Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, Φτιάχνω ένα εργαλείο για τη διαχείρηση των αδειών του προσωπικού.Θέλω να να φτιάξω μία συνάρτηση η οποία θα υπολογίζει την άδεια που δικαιούται ο κάθε υπάλληλος βάσει τα έτη που εργάζεται στην υπηρεσία.Έχω βγάλει σε ένα κελί πληροφορίες όσον αφορά το πόσο καιρό εργάζεται ο κάθε ένας έως τώρα με Κώδικας: =datedif Κώδικας: =today Όπου D=ημερομηνία πρόσληψης και Ε=Today Κώδικας: =DATEDIF(D11;E11;"Y")& " Χρόνια " &DATEDIF(D11;E11;"YM") & " Μήνες " &DATEDIF(D11;E11;"MD") & " Μέρες" Πως μπορώ λοιπόν να υπολογίσω την άδεια που δικαιούται ο κάθε ένας με Κώδικας: =IF() Κώδικας: =then() ![]() Π.Χ εάν κάποιος εργάζεται < 2 έτη = 20 μέρες άδεια ανα έτος εάν κάποιος εργάζεται απο 2-5 έτη = 22 μέρες άδεια ανα έτος Ευχαριστώ! |
|
![]()
Καλημέρα Νίκο, καλώς ήλθες στην παρέα μας. Κατ' αρχήν, να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο (χωρίς να είναι κακό) να γράφεις, τόσα πολλά. Μπορείς να ανεβάσεις, ένα παραδειγματικό αρχείο, οπότε και θα είναι πιο κατανοητό, το κάθε ζητούμενο. Τώρα, στο θέμα μας: Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με περισσότερα από 5 έτη εργασίας; Στο βιβλίο, υπάρχουν 2 πιθανές λύσεις με διαφορετικό σκεπτικό. Η μια βασίζεται στην υπάρχουσα Datedif(), ενώ η άλλη, «παίρνει» από το σήμερα και την ημερομηνία πρόσληψης. η διαφορά είναι, στο πως θα χειριστεί κανείς, τον εργαζόμενο, που σήμερα για παράδειγμα, κλείνει ακριβώς 2 χρόνια. Δες το βιβλίο και τα λέμε... Σημείωση: Οι λύσεις αυτές, είναι βασισμένες στα χρόνια και μόνο, σαν «ξερό αριθμό». Δηλαδή χρησιμοποιούν όριο το 2 (χρόνια) Δεν λαμβάνονται υπ' όψιν, ημερομίσθια ανά έτος, που ίσως είναι πιο σωστό, αλλά και δεν εξετάζεται, αν υπάρχουν δίσεκτα έτη, στην λύση με Datedif στον χρόνο εργασίας. Η λύση χωρίς Datedif, διαχειρίζεται τα δίσεκτα και αλλάζει την άδεια εργαζομένου ακριβώς στα 2 χρόνια. Για να γίνει κατανοητό βάλτε πρόσληψη 25/8/2011 στην Row 12 και «σήμερα» 25/8/2013 Παράδειγμα: Κάποιος που έχει προσληφθεί 25/8/2013 στις 25/8/2015 θα έχει μεν 2 χρόνια αλλά 750 ημέρες (ημέρες όχι ημερομίσθια). Κάποιος που έχει προσληφθεί 25/8/2011 στις 25/8/2013 θα έχει 2 χρόνια και πάλι αλλά 751 ημέρες διότι το 2012 ήταν δίσεκτο, οπότε ( ανάλογα τι μέρα θα είναι η 29/2 ) αυτό θα επηρεάσει τα ημερομίσθια. |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Περιμένω να μου δώσουν πληροφορίες για το πως αυξάνονται οι μέρες άδειας σε σχέση με τα χρόνια εργασίας απο το το γραφείο προσωπικού καθώς εγώ εδώ ειμαι εξ.συνεργάτης και δεν γνωρίζω το σύστημα τους... Στο προηγούμενο ποστ έβαλα απλά ένα παράδειγμα όσον αφορά την αναλογία! Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!Θα προχωρήσω όταν έχω τις απαραίτητες πληροφορίες και ότι άλλο προκύψει θα το ποστάρω! |
|
![]()
