Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Τώρα που σας βρήκα δεν θα σας αφήσω σε ησυχία. ![]() Φτιάχνω ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας και στα κελιά B8:B16 έχω βάλει έναρξη βάρδιας και στα κελιά C8:C16 λήξη βάρδιας με αυτόματη πρόσθεση 8 ωρών με τον ακόλουθο τύπο:=IF(B8;B8+TIME(8;0;0);""). Επίσης ενώ βρήκα τον τύπο όταν στα κελιά B8:Β9 υπάρχει η λέξη "ΡΕΠΟ" αυτόματα να αντιγράφεται και στη στήλη "Λήξη" με τον παρακάτω τύπο: =IF(ISNUMBER(SEARCH("ΡΕΠΟ";B16));"ΡΕΠΟ";"" ). Δείτε το B16 που εφάρμοσα τον τύπο. Υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμόσω και τους 2 τύπους στο ίδιο κελί ώστε να προσθέτει αυτόματα +8 ώρες από την έναρξη της βάρδιας και ταυτόχρονα όταν στην έναρξη να επιλέγω ΡΕΠΟ να αντιγράφεται στη στήλη Λήξη; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη istrios : 20-02-19 στις 14:30. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Μιχάλη σου προτείνω το παρακάτω =IF(B8="ΡΕΠΟ";"ΡΕΠΟ";IF(B8;B8+TIME(8;0;0); "")) φιλικά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis : 20-02-19 στις 16:39. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Μιχάλη, Αν σε ενδιαφέρει μόνο το ΡΕΠΟ και όχι τα άλλα λεκτικά που έχεις στη λίστα, τότε δοκίμασε την: =IF(B8="";"";IF(B8="ΡΕΠΟ";B8;IF(ISNUMBER(B8);B 8+TIME(8;0;0);""))) Αν σε ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα να αντιγράφονται στη διπλανή στήλη, τότε: =IF(B8="";"";IF(ISNUMBER(B8);B8+TIME(8;0;0);B8))
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() |
|
![]()
Καλησπέρα Ο τύπος του Μανώλη, έχει μεν σωστό σκεπτικό, αλλά έχουμε το πρόβλημα ότι επιστρέφει σφάλμα αν στην στήλη Έναρξη επιλέξουμε: ΤΑΒΕΡΝΑ ή BEACH BAR τα οποία βρίσκονται στην DropDown. Από την άλλη, οι τύποι του Χρήστου, είναι πιο κοντά στο ζητούμενο, αλλά έχουν μέσα το +8, το οποίο θα πρέπει να αλλάξει αν κάποια στιγμή (πιθανό) οι εργαζόμενοι είναι εξάωροι ή οτιδήποτε... Τέλος, ο Μιχάλης, έχει ήδη δημιουργήσει στο φύλλο Βάρδιες & Ωράρια τις πιθανές εμφανίσεις στο τι θα παίρνουμε αν...και μάλιστα χωρίς τύπο Time... Θα πρότεινα τον συνδυασμό: INDEX-MATCH με τον οποίο έχουμε τα πλεονεκτήματα: 1. αν αλλάξουν οι ώρες από 8 σε οτιδήποτε, δεν αλλάζουν οι τύποι στις στήλες Λήξη αλλά στο φύλλο Βάρδιες & Ωράρια 2. μπορώ να αντικαταστήσω τις λέξεις ΡΕΠΟ ή ΤΑΒΕΡΝΑ ή BEACH BAR με ότι θέλω στο φύλλο Βάρδιες & Ωράρια *Σημείωση: Η απαντηση αφορά το ζητούμενο και όχι το τι θα έπρεπε να γίνει αν είχαμε να δημιουργήσουμε ένα πιο επαγγελματικό πρόγραμμα, με εργαζόμενους σε διάφορα ωράρια 4ωρα, 6άωρα, 8άωρα κλπ ή με βάρδιες ημερήσιες νυχτερινές και διαφορετικές αποδοχές. |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
![]() |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Ο τύπος που χρησιμοποίησα στο V5 Κώδικας: =IF(AND(ISNUMBER(C5);ISNUMBER(D5));IF(D5>=C5;(D5-C5)*24;0);0)+IF(AND(ISNUMBER(E5);ISNUMBER(F5));IF(F5>=E5;(F5-E5)*24;0);0) κλπ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη istrios : 22-02-19 στις 20:27. |
| ||||
| ||||
![]()
Μιχάλη, Δοκίμασε να δεις αν σε βολεύει το συνημμένο.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChrisGT7 : 22-02-19 στις 21:07. |
| |||
| |||
![]() Καλημέρα Χρήστο..όπως κάθε φορά άψογος..μια χαρά κάνει αυτό που θέλω. Σε ευχαριστώ πολύ!
|
| |||
| |||
![]()
Επανέρχομαι με μία ερώτηση επειδή υπάρχει μία δυσκολία που αφορά στην DropDown λίστα με την επιλογή να βάλω τη λέξη "Ημίρεπο" και ενώ σωστά υπολογίζει το μισό από το βασικό ωράριο το πρόβλημα είναι ότι ο υπάλληλος δεν γνωρίζει το ωράριο του. Και ερωτώ τώρα αν υπάρχει η δυνατότητα στην ίδια DropDown λίστα να επιλέγω με ένα πχ CheckBox ή από μία άλλη ξεχωριστή DropDown λίστα, η βασική στα C5:C14 κλπ να παίρνει την ώρα από τη σελίδα "Βάρδιες & Ωράρια" επιλεκτικά αν θέλω να βάλω κανονικό ωράριο ή μισό ωράριο. Να μην επιλέγω δηλαδή "Ημίρεπο" αλλά την ώρα.Δοκίμασα με κάποια βίντεο που είδα με "INDIRECT" αν δεν κάνω λάθος την ονομασία, φτιάχνοντας μία επιπλέον λίστα που να παραπέμπει η βασική να παίρνει τα ανάλογα στοιχεία αλλά χάθηκα μετά γιατί ήταν με μία στήλη και έχω έχω δύο ξεχωριστές "Έναρξη-Λήξη". Δεν ξέρω αν σας το περιέγραψα με σαφήνεια. Αν γίνεται και περιγραφικά τον τρόπο να το κάνω θα μου ήταν αρκετό. Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη istrios : 01-03-19 στις 20:56. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Πρόγραμμα εργασίας επιχείρισης | Νίκος.Στεφάνου | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 15-02-17 01:55 |
[Γενικά] Πρόγραμμα Εργασίας | togiofyri | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-02-17 09:20 |
Σύνδεση και μεταφορά δεδομένων απο πολλά βιβλία εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. | panos1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 17-07-13 11:18 |
[Γενικά] Πρόγραμμα εργασίας σε Excel | basiltas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-01-12 17:10 |
Η ώρα είναι 00:52.