Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Σύνδεση πίνακα ‘’Παραγγελίες’’ με πίνακα ‘’Προϊόντα’’

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 25-03-17, 12:01
Όνομα: Λουκιανός
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή Σύνδεση πίνακα ‘’Παραγγελίες’’ με πίνακα ‘’Προϊόντα’’

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Ζητώ συγνώμη εάν έχει απαντηθεί η ερώτησή μου σε κάποιο προηγούμενο ποστ. Με μια γρήγορη αναζήτηση δεν κατάφερα να βρω απάντηση οπότε και δημιούργησα καινούριο εδώ.
Στην συνημμένη εικόνα στον πίνακα ‘’Παραγγελίες’’, έχω ορίσει οι τιμές στα κελιά «Ν,Ο,P,Q,R,S» να συμπληρώνονται αυτόματα με εντολή VLOOKUP στα κελιά «B2-H38» ανάλογα με τον κωδικό στην στήλη «Μ» (ο οποίος αντιστοιχεί σε κωδικό της στήλης «Β»).

-Ερώτηση: υπάρχει τρόπος να αποκρύψω την τιμή «#Ν/Α» στα κελιά που δεν έχουν ακόμα κωδικό πώλησης μπροστά?

Το βασικό πρόβλημα που έχω και ζητάω την βοήθειά σας είναι το εξής: Για να ελέγχω την διαθεσιμότητα του κάθε προϊόντος θα ήθελα κάθε φορά που προστίθεται ο κωδικός του προϊόντος από την στήλη «Β» στην στήλη «Μ» τότε η σειρά που περιγράφει το προϊόν στον πίνακα ΠΡΟΪΟΝΤΑ να χρωματίζεται με κόκκινο χρώμα. Για να το κάνω όμως ακόμα ποιο σύνθετο, θέλω να θέσω ακόμα μία παράμετρο στην στήλη «W» που θα λέει εάν αυτό το προϊόν έχει επιστραφεί ή όχι. Εάν «ΝΑΙ» τότε αυτόματα να φεύγει το κόκκινο χρώμα από το προϊόν και να δείχνει πως είναι ξανά διαθέσιμο. Οπότε νομίζω ότι η formula θα πρέπει να είναι της μορφής “if THIS and THAT then” αλλά μετά χάνομαι μιας και δεν ξέρω πως να το υλοποιήσω ώστε το “THIS” να τσεκάρει ολόκληρη την στήλη «Μ» για κωδικό και το “THAT” την στήλη «W» στην γραμμή που εντοπίστηκε ο κωδικός. Ελπίζω να έγινα κατανοητός…

-Ερώτηση: αν στο μέλλον χρειαστεί να επεκτείνω τους πίνακές μου προς τα κάτω (extra γραμμές) θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις εντολές VLOOKUP?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg Capture.jpg (58,2 KB, 46 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μεταφορά δεδομένων από πίνακα ή ερώτημα σε νέο πίνακα με άλλη μορφή. dim.konst Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 09-12-14 20:31
[ Πίνακες ] Αυτόματη καταχώρηση πεδίων πίνακα Α από πίνακα Β όταν καταχωρώ στοιχεία από μια στήλη ευη79 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 17-01-14 23:42
Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα nikosmin Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 28-10-13 12:53
Αποφυγή διπλοεγγραφών κατα την μεταφορά δεδομένων από πίνακα σε πίνακα alex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 22-02-13 19:48
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα stathas Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 23-05-10 10:36

Η ώρα είναι 11:28.