Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Θα χρησιμοποιήσεις την τελευταία γραμμή ή την 2η συνάρτηση και να την αντιγράψης προς τα πάνω μέχρι την 2η γραμμή του πινακά σου. Θανάσης. |
| |||
| |||
![]() Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους!!! Το αρχείο μου προχωράει καλά. Τα πρώτα βήματα τα οποία ήταν βουνό για μένα (αυτόματη εισαγωγή ημερών και ημερομηνιών, χρώμα για τις Κυριακές, γέμισμα με χρώμα στα κελιά ανά δεύτερου μήνα, αθροίσματα ανά εβδομάδα και μήνα σε χρωματιστά κελιά κλπ κλπ) έχουν επιτευχθεί πλήρως χάρη στην πολύτιμη βοήθειά σας. Τώρα όμως υπάρχουν άλλα σημεία στα οποία κολλάω και ζητάω τα φώτα σας. Επισυνάπτω το σχετικό αρχείο Untitled 1D. 1. Θέλω τα κελιά που είναι δεξιά από τις Κυριακές και τις αντίστοιχες ημερομηνίες (εννοώ τα κελιά από τη στήλη D μέχρι και τη στήλη L) να έχουν χρωματιστό κάτω περίγραμμα (βλέπετε φωτογραφία 1). Το ότι οι Κυριακές δεν είναι σε σταθερή θέση (ανάλογα με την εισαγωγή του έτους) αντιμετωπίζεται με κάποιο τύπο στη Μορφοποίηση υπό όρους; 2.Στο Φύλλο CHARTS υπάρχουν Πίνακες που θα συγκεντρώνουν τα δεδομένα από τις Στήλες N μέχρι και U του Φύλλου DATA. Στα CHARTS 1,3,5,7, θέλω μόλις γίνεται η εισαγωγή του Έτους στο Φύλλο ''Settings'', να εμφανίζονται στις μπλε στήλες (from,to) αντίστοιχα η πρώτη και η τελευταία ημερομηνία (Δευ-Κυρ) κάθε εβδομάδας. Πχ για το 2014, να εμφανιστεί στο κελί C5 ''1 Ιαν'' και στo κελί D5 ''5 Ιαν'', στο κελί C6 ''6 Ιαν'', στο D6 ''12 Ιαν'' κοκ (βλέπετε φωτογραφία 2). 3. Αν είναι εφικτό το παραπάνω βήμα προχωράμε στο επόμενο. Στα κίτρινα κελιά από το CHART 1 πρέπει να μπαίνουν οι τιμές από τα κελιά N8, N15 κλπ από το Φύλλο DATA. Δηλαδή τα εβδομαδιαία αθροίσματα από τα πορτοκαλί κελιά της Στήλης D (του Φύλλου DATA). Αν τα αθροίσματα αυτά ήταν σε σταθερή θέση, θα ήταν εύκολο (=DATA!N8 κλπ) αλλά τώρα που τα εβδομαδιαία αθροίσματα εμφανίζονται σε διαφορετικά κελιά αναλόγως του Έτους που θα εισάγουμε, δεν ξέρω πώς (και αν) γίνεται. Με την ίδια λογική πρέπει στα υπόλοιπα CHARTS να έχω τις τιμές από τα πορτοκαλί και πράσινα κελιά των Στηλών N μέχρι και U. Οι αντιστοιχίες: στο CHART 1 πηγαίνουν τα δεδομένα από τα πορτοκαλί κελιά της Στήλης N (του Φύλλου DATA) στο CHART 2 πηγαίνουν τα δεδομένα από τα πράσινα κελιά της Στήλης O (του Φύλλου DATA) στο CHART 3 πηγαίνουν τα δεδομένα από τα πορτοκαλί κελιά της Στήλης P (του Φύλλου DATA) στο CHART 4 πηγαίνουν τα δεδομένα από τα πράσινα κελιά της Στήλης Q (του Φύλλου DATA) στο CHART 5 πηγαίνουν τα δεδομένα από τα πορτοκαλί κελιά της Στήλης R (του Φύλλου DATA) στο CHART 6 πηγαίνουν τα δεδομένα από τα πράσινα κελιά της Στήλης S (του Φύλλου DATA) στο CHART 7 πηγαίνουν τα δεδομένα από τα πορτοκαλί κελιά της Στήλης T (του Φύλλου DATA) στο CHART 8 πηγαίνουν τα δεδομένα από τα πράσινα κελιά της Στήλης U (του Φύλλου DATA) Αυτά (τα όχι και τόσο λίγα) προς το παρόν. Ανάλογα με το βαθμό στον οποίο είναι εφικτά, θα δω πως θα προχωρήσω. Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση της προθυμίας σας για βοήθεια αλλά απ'ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα, πράγματα τα οποία μπορώ να ανακαλύψω ψάχνοντας επί μέρες ή και εβδομάδες στο διαδίκτυο ή που δεν μπορώ να ανακαλύψω καθόλου) για σας μπορεί να είναι υπόθεση λίγων λεπτών. Σας ευχαριστώ θερμά. Χρόνια Πολλά ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skakinen : 25-12-13 στις 16:19. