| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας, Στο αρχείο αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εμφάνιση των τιμών συγκεκριμένων κελιών. Χρησιμοποιώ την vlook up και έχοντας σαν τιμή αναφοράς το κελί Α2 (συγχωνευμένα κελιά) θέλω να εμφανίζω τις τιμές από τα κελιά c2,c3,c4 κ.ο.κ. . προσπάθησα με πολλές παραλλαγές (Index,match row ...) αλλά δεν βρήκα άκρη. Εάν η διατύπωση της ερώτησης δεν είναι καλή πείτε μου. Ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pierta : 25-10-15 στις 10:17. |
|
|
|
Επειδή το αρχείο, δεν είναι ότι καλύτερο, με την χρήση των συγχωνευμένων, αλλά και επειδή, δεν έχω, πλήρη εικόνα, του αληθινού αρχείου σου... φαντάζομαι κάτι τέτοιο... Χωρίς να ταλαιπωρείσαι καθόλου... Σημείωση: Φυσικά, ο πίνακας, μπορεί να πάει, σε οποιοδήποτε φύλλο... |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση. Στο συνημμένο υπάρχει ένα σύνολο κελιών που αναφέρονται στον κωδικό 720001, θέλω να δημιουργήσω κάτι σαν ευρετήριο έτσι ώστε όταν πληκτρολογώ τον κωδικό να μου εμφανίζει όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο κωδικό. Με την vlookup μπορώ να εμφανίσω μόνο αυτά που είναι στην ίδια γραμμή. Υπάρχει τρόπος έτσι ώστε να εμφανίζονται όλα. Οι κωδικοί είναι περίπου 400 με τις ίδιες γραμμές - στήλες (σε αριθμό). Ευχαριστώ . |
|
|
|
Ο κωδικός 720001 πχ, έχει πολλές γραμμές με δεδομένα, εντάξει μέχρι εδώ... Το b, δίπλα, το συγχωνευμένο, τι ρόλο παίζει; Βλέπω, το έχεις παντού... |
|
| |||
| |||
|
Το b γράφτηκε τυχαία δεν έχει καμία σχέση με το αρχείο. Ούτε υπάρχει επαναλειψημότητα. Όλες οι τιμές στο φύλλο data συνδέονται με άλλα φύλλα εργασίας και αλλάζουν περιοδικά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ ανά πάσα στιγμή προσθέτοντας στο φύλλο Sheet1 την τιμή οποιοδήποτε κωδικού του φύλλου data να μου εμφανίζει όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στον συγκεκριμένο κωδικό από B2:N9
|
|
|
|
«Το b γράφτηκε τυχαία δεν έχει καμία σχέση με το αρχείο. Ούτε υπάρχει επαναλειψημότητα. » Κάποια πράγματα, μπορεί να μην τα καταλαβαίνω καλά... Η πρότασή μου για «στήσιμο» του φύλλου, και μια λύση με OFFSET, στο βιβλίο, που ακολουθεί... Προσάρμοσέ το στο φύλλο σου. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ ρε Σπύρο να σαι καλά. Δεν βρήκα λύση ακόμα και με αυτό. Από ότι καταλαβαίνω το μόνο πρόβλημά μου είναι ότι τα κελιά όπου έχω τον τύπο είναι συγχωνευμένα (720001,720002,720003,,,,,). Αυτό με δυσκολεύει έτσι ώστε να εμφανίσω τα στοιχεία. Τελευταία ερώτηση. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος π.χ κώδικας με τον οποίο να μπορώ να εξάγω - εμφανίζω δεδομένα απο συγκεκριμένη περιοχή ενός φύλλου εργασίας σε συγκεκριμένη περιοχή ενός άλλου φύλλου εργασίας. Ευχαριστώ. |
|
|
|
Τρόποι υπάρχουν πολλοί... Μου κάνει εντύπωση, γιατί δεν σε εξυπηρετεί αυτό που σου έδωσα... Πόσο δύσκολο είναι, να μην έχεις συγχωνευμένα κελιά... |
|
| |||
| |||
|
Δεν είναι πολύ δύσκολο θα χρειαστεί να αλλάξω αρκετούς τύπους καθώς όλα τα κελιά στα οποία αναφέρομαι συνδέονται με τύπους με άλλα φύλλα εργασίας. Το δοκίμασα και εγώ να βγάλω την συγχώνευση και μου χτύπησαν λάθη. Για αυτό και στην πρώτη αναφορά που έκανα έγραψα ότι πρόκειται για συγχωνευμένα κελιά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις να σαι καλά. |
|
|
|
Ok δεν θέλεις να καταργήσεις τα συγχωνευμένα, για δικούς σου λόγους... Την Offset, γιατί δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις...; |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Κλείδωμα συγκεκριμένων εγγραφών σε φόρμα | ΤΙΜΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 10-12-15 16:47 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά συγκεκριμένων κελιών από το Φ1 στο Φ2 | kostas1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 26-10-15 17:01 |
| [Γενικά] Εμφάνιση κελιών που πληρούν προϋποθέσεις | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-04-13 17:02 |
| [Συναρτήσεις] Εύρεση συγκεκριμένων ημερών | arissam | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-06-11 14:05 |
| [ Φόρμες ] Εμφάνιση Συγκεκριμένων Εγγραφών στην Φόρμα. | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 32 | 27-10-10 20:47 |
Η ώρα είναι 09:01.

Υβριδικός τρόπος