| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Κώστας και είμαι καινούριος το φόρουμ!!! Από αναζητήσεις που έκανα είδα ότι είστε master στο MS-OFFICE και συγχαρητήρια φυσικά για τις γνώσεις σας επί του θέματος. Έχω ένα πρόβλημα και έχω κολλήσει..!! Στον επισυναπτόμενο πίνακα EXCEL θέλω (αν φυσικά υπάρχει η δυνατότητα) να μεταφέρω επιλεγμένα κελιά από το Φύλλο 1 στο Φύλλο 2 ως βασικό γνώμονα τον αύξων αριθμό (α/α), δηλαδή να γλιτώνω την αντιγραφή / επικόλληση. Συγκεκριμένα, όταν στο Φύλλο 2, στήλη Α2 γράψω τον α/α 5, στα επόμενα κελιά δύο κελιά (Β2,C2) να αναγραφούν αυτόματα τα αντίστοιχα στοιχεία του Φύλλου 1 (δλδ ονομ/νυμο και αριθμός αιτημάτων). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συνεχίστε την καταπληκτική δουλειά που κάνετε. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Δες το συνημμένο... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 18:56. |
|
|
|
Καλημέρα Να επαναλάβουμε, κάτι που έχουμε τονίσει, επανειλημμένα στο παρελθόν... 1 Χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως λάθος, είναι προτιμότερη η χρήση INDEX - MATCH από την χρήση VLOOKUP. 2 Με τύπο η μεταφορά είναι προσωρινή. Αν αλλάξει κάποιος α/α θα αλλάξουν και τα «παρελκόμενα»... Για μόνιμη μεταφορά, μόνο κώδικας. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Σπύρο Η αλήθεια είναι ότι η Vlookup προυποθέτει την αύξουσα ταξινόμηση στη στήλη αναζήτησης της τιμής αναφοράς, έχεις δίκιο :) |
|
|
|
Η ταξινόμηση, δεν είναι προϋπόθεση... Υπάρχει όμως, μια σειρά θεμάτων, όταν χρησιμοποιούμε VLOOKUP. |
|
| |||
| |||
|
ακριβώς όπως το ήθελα..!! Χίλια ευχαριστώ!! τελικά έκανα σωστή επιλογή που απευθύνθηκα σε εσάς!! Μου λες σε παρακαλώ στην κανονική κατάσταση που έχω περίπου 1600 α/α, τι να εισάγω στο Φύλλο 1 και τι στο Φύλλο 2 προκειμένου έχω το ίδιο αποτέλεσμα?? ευχαριστώ και πάλι |
|
| |||
| |||
|
Index vs Vlookup
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 18:56. |
|
| |||
| |||
|
συγχωρέστε με για την άγνοιά μου αλλά δεν το κατάλαβα!! τον τύπο που υπάρχει στο σχέδιο που μου έστειλες (πχ index) τον κάνω αντιγραφή/επικόλληση στο Α2 του αρχικού μου εγγράφου (δλδ Φύλλο 1) ή στο Φύλλο 2 όπου θέλω να γίνονται οι μεταφορές των κελιών??
|
|
| |||
| |||
|
Η index χρησιμοποιεί ονοματισμένες περιοχές...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 18:56. |
|
| |||
| |||
|
τελικά το κατάλαβα πως λειτουργεί . Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] εμφάνιση με vlookup συγκεκριμένων κελιών | pierta | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 25-10-15 11:56 |
| [VBA] Αποθηκευση ως & μεταφορα κελιων | kolekas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-10-15 21:55 |
| [Γενικά] Μεταφορά όλων των κελιών μίας στήλης σε ένα κελί | andreask | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-11-12 12:41 |
Η ώρα είναι 04:35.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο