έχουμε τη δυνατότητα, αν προσθέσουμε μια στήλη με την ημερομηνία και την ώρα, να γνωρίζουμε και τη χρονική στιγμή.

Δηλαδή για τον ίδιο πελάτη, ανεξάρτητα σειράς, μπορεί να έχουμε την ίδια μέρα πολλές γραμμές (καταχωρήσεις).

Με άλλα λόγια έχουμε τη λεπτομέρεια που θέλουμε κάθε χρονική στιγμή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-10-20, 08:36
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλημέρα Γιώργο,

Δοκίμασε και μια πρόταση με περιεχόμενα που ίσως σε βοηθήσει στην πιο εύκολη αναζήτηση πελάτη.

Αν και καλό θα ήταν να υπήρχε και ημερομηνία ανά εγγραφή, μιας και μιλάμε για καρτέλες πελατών αλλά δε θέλω να ξεφύγω από τη δική σου μορφή, γιατί δεν ξέρω τι ανάλυση χρειάζεσαι.

Αφού προσθέσεις τους πελάτες στο φύλλο ΚΑΡΤΕΛΕΣ, τα περιεχόμενα ενημερώνονται αυτόματα με τις επωνυμίες και τα υπόλοιπα. Αν η επωνυμία δεν είναι κενή, τότε θα εμφανιστεί στη στήλη ΜΕΤΑΒΑΣΗ ένα βελάκι που αν το πατήσεις, θα σε μεταφέρει στην αντίστοιχη καρτέλα του πελάτη που αναζητάς.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ.xlsx (285,1 KB, 42 εμφανίσεις)
Παλιά 07-10-20, 15:31

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα

Γιώργο, στον πίνακα, κάθε φορά που έχουμε παραγγελία, είσπραξη ή και τα δύο, προσθέτουμε μια γραμμή με τα σχετικά στοιχεία.

Μάλιστα έχουμε τη δυνατότητα, αν προσθέσουμε μια στήλη με την ημερομηνία και την ώρα, να γνωρίζουμε και τη χρονική στιγμή.

Δηλαδή για τον ίδιο πελάτη, ανεξάρτητα σειράς, μπορεί να έχουμε την ίδια μέρα πολλές γραμμές (καταχωρήσεις).

Με άλλα λόγια έχουμε τη λεπτομέρεια που θέλουμε κάθε χρονική στιγμή.
Καλησπέρα Γιώργο,.
Έχεις δίκιο, έτσι είναι πολύ πιο λειτουργικό.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, για την βοήθεια ...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-10-20, 15:47

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChrisGT7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα Γιώργο,

Δοκίμασε και μια πρόταση με περιεχόμενα που ίσως σε βοηθήσει στην πιο εύκολη αναζήτηση πελάτη.

Αν και καλό θα ήταν να υπήρχε και ημερομηνία ανά εγγραφή, μιας και μιλάμε για καρτέλες πελατών αλλά δε θέλω να ξεφύγω από τη δική σου μορφή, γιατί δεν ξέρω τι ανάλυση χρειάζεσαι.

Αφού προσθέσεις τους πελάτες στο φύλλο ΚΑΡΤΕΛΕΣ, τα περιεχόμενα ενημερώνονται αυτόματα με τις επωνυμίες και τα υπόλοιπα. Αν η επωνυμία δεν είναι κενή, τότε θα εμφανιστεί στη στήλη ΜΕΤΑΒΑΣΗ ένα βελάκι που αν το πατήσεις, θα σε μεταφέρει στην αντίστοιχη καρτέλα του πελάτη που αναζητάς.
Ζώρζος Καλησπέρα.
Ο πίνακας είναι πολύ καλό, αλλά νομίζω οτι η πρόταση του Γιώργου είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω.
Παρόλο αυτό , Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για την βοήθεια .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-10-20, 23:48

Προεπιλογή

Γιωργο Καλησπερα.
Εκανα τον πινακα, και ειναι οκ.
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι, Πως θα γινει αυτοματος ο υπολογισμος υπολοιπου ;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-20, 19:58

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChrisGT7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα Γιώργο,

Δοκιμασα και το δικο σου πρότυπο,και ειναι πολυ καλο, και ευχρηστο, αν και αν ειχε και ημερομηνία θα με εξυπηρετουσε ακομα πιο πολυ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για την βοηθεια ChrisGT7.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-20, 21:14

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Gladi Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιωργο Καλησπερα.
Εκανα τον πινακα, και ειναι οκ.
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι, Πως θα γινει αυτοματος ο υπολογισμος υπολοιπου ;;
Καλησπέρα

Γιώργο, εάν ρωτάς εμένα (Kapetang).

Το υπόλοιπο βρίσκεται με 2 τρόπους:

Ο πρώτος τρόπος περιγράφεται στο φύλλο Data.

Έχω αριθμήσει τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις.

Το υπόλοιπο, εφόσον έχεις κάνει την προεργασία, βρίσκεται αυτόματα μόλις επιλέξεις ένα πελάτη (5η ενέργεια).

Σημειώνω ότι στο κελί που εμφανίζεται το υπόλοιπο υπάρχει τύπος.

Ο δεύτερος τρόπος χρησιμοποιεί Συγκεντρωτικό Πίνακα και είναι ευκολότερος και πιο ευέλικτος.

Περιγράφεται στο φύλλο PT.

Δηλαδή χρειάζεται ένα συγκεντρωτικό πίνακα και δίπλα του ένα slacer (κόφτη)

Σημειώνω ότι, όταν προσθέτεις καταχωρήσεις στον πίνακα δεδομένων, πρέπει να ανανεώνεις το Συγκεντρωτικό Πίνακα (δεξί κλικ σε ένα κελί του και επιλογή Ανανέωση/Refresh).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 09-10-20 στις 22:25.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Μορφοποίηση] Ονοματοδοσία φύλλου εργασίας caudillo Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 29-11-19 10:45
[Γενικά] Τρόπος αποθήκευσης φύλλου εργασίας caudillo Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 29-05-19 23:36
[VBA] Αποθήκευση Φύλλου εργασίας με επιλογή θέσης agrbita Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 18 10-10-18 20:07
[VBA] Δημιουργία Φύλλου Εργασίας με κώδικα othonas Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 17-05-13 07:14
[VBA] Δημιουργία Μορφοποιημένου Φύλλου Εργασίας με κώδικα ΤΖΙΜΗΣ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 12 03-06-11 14:29

Η ώρα είναι 20:06.