Ενημερωτικά να σου πω, αν κι εμείς εδώ δεν είμαστε εργατολόγοι ή λογιστές ώστε να παρακολουθούμε καθημερινά τις αλλαγές στην νομοθεσία, για να κάνει κανείς ένα σωστό 100% πρόγραμμα, που να «βγάζει» άδειες και επιδόματα, θα πρέπει ουσιαστικά, να «μεταφέρει» στην Excel τις διατάξεις του νόμου που θα ισχύει κάθε φορά. Αυτό σημαίνει, δημιουργώ όλες τις παραμέτρους που χρειάζομαι, ώστε να μην επηρεάζεται το πρόγραμμα μου, από αλλαγές νομοθεσίας. Παράδειγμα: Εργαζόμενος που πρέπει να πάρει πχ 22 μέρες άδεια, έχει μέσα στην χρονιά, δύο αδικαιολόγητες απουσίες, από την εργασία του. Η τελική του άδεια (δικαιούται) είναι 22 - 2 = 20 μέρες. και πολλά άλλα, που αφορούν πχ εγκύους, ποιός είναι ο πραγματικός χρόνος εργασίας κλπ... |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Αυτό το έχω κάνει με ένα απλο =SUM απο το κελί που θα βγαίνει η άδεια που δικαιούται ο υπάλληλος και ένα άλλο (το οποίο θα είναι το μονο που θα συμπληρώνουν) που θα περιέχει την άδεια που έχει κάνη χρήση έως τώρα. Κώδικας: =SUM(G3-H3) |
|
![]()
«το οποίο θα είναι το μονο που θα συμπληρώνουν» Αυτό πρέπει κανονικά να «έρχεται αυτόματα» από άλλο φύλλο, διαχείρισης, αδειών-απουσιών... |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Θα μπορούσε ο κάθε εργαζόμενος να έχει το δικό του φύλλο αδειών και το κελί με το υπόλοιπο αδείας να κάνει =sum την άδεια που δικαιούται, μείων τα κελιά που έχει γίνει χρήση. Θα είναι πιο βολικό γιατί θα μπορούν να μπαίνουν και ημερομηνίες άδειας για καλύτερη εικόνα. Βέβαια θέλει πολύ περισσότερο χρόνο για να "στηθεί" κατι τέτοιο. Δες ένα πρόχειρο παράδειγμα στο συνημμένο αρχείο Πολύ μπακαλίστικο? ![]() *έντιτ : έχει γίνει λάθος στο εξελόφυλλο,έβαλα ανάποδα το "έγινε χρήση" και το "υπόλοιπο" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη elgrec0 : 27-08-15 στις 13:01. Αιτία: Λάθος στο εξέλόφυλλο |
|
![]()
Όταν κοπιάσεις, για να στήσεις κάτι σωστά από την αρχή, θα ανταμειφτείς, στο μέλλον. Ένα φύλλο αδειών και μόνο, όλοι οι εργαζόμενοι, κατηγοριοποιημένες απουσίες-άδειες. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Νίκο, Για να το φτιάξεις είναι αρκετά πιο περίπλοκο γιατί υπάρχουν πολλά κριτήρια που θα πρέπει να συνυπολογίσεις. για τον υπολογισμό των αδειών. Τα πρώτα δύο χρόνια πρέπει να υπολογίζεις με βάση τα εργασιακά έτη και μετά να υπολογίζεις τις άδειες με βάση το ημερολογιακό έτος. Οι ημέρες αδείας είναι αναλογικές τον πρώτο και το δεύτερο χρόνο. Επίσης, οι ημέρες αδείας αλλάζουν ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας. Και άλλα πολλά... Μπορώ να σου στείλω όλες τις προϋποθέσεις αν τις χρειάζεσαι. Έχω ετοιμάσει κάτι ανάλογο και θα σου πρότεινα, αν σε εξυπηρετεί, να χρησιμοποιήσεις κώδικα. Με τις συναρτήσεις θα χαθείς λίγο. Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός πραγματικής ημερομηνίας επιστροφής αδείας. | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-03-15 18:21 |
Σύνδεση και μεταφορά δεδομένων απο πολλά βιβλία εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. | panos1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 17-07-13 11:18 |
[Συναρτήσεις] Αποτέλεσμα βάσει προϋπόθεσης | dimkrin | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 25-02-13 09:54 |
[VBA] Μεταφορά δεδομένων από ένα βιβλίο εργασίας σε άλλο βιβλίο εργασίας. | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 24-10-12 07:24 |
Υπολογισμός ημερών άδειας | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-01-12 18:14 |
Η ώρα είναι 16:53.