Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Εξαγωγή επιλεγμένων στοιχείων απο Βάση Δεδομένων

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-09-18, 00:00
Όνομα: Αποστόλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Εξαγωγή επιλεγμένων στοιχείων απο Βάση Δεδομένων

Αγαπητό, forum,

Στα χρόνια που είμαι εγγεγραμμένος έχω δεχθεί σημαντικότατη βοήθεια από όλους σας στα ερωτήματα που θέτω και σας ευχαριστώ.

Σήμερα ζητώ τη βοήθειά σας στο να διερευνήσω τη δυνατότητα εξαγωγής στοιχείων από βάση δεδομένων (μέσω συναρτήσεων) με συγκεκριμένη δομή έχοντας ως στοιχεία για την αναζήτηση στη βάση δεδομένων τον κωδικό στοιχείου και την ημερομηνία γέννησης, στις δύο περιπτώσεις που περιγράφονται στο συνημμένο αρχείο που επισυνάπτεται.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Βιβλίο 1.xlsx (11,4 KB, 11 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-18, 08:53
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Αποστόλη, το ζητούμενό σου, έχει απαντηθεί πολλές φορές, με διάφορες μορφές:

http://www.ms-office.gr/forum/excel-...stoixeion.html

http://www.ms-office.gr/forum/excel-...-eggrafes.html

Καλό είναι, να μελετήσεις τις απαντήσεις και να τις προσαρμόσεις στο «νέο» ζητούμενο,
(που είναι ίδιο με τα προηγούμενα), απλά κάθε φορά, αναζητάς διαφορετικά στοιχεία...

Ο τρόπος εργασίας είναι ο ίδιος με μικροαλλαγές...
Ακόμα και η εμφάνιση των βιβλίων σου, είναι πάντα με τα ίδια λάθη στη μορφοποίηση κελιών.
*Πριν απ' όλα, φρόντισε στις στήλες που χρησιμοποιείς, να μην έχεις ταυτόχρονα μορφές:
General
Text
Fraction...όλα μαζί!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-18, 09:16
Όνομα: Αποστόλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Σπύρο καλημέρα, και στους υπολοίπους

Το παραπάνω συνημμένο αποτελεί σχέδιο ενός προγράμματος που προσπαθώ να φτιάξω με πολύ βοήθεια μεράκι και υπομονή εδώ και πολλά χρόνια.

Με τις φτωχές μου γνώσεις (όπως φαίνεται λοιπόν και απο τα λάθη που αναφέρετε) αλλά με τη βοήθειά σας και αρκετή επιμονή απο εμένα ώστε να πάρω τις σημαντικότατες πληροφορίες που μου δίνετε, να τις κατανοήσω και να τις τροποποιήσω για να τις φέρω στα μέτρα του προγράμματος που χρειάζομαι προχωράω βήμα βήμα εδώ και αρκετά χρόνια, κάτι που για ένα γνώστη ενδεχομένως να του έπαιρνε μερικές ώρες από ένα απόγευμα του.

Δυστυχώς στις προηγούμενες φορές που δέχτηκα τη βοήθειά σας υπήρξαν σημαντικές παραλήψεις στη διατύπωση του ερωτήματος εκ μέρους μου και παρόλο που κατανόησα τη λογική που παρεθέτετε δεν μπόρεσα να ξεπεράσω κάποια εμπόδια ώστε να γίνει λειτουργική.

Αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση θα σας ήμουν ευγνώμων να μου δώσετε νέες κατευθύνσεις ώστε να καταφέρω να φτάσω στο αποτέλεσμα που ζητώ στα ερωτήματα.

Αν πιστεύετε ότι η βοήθεια που ζητώ υπερβαίνει αυτή που διατείθεστε να δώσετε, τότε θα εκτιμούσα ιδιαίτερα το να μου δώσετε κατευθύνσεις για το πώς θα μπορούσα μέσα από παραδείγματα βιβλία και ιστότοπους να καταφέρω να αποκτήσω λίγη ακόμα γνώση.

Με εκτίμηση
Αποστόλης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-18, 11:23
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Αποστόλη, κάνε δοκιμές στο συνημμένο.

Ελπίζω τώρα να κατανοήσεις τη λογική και να μπορέσεις να το προσαρμόσεις

Προσθήκη

Πρόσθεσα και ένα συντομότερο τύπο.

Διόρθωση στις αναφορές από σχετικές σε απόλυτες.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx MultiSearch2.xlsx (15,4 KB, 28 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 08-09-18 στις 07:52.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-18, 07:23
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλημέρα

Επειδή στον κωδικό 1019:

1) Υπάρχουν ακάλυπτα διαστήματα (πχ 29 ή 30 μέρες χωρίς να συμπληρώνεται μήνας).

2) Και επικαλύψεις (πχ 12 μήνες = 1 έτος)

Συνιστώ τη χρήση του 2ου τύπου (αυτού που περιέχει τη συνάρτηση INDEX).
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γράφημα] Δυναμικό γράφημα, εμφάνιση επιλεγμένων δεδομένων Spirosgr Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 08-10-17 11:12
[Excel07] εξαγωγη στοιχειων απο πολλα φυλλα pnemtsa Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 06-01-17 11:05
[VBA] Αναζήτηση στοιχείων από δυο φύλλα και καταχώριση των επιλεγμένων σε νέο anestaki Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 05-03-14 21:16
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση και Εκτύπωση Δεδόμενων απο Βάση Δεδομένων nakosg Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 01-02-13 19:34
Εξαγωγή στοιχείων από φόρμα σε Word dimnot Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 12 24-03-12 18:47

Η ώρα είναι 07:19.