Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γιώργο , ευχαριστώ, ο τύπος για τα μηνιαία αθροίσματα να γραφεί ....SUM(OFFSET(INDIRECT("E"&ROW()-DAY(D5)+1);0;0;DAY(D5);1)) κ ....SUM(OFFSET(INDIRECT("F"&ROW()-DAY(D5)+1);0;0;DAY(D5);1)) Θανάσης. |
| |||
| |||
![]()
Παιδιά σας ευχαριστώ θερμά για την ως τώρα βοήθεια. Θα μελετήσω τις υποδείξεις και τα αρχεία που ετοιμάσατε και αφού καταλήξω στη μορφή του αρχείου που θέλω να φτιάξω, θα επανέλθω για περαιτέρω διευκρινίσεις. Τα 6 σημεία για τα οποία ζήτησα βοήθεια στο 1ο post, είναι τα πολύ βασικά και ήθελα να μάθω αν είναι εφικτά, ώστε να προχωρήσω ή όχι στη δομή του αρχείου.
|
| |||
| |||
![]()
Έχω φτάσει αισίως στο βήμα 5 από το αρχικό μου post. Πρόκειται για το στάδιο που βλέπετε στο αρχείο ''sample''.Έχω όμως δύο προβλήματα στην παρούσα φάση και ζητώ τη βοήθειά σας. 1. Στις Στήλες I,K εμφανίζονται τιμές σε κελιά των Γραμμών που έχουν ημέρα Κυριακή (πορτοκαλί κελιά) και στις Στήλες J,L εμφανίζονται τιμές σε κελιά των Γραμμών που έχουν την τελευταία μέρα του μήνα (πράσινα κελιά). ΟΙι τιμές αυτές είναι αντίστοιχα τα εβδομαδιαία (Δευ-Κυρ) και μηνιαία αθροίσματα από τις Στήλες E,F. Στη Στήλη M έχω βάλει συνάρτηση (=IF(K4>0;K4/I4;) που υπολογίζει το πηλίκο K4/I4, K5/I5,K6/I6 κοκ. Το πρόβλημα είναι ότι όταν δεν υπάρχουν τιμές σε κελιά των Στηλών K,I ,εμφανίζεται το σφάλμα #ΤΙΜΗ στα κελιά της Στήλης M. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τη Στήλη N στην οποία υπολογίζεται το πηλίκο από τα μηνιαία αθροίσματα των Στηλών J,L. Πώς αντιμετωπίζεται αυτό το #ΤΙΜΗ; 2. Θέλω τα κελιά (των Στηλών M,N) στα οποία θα εμφανιστεί το αποτέλεσμα Kx/Ix και Lx/Jx, να έχουν χρώμα όπως ακριβώς τα κελιά των Στηλών I,J,K,L τα οποία αντιστοιχούν σε τέλος εβδομάδας και τέλος μήνα αντίστοιχα. Στην Μορφοποίηση υπό όρους>Δημιουργία κανόνα κλπ έβαλα τον τύπο που χρησιμοποίησα στις Στήλες I,J,K,L (=Μ4<>"" και =Ν4<>"" αντίστοιχα) αλλά δεν γίνεται τίποτα. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους Κοίτα το συνημμένο |
| |||
| |||
![]()
Θανάση σ'ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. ![]() Καμμιά ιδέα για την Μορφοποίηση υπό όρους (ερώτημα 2); |
| |||
| |||
![]()
Για την Μορφοποίηση υπό όρους (ερώτημα 2)
|
| |||
| |||
![]()
Θανάση και πάλι ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια!
