Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Βοήθεια με μορφοποίηση κέρδους σε σχέση με την αγορά.

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-10-14, 07:54
Όνομα: Αγγελος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα στην παρέα,
Γιώργο ηταν το επόμενο βήμα μου.
ΝΑ εισάγω vba ετσι ωστε να γινει τοσο απλό στην εφαρμογή του που να μην χρειάζεται σχεδον καμια "ειδικότητα" του excel για να μπορέσεις να το τρέξεις.
Θα ανεβάσω αργοτερα το ολοκληρωμένο excel και θα βγάλω το πως το σκέφτηκα ;)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-10-14, 09:56
Όνομα: Γιώργος

Προεπιλογή

Καλημέρα
Άγγελε ελπίζω να το κάνεις σύντομα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-14, 07:41
Όνομα: Θανάσης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλημέρα
Το συνημμένο αρχείο, καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.
Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Καθαρο κέρδος.xls (48,0 KB, 9 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-14, 09:04

Προεπιλογή

Καλημέρα στην παρέα.
Σας ανεβάζω να αρχειο με την ολοκληρωμένη εισαγωγη δεδομένων για την diesel.
Το να βαλω τις macro για να που εσαγει δεδομένα στον κατάλληλο πιπνακα δεν ειναι δυσκολο.
Αυτο που θέλω ειναι την ωρα που πατας εισαγωγη να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ νέα γραμμη στον κατάλληλο πινακα και να μπαινουν εκει τα δεδομένα.
Γιατι παρατηρησα οτι εαν αφησω εγω γραμμες κενες ετσι ωστε να μπαινουν τα δεδομένα το καθαρό κερδος βγαζει τρελές αποκλίσεις.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Καθαρο κέρδος (Σεπτεμβριος)-Diesel.xls (79,5 KB, 10 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-14, 14:58

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Άγγελε, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο μήνυμά σου #12, περίμενα μια ολοκληρωμένη και πλήρως λειτουργική εφαρμογή, η οποία ,με τη βοήθεια κώδικα, θα υπολόγιζε το κέρδος και θα διευκόλυνε την εισαγωγή δεδομένων.

Αυτό που ανέβασες δεν έχει κώδικα ούτε για την εισαγωγή των δεδομένων ούτε για τον υπολογισμό του κέρδους.

Μήπως ανέβασες λάθος αρχείο;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-14, 16:32

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους
Άγγελε κοίτα το συνημμένο
Θανάσης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Καθαρο κέρδος (Σεπτεμβριος)-Diesel_1.xls (87,5 KB, 12 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-14, 07:44

Προεπιλογή

Καλημέρα Θανάση και Γιώργο
Δεν έκανα λαθος ανέβασμα.Σωστό έκανα.Λάθος διατύπωση έκανα στην απάντηση #12.
Οταν εννούσα ολοκληρωμένο ήθελα να πώ συμπληρωμένο. :)
Ζητώ συγνώμη.

Υπάρχει κάτι τώρα που με προβληματίζει και επειδή είναι χρηματικό το θέμα και αν κάνω λάθος κάποιος θα μου πάρει το κεφάλι θέλω να με βοηθησετε στο εξης.

Τρέχοντας το δικο μου exel που ειχα εξ αρχης, βγαζω ενα Α κέρδος καθαρό.
Τρέχοντας του Θανάση ομως βγάζω 300€ μείον.

Ακόμα το macro σου Θαναση ειναι ακριβως αυτο που ψάχνω.

Θα ήθελα όμως να φτιάξω και ένα που να πατας το button και να σου βγάζει συνολικο καθαρό κέρδος.
Θα προσπαθησω να το κάνω και αυτό.

Δείτε λίγο τα δυο διαφορετικά excel με τα ιδια δεδομένα που βγαζουν διαφορερικό καθαρό κερδος.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Καθαρο κέρδοςUNL95-v1.xls (90,5 KB, 5 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: xls Καθαρο κέρδοςUNL95-v2.xls (65,5 KB, 5 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη angalt82 : 22-10-14 στις 08:03.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-14, 10:24

Προεπιλογή

Καλημέρα

Φίλε μου είσαι πολύ μπερδεμένος:

1) Γράφεις «Τρέχοντας το δικο μου exel που ειχα εξ αρχης, βγαζω ενα Α κέρδος καθαρό»

Αυτό που γράφεις δεν είναι σωστό. Εσύ εξαρχής δεν είχες τίποτα. Το excel σου το έφτιαξε ο Θανάσης συνεπώς είναι δικό του.

2) Γράφεις επίσης: «Τρέχοντας του Θανάση ομως βγάζω 300€ μείον. Ακόμα το macro σου Θαναση ειναι ακριβως αυτο που ψάχνω»

Αυτό με το οποίο έκανες τη σύγκριση, το οποίο βγάζει κέρδος μικρότερο κατά 300 € και το οποίο ανέβασες, σου το έφτιαξα εγώ (Γιώργος όχι ο Θανάσης).

Μολονότι και εγώ και ο Θανάσης σε προειδοποιήσαμε ότι το αρχικό excel (το πρώτο που ανέβασε ο Θανάσης) δε δίνει σ’ όλες τις περιπτώσεις σωστά αποτελέσματα, εσύ κόλλησες σ’ αυτό, αντί να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις πολλές λύσεις που ακολούθησαν.

