| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας χρονιά πολλά και Χριστος Ανέστη. Έχω κολλήσει σε ένα πρόβλημα στο excel με την συνάρτηση if. Έστω ότι έχουμε ένα κελί (δηλαδή μια λίστα με κείμενο) που επιλέγω κάθε φορά κάτι διαφορετικό, παράδειγμα το κελί Ε1 είναι η λίστα, Έγκυρος, Άκυρος ή Τίποτα. Ας πούμε ότι επιλέγουμε Έγκυρος τότε όταν πάμε στο κελί D10 και γράφουμε 200 θέλω στο κελί R10 να αφαιρεί D10-10. Αλλά όταν δεν γράφουμε κάτι στο κελί D10 να εμφανίζεται το κελί R10 κενό. Επίσης με τον ίδιο τρόπο όταν επιλεγώ Άκυρος να κάνει D10-20 και να το πηγαίνει στο κελί R10. Όταν όμως επιλέγω Τίποτα θέλω στο κελί R10 να μην εμφανίζει τίποτα να είναι ένα κενό κελί όμως στο D10 να μπορώ να γραφώ αριθμούς. Επίσης όταν επιλέγω Έγκυρος, Άκυρος να στο κελί D10 δεν γραφώ κάτι στο κελί R10 να είναι κενό. =IF(E1=” Έγκυρος”;IF(D10<>0;(D10-10);))+IF(E1=” Άκυρος”;IF(D10<>0;(D10-20);)) +IF(E1=”Τίποτα”;””) Έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους αλλά δεν κάνει κάτι. Επίσης έχω και μια άλλη ερώτηση υπάρχει κάποια συνάρτηση για την εκτύπωση δηλαδή ας πούμε ότι γράφουμε από το κελί Α1 έως το κελί D10 και όταν πατάω εκτύπωση με ένα κουμπί που θα φτιάξω και θα έχει τον αλγόριθμο μέσα θα το επιλεγεί και θα το κάνει εκτύπωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 20:25.

Θεματικός Τρόπος