Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά, Ζητώ συγνώμη εάν έχει απαντηθεί η ερώτησή μου σε κάποιο προηγούμενο ποστ. Με μια γρήγορη αναζήτηση δεν κατάφερα να βρω απάντηση οπότε και δημιούργησα καινούριο εδώ. Στην συνημμένη εικόνα στον πίνακα ‘’Παραγγελίες’’, έχω ορίσει οι τιμές στα κελιά «Ν,Ο,P,Q,R,S» να συμπληρώνονται αυτόματα με εντολή VLOOKUP στα κελιά «B2-H38» ανάλογα με τον κωδικό στην στήλη «Μ» (ο οποίος αντιστοιχεί σε κωδικό της στήλης «Β»). -Ερώτηση: υπάρχει τρόπος να αποκρύψω την τιμή «#Ν/Α» στα κελιά που δεν έχουν ακόμα κωδικό πώλησης μπροστά? Το βασικό πρόβλημα που έχω και ζητάω την βοήθειά σας είναι το εξής: Για να ελέγχω την διαθεσιμότητα του κάθε προϊόντος θα ήθελα κάθε φορά που προστίθεται ο κωδικός του προϊόντος από την στήλη «Β» στην στήλη «Μ» τότε η σειρά που περιγράφει το προϊόν στον πίνακα ΠΡΟΪΟΝΤΑ να χρωματίζεται με κόκκινο χρώμα. Για να το κάνω όμως ακόμα ποιο σύνθετο, θέλω να θέσω ακόμα μία παράμετρο στην στήλη «W» που θα λέει εάν αυτό το προϊόν έχει επιστραφεί ή όχι. Εάν «ΝΑΙ» τότε αυτόματα να φεύγει το κόκκινο χρώμα από το προϊόν και να δείχνει πως είναι ξανά διαθέσιμο. Οπότε νομίζω ότι η formula θα πρέπει να είναι της μορφής “if THIS and THAT then” αλλά μετά χάνομαι μιας και δεν ξέρω πως να το υλοποιήσω ώστε το “THIS” να τσεκάρει ολόκληρη την στήλη «Μ» για κωδικό και το “THAT” την στήλη «W» στην γραμμή που εντοπίστηκε ο κωδικός. Ελπίζω να έγινα κατανοητός… -Ερώτηση: αν στο μέλλον χρειαστεί να επεκτείνω τους πίνακές μου προς τα κάτω (extra γραμμές) θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις εντολές VLOOKUP? Ευχαριστώ εκ των προτέρων :) |
|
![]()
Λουκιανέ, καλώς ήλθες στο ms-office.gr Φαντάζομαι, ότι το #ΝΑ διορθώνεται με μια iferror. Για τα υπόλοιπα, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρια με τις εικόνες... Ανέβασε αρχείο... |
| |||
| |||
![]()
Καλώς σας βρήκα! Εδώ είναι και το αρχείο... Αυτό με το iferror θα το κοιτάξω άμεσα, ευχαριστώ για την πληροφορία! |
|
![]()
Οι Επικεφαλίδες: ΠΡΟΪΟΝΤΑ και ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, δεν είναι πλέον συγχωνευμένες... 1. Πληκτρολογούμε στην στήλη Μ, έναν κωδικό πχ 102 Ο κωδικός 102 στον πίνακα ΠΡΟΪΟΝΤΑ, καταδεικνύεται κίτρινο. 2. Συνεχίζουμε όσο χρειάζεται (την πληκτρολόγηση) Οι ανάλογοι κωδικοί, στον πίνακα ΠΡΟΪΟΝΤΑ καταδεικνύονται κίτρινο. 3. Μπορούμε να «καθαρίσουμε» τους κωδικούς (στήλη Μ και τον χρωματισμό), επιλέγοντας το κελί L1... Σημειώσεις: Οι συναρτήσεις, έχουν iferror, για αποφυγή σφάλματος #N/A Αντ' αυτού «δείχνουν» κενό ("") Το βιβλίο, έχει μετατραπεί σε .xlsm για να «δέχεται» κώδικα... Το φύλλο, έχει αλλάξει κωδική ονομασία σε: Sh1... Οι πίνακες, μπορούν να αναπτυχθούν πρός τα κάτω, όσο χρειαστεί... |
|
![]()