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Διονύση, είναι προφανές ότι με τον τρόπο που έχεις στήσει τα δεδομένα σου θα αντιμετωπίσεις αρκετές δυσκολίες κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής σου. Επισυνάπτω ένα αρχείο που κάνει το ζητούμενο όπως αυτό εμφανίζεται μέσα από το τελευταίο σου μήνυμα. Το αρχείο αυτό θα σου επιτρέψει να το προσαρμόσεις εύκολα αλλά και να εισάγεις αν θελήσεις γραφήματα κλπ. χωρίς δυσκολία. Πίστεψε με, αξίζει να το μελετήσεις. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Τάσο, σ'ευχαριστώ, θα κοιτάξω το αρχείο σου. Από αυτά που ζητάω, ποιό είναι το δυσκολότερο, το 2 ή το 3; Αν το δύσκολο είναι το 2, μήπως αν οι ημερομηνίες αρχής-τέλους εβδομάδας, αντί για δύο στήλες ![]() είναι σε μία στήλη ![]() είναι ευκολότερο; |
| ||||
| ||||
![]()
Αγαπητέ μου, αν κοιτάξεις το αρχείο μου θα δεις ότι η λύση που ζητάς υπάρχει ήδη και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στα μέτρα σου αν μελετήσεις τους τύπους που δημιουργούν τις περιοχές ημερομηνίας ανά εβδομάδα στη στήλες S ή T. Δεν έχω να σου προτείνω κάτι άλλο. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Δυστυχώς, οι γνώσεις μου στο Excel, επί του παρόντος, δεν επαρκούν για να εντοπίσω τη λύση και να την προσαρμόσω (εύκολα ή δύσκολα), στο αρχείο μου. Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Πρώτη φορά στο φόρουμ σας....και αμέσως λύση στο δικό μου σχέδιο... Το αρχείο έχει ότι χρειάζομαι.... Αλλά πως μπορώ δημιουργήσω περισσότερες στήλες ακριβώς όπως η G και να έχω αυτά τα αθροίσματα όπως από την G? Η προσπάθεια έχει ήδη γίνει αλλά δεν με αφήνει να κάνω αλλαγές.. Το αρχείο μου περιέχει τρία φύλλα.... ημερολόγιο ( του Τασου) , πελατολόγιο και έσοδα έξοδα. Απλά δεν μπορώ να καταφέρω τις προσθέσεις ανά μήνα ... Δεν μπορώ , έχω δοκιμάσει και με τα στοιχεία από το αρχείο του Τάσος ... αλλά δεν .. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vagggelis : 04-08-19 στις 14:44. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Βαγγέλη, Χρησιμοποίησα διαφορετικές συναρτήσεις για τα σύνολα, αν δε σε πειράζει. Ελπίζω να είναι αυτό που χρειάζεσαι.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
| |||
| |||
![]()
Αυτό είναι !! Αλλά ο πρώτος πίνακας είναι απλή καταμέτρηση γεμάτων κελιών και οχι αθροισμα τιμων... θα γινει με count? |
| ||||
| ||||
![]()
Ναι σωστά! Στο κελί B2 του πίνακα 1, γράψε: =COUNTIFS(ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ!$E:$E;">="&$A2;ΗΜ ΕΡΟΛΟΓΙΟ!$E:$E;"<="&EOMONTH($A2;0);ΗΜΕ ΟΛΟΓΙΟ!G:G;"<>") Τέλος, αντέγραψε και επικόλλησε τον παραπάνω τύπο και στα υπόλοιπα κελιά του πίνακα 1.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Counter σε ερώτημα και μετατροπή αυτού σε αριθμό | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-08-14 20:48 |
[ Φόρμες ] Πρόσθεση νέου record σε φόρμα που είναι link με πινάκες σε pc που είναι server | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-01-13 19:31 |
Άνοιγμα Αρχείου 'Εξερεύνηση των Windows' με δημιουργία Φακέλου | john-john | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-03-12 08:20 |
Η ώρα είναι 01:46.