Θέμα: Συναρτήσεις Συναρτηση if

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-04-17, 20:26
darkaccess Ο χρήστης darkaccess δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Παντελής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι.
Δικό μου λάθος ίσως επειδή έχω πολλά στο κεφάλι μου με τους τύπους να τα μπέρδεψα λιγάκι διότι ότι και να κάνω περίπου καταλήγει σε λάθος.

Τέλος πάντων.
1) Τ5(κελί) και μέσα έχει μια drop down list σε ένα άλλο φύλλο και ονομάζεται LIST.
2) D11(κελί) και μέσα έχει μια drop down list σε ένα άλλο φύλλο και ονομάζεται LIST.
3) T5 παίρνει τις τιμές T5=LIST!G1,T5=LIST!G2,T5=LIST!G3 και πάει λέγοντας.
4) D11 παίρνει τις τιμές D11=LIST!A1,D11=LIST!A2,D11=LIST!A3 και πάει λέγοντας.
5) Έχουμε και ένα κελί που δεν είναι σταθερό αλλά μεταβλητό κάθε φορά που είναι το κελί D15 που εκεί μέσα παίρνει διάφορες τιμές.

1) Όταν επιλεγώ το T5=LIST!G1 και στο D11= παίρνει συγκεκριμένες τιμές από το φύλλο LIST παράδειγμα D11=LIST!A1;D11=LIST!A2;D11=LIST!A3;D11=LIST!A4;D1 1=LIST!A15;D11=LIST!A18. Έτσι παίρνει και συγκεκριμένες τιμές διαφορετικές όμως το T5=LIST!G2. To θέμα είναι ότι είναι πολλές οι τιμές και θέλω παράδειγμα να κάνω σύμπτυξη τις σειράς και να του λέω από το D11=LIST!A1 έως D11=LIST!A4… δοκίμασα το D11=LIST!$A$1:$A$4 αλλά δεν κάνει κάτι. Μπορεί και να κάνω κάπου αλλού λάθος στον τύπο αλλά άν τον βάλω όπως ήταν πριν χωρίς $ το κάνει κανονικά αυτό που θέλω.
2) Αυτόν τον τύπο τον βάζω στον κελί L15.
3) Και του λέω έαν T5=LIST!G1 και D11=LIST!A1 και D15>0 τότε κάνε μια αφαιρέσει από το D15-5.
Δεν πειράζει όμως τον αφήνω έτσι όπως είναι αφού μου βγάζει αυτό που θέλω απλός αν ήταν πολλές οι σειρές στο LIST!A1 έπρεπε να τις γράψω μια μια για να του πω όταν θα επιλεγώ αυτές κάνε αυτό.

Ευχαριστώ για την απάντηση kapetang.
Απάντηση με παράθεση