|
| |||
| |||
![]()
Περισσότερο εγκυκλοπαιδικής φύσεως η ερώτηση. Παρατήρησα ότι η συνάρτηση =IFERROR(IF(WEEKDAY(B4)=1;SUM(OFFSET(E4;-6;0;7));"");"") (στη στήλη D), η οποία βγάζει εβδομαδιαίο άθροισμα (Δευ-Κυρ), δεν επιστρέφει τιμή αν οι μέρες είναι λιγότερες από 4. Αν δηλαδή η πρώτη εβδομάδα του έτους ξεκινάει από Παρασκευή (1 Ιαν) οπότε οι μέρες είναι τρεις, δεν εμφανίζεται εβδομαδιαίο άθροισμα. Αν η εβδομάδα ξεκινάει από Πέμπτη (άρα τέσσερις μέρες) εμφανίζεται εβδομαδιαίο άθροισμα. Είναι λογικό αυτό; Υπάρχει κάποια ανάλογη συνάρτηση η οποία να δίνει αποτέλεσμα έστω και αν οι ημέρες είναι τρεις ή δύο; |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Διονύση σου είχα ανεβάσει αλλά χρησιμοποίησες διαφορετικές συναρτήσεις για κοίτα το συνημμένο και τα λέμε θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Θανάση έχεις δίκιο, στο πρώτο αρχείο μου είχες δώσει αυτήν =IF(WEEKDAY(B4)=1;SUM(OFFSET(INDIRECT("D"&ROW()-6);0;0;7;1));"") και στο αρχείο που ανέβασες πριν λίγα λεπτά έχεις αυτήν =IF(WEEKDAY(C4)=1;SUM(OFFSET(INDIRECT("e"&ROW()-IF(ROW()<=5;ROW()-1;IF(ROW()<=6;ROW()-1;6)));0;0;IF(ROW()<=5;ROW();7);1));"") η οποία φαίνεται πιο... ενισχυμένη. Παρατηρώ επίσης ότι η πρώτη αναφέρεται σε κελί (B4) με ημέρα, ενώ η δεύτερη σε κελί (C4) με ημερομηνία. Ίσως να έχει σημασία. Όσον αφορά την λειτουργικότητα, πράγματι η δεύτερη επιστρέφει αποτέλεσμα ακόμη και με μία ημέρα (πχ το 2023 η 1 Ιανουαρίου είναι Κυριακή) ενώ η πρώτη επιστρέφει αποτέλεσμα με κατ'ελάχιστον δύο ημέρες (το 2023 βγάζει σφάλμα #ΑΝΑΦ). Να υποθέσω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω τη δεύτερη για να είμαι απολύτως καλυμμένος; edit έβαλα τη δεύτερη συνάρτηση στο πρωτότυπο αρχείο μου και είδα ότι στο κελί 369 (το οποίο παίρνει τιμή 31 Δεκεμβρίου στα δίσεκτα έτη) έβγαζε σφάλμα #ΤΙΜΗ. Μετά όμως παρατήρησα ότι στο αρχείο που ανέβασες, στο συγκεκριμένο κελί είχες διαφοροποιήσει τον τύπο και αντί για =IF(WEEKDAY(C4)=1;SUM(OFFSET(INDIRECT("e"&ROW()-IF(ROW()<=5;ROW()-1;IF(ROW()<=6;ROW()-1;6)));0;0;IF(ROW()<=5;ROW();7);1));"") είχες βάλει =IF(B369<>"";IF(WEEKDAY(C369)=1;SUM(OFFSET(INDIREC T("e"&ROW()-IF(ROW()<=5;ROW()-1;IF(ROW()<=6;ROW()-1;6)));0;0;IF(ROW()<=5;ROW();7);1));"");"") και μάλλον γι'αυτό δεν σου έβγαζε σφάλμα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skakinen : 16-12-13 στις 20:06. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Counter σε ερώτημα και μετατροπή αυτού σε αριθμό | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-08-14 20:48 |
[ Φόρμες ] Πρόσθεση νέου record σε φόρμα που είναι link με πινάκες σε pc που είναι server | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-01-13 19:31 |
Άνοιγμα Αρχείου 'Εξερεύνηση των Windows' με δημιουργία Φακέλου | john-john | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-03-12 08:20 |
Η ώρα είναι 01:48.