Και το θέμα «Επιστροφή»... Πληκτρολογόντας τον κωδικό, στην Μ, η επιστροφή, παίρνει τιμή = ΟΧΙ. Αν αλλάξει σε =ΝΑΙ, δεν έχουμε χρώμα στον κωδικό, στον πίνακα προϊόντα και χρωματίζεται η γραμμή στις παραγγελίες. Με νέα αλλαγή σε =ΟΧΙ, επαναχρωματίζεται... |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο καλή σου μέρα, πραγματικά σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου και τον χρόνο που δαπάνησες για να δώσεις λύση στο πρόβλημά μου! Μερικές επιπλέον ερωτήσεις για σένα προκειμένου να μην κάνω κανένα λάθος και χαλάσω τους διορθωμένους πίνακες που μου έστειλες: - Αυτό με το L1 που καθαρίζει τις τιμές από την στήλη Μ, μπορώ να το αλλάξω και να "καθαρίζει" μόνο τον επιλεγμένο κάθε φορά κωδικό και όχι όλους τους κωδικούς που έχουν εισαχθεί στην στήλη? Π.χ. έστω ότι καταχωρώ λάθος τον κωδικό 103 ενώ ήθελα τον 102, βλέπω ότι στον πίνακα προϊόντα όταν κάνω delete έναν κωδικό στην στήλη Μ δεν το αναγνωρίζει ώστε να αποχρωματίσει την γραμμή. Ούτε εάν απλά τον αντικαταστήσω με έναν άλλο διορθώνεται το πρόβλημα. - Θα το προσπαθούσα μόνος μου αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να δω τον κώδικα όταν επιλέγω τα κελιά. Μπορώ να το αλλάξω αυτό? Ίσως χρειαστεί να αλλάξω και τους χρωματισμούς στις γραμμές οπότε θα ήταν χρήσιμο... - Τέλος, στην περίπτωση που αφαιρέσω στήλες από τους πίνακες (όπως π.χ. την στήλη Ι -Διαθέσιμο) θα δημιουργήσει πρόβλημα στον κώδικα? |
|
![]()
Ο κώδικας δουλεύει για τους πίνακες, χωρίς μεταβολή κατά πλάτος (στήλες) Μεταβολή καθ' ύψος δεν επιρεάζει την λειτουργία (γραμμές) Η αλλαγή ή διαγραφή κωδικού από στήλη Μ, μπορεί να διορθωθεί... Αλλά αργότερα, γιατί τώρα θα φύγω... Τα λέμε... |
| |||
| |||
![]()
Οκ ![]() |
|
![]()
Ίδιες λειτουργίες, δεν πειράζουμε το κελί Ν1. Κατόπιν εορτής...θα μπορούσε να γίνει και με άλλο κώδικα... αλλά θα κάνεις κι έτσι καλά την δουλειά σου... |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου & την βοήθειά σου, το εκτιμώ πραγματικά! Οι πίνακες δουλεύουν τέλεια & επιτέλους μπορώ να προχωρήσω στο επόμενο βήμα... Καλημέρες & χίλια ευχαριστώ!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά δεδομένων από πίνακα ή ερώτημα σε νέο πίνακα με άλλη μορφή. | dim.konst | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-12-14 20:31 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη καταχώρηση πεδίων πίνακα Α από πίνακα Β όταν καταχωρώ στοιχεία από μια στήλη | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 17-01-14 23:42 |
Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα | nikosmin | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 12:53 |
Αποφυγή διπλοεγγραφών κατα την μεταφορά δεδομένων από πίνακα σε πίνακα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-02-13 19:48 |
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα | stathas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 23-05-10 10:36 |
Η ώρα είναι 12:05.