Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Excel07] Βοήθεια με τιμολόγιο

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 19-11-12, 19:36
Όνομα: Σωτήρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 26-05-2011
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή Βοήθεια με τιμολόγιο

καλησπερα παιδια θελω την βοηθεια σας και δεν ξερω απο που να αρχισω
θελω βασικα να δημιουργησω το εξης
εχω δημιουργησει ενα excel με προιοντα κωδικος-περιγραφη-τεμαχια-τιμη
θελω λοιπον να κανω το εξης οταν κανω search και βρισκω αυτο που θελω να μπαινει μεσα σε ενα τιμολογιο ολη η γραμμη χωρις να χρειαζεται να κανω copy paste και να μου εμφανιζει το συνολο της τιμης απο πχ 10 διαφορετικα προιοντα

δεν ξερω απο που να αρχισω να ψαχνω
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 19-11-12, 21:59
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 22-11-2011
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.402
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Σωτήρη ένας πολύ απλός τρόπος είναι να μπει η αναζήτηση απευθείας στο Τιμολόγιο.
Δηλαδή στην στήλη με τους κωδικούς να μπει μια Drop Down και τα άλλα κελιά να συμπληρώνονται με
τύπο INDEX,MATCH ή VLOOKUP
Από 'κει και πέρα λύσεις υπάρχουν πάρα πολλές ανάλογα με το τι αναζήτηση έχεις φτιάξει
Έχεις μία γραμμή ή έχεις πολλές γραμμές με όμοια προϊόντα κλπ
Και αφού εντοπίσεις το προϊόν που θέλεις με κώδικα ή τύπους θα αντιγράφεται στη 1η κενή γραμμή του τιμολογίου
ανέβασε κάποιο δείγμα να το δούμε πιο αναλυτικά
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 20-11-12, 08:14
Όνομα: Σωτήρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 26-05-2011
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

σπυρο απο που να αρχισω δεν ξερω,το θεμα ειναι οτι ειμαι ασχετος με τα excel ξερω ελαχιστα πραγματα.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 20-11-12, 08:17
Όνομα: Σωτήρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 26-05-2011
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

τους υπολογισμους μετα ξερω να τους κανω,το θεμα μου ειναι να βρισκω το προιον και να μπαινει ολη η γραμμη μεσα στο τιμολογιο
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 20-11-12, 08:19
Όνομα: Σωτήρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 26-05-2011
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

οριστε καποια απο τα προιοντα μου
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx timologio.xlsx (9,1 KB, 78 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 20-11-12, 09:38
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 22-11-2011
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.402
Προεπιλογή

καλημέρα
Φίλε Σωτήρη το συνημμένο φύλλο έχει την πιο απλή λύση για την περίπτωση.
Απλώς επιλέγεις τον κωδικό του προϊόντος που σ' ενδιαφέρει
Αν δεν έχω καταλάβει κάτι εδώ είμαστε πάλι
καλή συνέχεια!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx timologio.xlsx (13,9 KB, 105 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 20-11-12, 10:44
Όνομα: Σωτήρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 26-05-2011
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

εκτος του οτι σε υπερευχαριστω δεν καταλαβα ομως πως θα του βαλω αναζητηση θα πρεπει να παω μεσα απο την ευρεση?
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 20-11-12, 13:52
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 22-11-2011
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.402
Προεπιλογή

Σωτήρη η αναζήτηση γίνεται με επικύρωση δεδομένων
Επειδή όμως η έκδοση σου είναι 2000 απ΄ότι είδα ρίξε μια ματιά στην σελίδα Υποστήριξης της Microsoft στο link παρακάτω για να γίνει σωστά για την συγκεκριμένη έκδοση που έχεις

Περιγραφή και παραδείγματα επικύρωσης δεδομένων στο Excel
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
Microsoft Excel 2000 Standard Edition
Microsoft Excel 2002 Standard Edition
http://support.microsoft.com/kb/211485/el#appliesto
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 20-11-12, 15:04
Όνομα: Σωτήρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 26-05-2011
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

οχι σπυρο 2007 ειναι η εκδοση μου
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 20-11-12, 22:08
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 22-11-2011
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.402
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Σωτήρη στο προφίλ σου φαίνεται ότι έχεις 2000 μπες να το διορθώσεις...
Τώρα για 2007
Επιλέγεις το κελί (κελιά) που θέλεις να κάνεις αναζήτηση (επικύρωση)
στην κορδέλα πας στο επικύρωση δεδομένων και
επιλέγεις λίστα και
στην περιοχή δεδομένων μαρκάρεις την περιοχή (λίστα) των δεδομένων που θέλεις να εμφανίζει
Αυτό πρέπει να είναι σε μία και μόνο στήλη και όχι σε περισσότερες
Εκτός από την αναζήτηση η ενέργεια αυτή αποτρέπει την πληκτρολόγηση δεδομένων που δεν είναι στην λίστα και προφανώς δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο σημείο αυτό
Αυτός είναι βασικά και ο πρωταρχικός ρόλος της επικύρωσης δεδομένων
Καλή συνέχεια!
Στο φύλλο που ακολουθεί δείτε πως γίνεται σε 5 απλά βήματα
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Data_validation.xlsx (214,0 KB, 91 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[VBA] Τιμολόγιο - Αποθήκευση και εκκαθάριση δεδομένων Kostas K Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 22 26-10-19 17:21
[ Εκθέσεις ] Μετατροπή προτιμολογίου σε Τιμολόγιο panobi Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 16-09-16 11:08
προιόντα σε τιμολόγιο SOELLICHA Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 17-05-13 09:28


Η ώρα είναι 07:03.