3) Γράφεις «Θα ήθελα όμως να φτιάξω και ένα που να πατας το button και να σου βγάζει συνολικο καθαρό κέρδος. Θα προσπαθησω να το κάνω και αυτό

Αυτό δεν είναι σωστό. Μέχρι τώρα, ότι έγινε, δεν έγινε από σ’ ένα αλλά απ’ άλλους (Θανάση, Γιώργο).

4) Βλέπω στο προφίλ σου ότι είσαι καλός στο Excel και την VBA.

Αφού έχεις τη δυνατότητα με χαρά θα έβλεπα και μια λύση δική σου.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-14, 10:54

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα

Φίλε μου είσαι πολύ μπερδεμένος:

1) Γράφεις «Τρέχοντας το δικο μου exel που ειχα εξ αρχης, βγαζω ενα Α κέρδος καθαρό»

Αυτό που γράφεις δεν είναι σωστό. Εσύ εξαρχής δεν είχες τίποτα. Το excel σου το έφτιαξε ο Θανάσης συνεπώς είναι δικό του.
Διατύπωση λάθος έκανα.Δεν ειχα σκοπό να προσβάλλω κανενός έργο.Σαφως και το όλο project ειναι και των δυο σας.Εαν παρερμηνευτηκε το όλο θέμα ζητώ συγνώμη.

Παράθεση:
2) Γράφεις επίσης: «Τρέχοντας του Θανάση ομως βγάζω 300€ μείον. Ακόμα το macro σου Θαναση ειναι ακριβως αυτο που ψάχνω»

Αυτό με το οποίο έκανες τη σύγκριση, το οποίο βγάζει κέρδος μικρότερο κατά 300 € και το οποίο ανέβασες, σου το έφτιαξα εγώ (Γιώργος όχι ο Θανάσης).

Μολονότι και εγώ και ο Θανάσης σε προειδοποιήσαμε ότι το αρχικό excel (το πρώτο που ανέβασε ο Θανάσης) δε δίνει σ’ όλες τις περιπτώσεις σωστά αποτελέσματα, εσύ κόλλησες σ’ αυτό, αντί να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις πολλές λύσεις που ακολούθησαν.
Το έκανα για έναν και μονο λόγο. σε ένα simulation που έτρεξα το βρήκα σωστό (εκανα manual τις πραξεις). Οταν όμως μπήκαν τα δεδομένα όλα έκανα ένα συγκριτικό τεστ και με του Θανάση και με το δευτερο το δικο σου και είδα αποκλίσεις.Γιαυτο ακριβως ζητησσα την βοήθεια σας, μιας και εσεις το φτιάξατε.

Παράθεση:
3) Γράφεις «Θα ήθελα όμως να φτιάξω και ένα που να πατας το button και να σου βγάζει συνολικο καθαρό κέρδος. Θα προσπαθησω να το κάνω και αυτό

Αυτό δεν είναι σωστό. Μέχρι τώρα, ότι έγινε, δεν έγινε από σ’ ένα αλλά απ’ άλλους (Θανάση, Γιώργο).
Ο χρόνος μου και τα μέσα(Η/Υ) δεν μου το επιτρέπουν πάντα να έχω την ευχέρια να λύσω με VBA ή macros κάποια excel.Θεώρησα οτι θα προλάβω να το κάνω, ωστόσο εαν το βγάζατε πρώτοι, θα ήταν βοήθεια για μένα όπως έγινε μεχρι τωρα. Το δυσκολο που δεν ήξερα να κάνω ειναι να υπολογίσω το κέρδος με τις διακυμάνσεις των τιμών αγοράς και πώλησης.

Παράθεση:
4) Βλέπω στο προφίλ σου ότι είσαι καλός στο Excel και την VBA.

Αφού έχεις τη δυνατότητα με χαρά θα έβλεπα και μια λύση δική σου.

Φιλικά/Γιώργος
Επειδη νομίζω οτι δείχνω να έχω καταχραστεί την βοηθεια σας θα προσπαθήσω να βρω τον χρόνο να σας ανεβάσω την δική μου λύση.Αλλα θα παρακαλούσα στο φλέγον ζήτημα να μου δώσετε μια επιλογη. Θεωρείτε οτι η πρώτη λυση ειναι λανθασμένη(ή πιο σωστά δεν υπολογίζει επ ακριβώς το κερδος) ?
Για να μπορέσω να πατήσω πάνω σε αυτην και να στήσω το project.
Ευχαριστω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-14, 12:38

Προεπιλογή

Καλημέρα
Άγγελε, αν και σου έστειλα διορθωμένο αρχείο, δεν δούλεψες πάνω σε αυτό ,και επειδή βλέπω ότι δεν έχεις ξεκαθαρίσει, τι θα ακολουθήσεις, θα σου πρότεινα την λύση του Γιώργου, που δεν χρειάζονται, τύποι κλπ.
Και για το περί δικαίου αίσθημα ανεβάζω, και την λύση, με βάση το τελευταίο αρχείο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls Καθαρο κέρδος (Σεπτεμβριος)-Diesel (2).xls (94,5 KB, 18 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΣΗ smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 08-11-16 20:18
[ Πίνακες ] Σχέση πινάκων teo1976 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 28-11-14 13:29
[Excel07] Αντιγραφή ενός μεταβαλομενου κελιού σε σχέση με την ημερομηνία. ΘωμάςΜπόκιας Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 01-08-13 13:40
[Excel07] Μορφοποίηση κελιών με τη βοήθεια VBA mdragon Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 22-10-10 13:42
Σχέση μεταξύ πινάκων mistirios Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 11-11-09 14:14

Η ώρα είναι 02:55.