Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [VBA] Τιμολόγιο - Αποθήκευση και εκκαθάριση δεδομένων

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 30-01-13, 16:50
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 12-01-2012
Μηνύματα: 22
Προεπιλογή Τιμολόγιο - Αποθήκευση και εκκαθάριση δεδομένων

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω δημιουργήσει ένα πρότυπο τιμολόγιο (επισυναπτόμενο αρχείο.) Ψάχνοντας λίγο κατάφερα με macro εντολές κάνοντας κλικ στο πλαίσιο με τα στοιχεία της εταιρείας να σώζει το αρχείο και αυτόματα να καθαρίζει τα δεδομένα (Α18:Η36) και να αυξάνει την αρίθμηση του τιμολογίου.
Έχω όμως τρία προβλήματα και ελπίζω στη βοήθεια σας.

1)Δεν καταφέρνω να γίνεται εκκαθάριση των δεδομένων που είναι highlighted με κίτρινο χρώμα.

2) έχω χρησιμοποιήσει το add in, numbers2text, αλλά σε κάποια νούμερα μου επιστρέφει το μήνυμα που βλέπεται στον κόκκινο κύκλο. Ίσως να μην καταλαβαίνω κάτι αλλά το κελί πηγή Η44 είναι μορφοποιημένο με δυο δεκαδικά ψηφία.

3) Πώς θα μπορούσα να τυπώνω τρία αντίτυπα με μια εντολή, πάνω σε κάθε αντίτυπο όμως να τυπώνεται αντιστοίχως: για τον πελάτη, για το λογιστήριο, στέλεχος. Έχω δει ένα παράδειγμα στο forum με το αρχείο για την έκδοση αποδείξεων αλλά δε ξέρω πώς να το εφαρμόσω στο αρχείο.
Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Ευχαριστώ
Κώστας
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Sample Τιμολόγιο Πώλησης.xlsm (25,8 KB, 250 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 30-01-13, 23:44
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 22-11-2011
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.402
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Με βάση προηγούμενο ερώτημα φίλου
http://www.ms-office.gr/forum/excel-...ikefalida.html
το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο έχει προσαρμοστεί απλά στο φύλλο σου ο κώδικας
Χρησιμοποίησα τον ίδιο κώδικα (ο οποίος βέβαια δέχεται κάποιες βελτιώσεις "-και λίγο αυτοκριτική δεν κάνει κακό!!!-") μιας και τον είχα φτιάξει .
Το πρόβλημα σου που δεν μπορείς να καθαρίσεις κάποια δεδομένα στα κίτρινα κελιά έχει να κάνει με την συγχώνευση κελιών
Το έχουμε πει επανειλημμένα να αποφεύγετε τις συγχωνεύσεις
τώρα δεν έχει συγχωνευμένα και οι 2 περιοχές καθαρίζονται μαζί
Καλή συνέχεια!
ΥΓ Ξέχασα το θέμα με το =inWords(H44)
σε 'μένα δεν παρουσίασε πρόβλημα για ξανά δες το
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm Sample Τιμολόγιο Πώλησης.xlsm (30,6 KB, 372 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 30-01-13 στις 23:51. Αιτία: ΥΓ
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 31-01-13, 08:38
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική
 
Εγγραφή: 21-10-2009
Μηνύματα: 2.160
Προεπιλογή

Καλημέρα!

Η συνάρτηση =inWords(H44) μπορεί να επεξεργαστεί αριθμούς που έχουν μέχρι 2 δεκαδικά ψηφία.
Η πραγματική τιμή του κελιού H44 είναι: 646,9023 (4 δεκ. ψηφία).

Για να εμφανίσει η inWords() τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να περιοριστούν τα δεκαδικά ψηφία του κελιού H44 χρησιμοποιώντας τον τύπο: =ROUND(SUM(G42:I42);2).

Τάσος
__________________
Ms-Office Development Team
Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 31-01-13, 14:20
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 12-01-2012
Μηνύματα: 22
Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ και τους δυο για τη βοήθεια.

Τάσο θα χρησιμοποιήσω τον τύπο που δίνεις.

Σπύρο, θα ήθελα μια επεξήγηση για την εκτύπωση.
Μπερδεύτηκα λίγο με το Print areaDoc. Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "Ονομάζοντας printareadoc"? Μπορεί να είναι κάτι απλό αλλά χάθηκα..
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 31-01-13, 15:22
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 22-11-2011
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.402
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Κώστα είναι η ονομασία που θα δώσουμε σε όλη την περιοχή που θέλουμε να εκτυπώνετε
(ουσιαστικά όλο το τιμολόγιο) και αυτό το όνομα χρησιμοποιούμε και στον κώδικα
Μπορείς να το αλλάξεις με κάτι άλλο αρκεί να το αλλάξεις και στον κώδικα
Εννοείτε ότι και εδώ ισχύει ο κανόνας τα ονόματα χωρίς κενά
Καλή συνέχεια!
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 31-01-13, 15:47
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 12-01-2012
Μηνύματα: 22
Προεπιλογή

Σπύρο σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Δυστυχώς θα κάνω κατάχρηση της καλοσύνης σου.
Δε ξέρω αν κάνω κάτι λάθος αλλά όταν δίνω εντολή εκτύπωσης τυπώνεται ένα μόνο αντίγραφο χωρίς καμία επισήμανση στο κελί που έχεις ονομάσει "rngcopyfor" (πελάτης, λογιστήριο, στέλεχος) παρά το γεγονός ότι στα κελιά rngone κλπ υπάρχει ονομασία. Επίσης μου τυπώνει μια δεύτερη κενή σελίδα. Πρέπει να κάνω κάτι εγώ?
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 31-01-13, 16:38
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 22-11-2011
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.402
Προεπιλογή

Φίλε Κώστα δεν υπάρχει καμία κατάχρηση
μπορείς να ζητάς ότι θέλεις χωρίς "φόβο και πάθος" αφού βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά
Να κάνω μια αφελή ερώτηση θέλω...
Έχεις περάσει τον κώδικα σε κάποιο κουμπί και πατώντας το κουμπί δεν εκτυπώνει τα 3 αντίγραφα ?
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 31-01-13, 16:50
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 12-01-2012
Μηνύματα: 22
Προεπιλογή

Σπύρο η απάντηση σου ήταν εύστοχη. Από το πήξιμο της δουλειάς δεν έκανα το πλέον σημαντικό....
Σαν να προσπαθώ να ανοίξω το PC χωρίς να το βάλω στην πρίζα και μετά να ρωτάω γιατί δε δουλεύει.....
Όλα δουλεύουν τέλεια.

Σε ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 31-01-13, 17:03
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 22-11-2011
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.402
Προεπιλογή

Να 'σαι καλά
Καλή συνέχεια!
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 01-02-13, 12:30
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 12-01-2012
Μηνύματα: 22
Προεπιλογή

Σπύρο Καλημέρα,
Επανέρχομαι διότι το αρχείο μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα.
Βάζω δεδομένα στο αρχείο xlsm που έχεις ανεβάσει, κάνω κανονικά save, και όταν ανοίγω το σωσμένο τιμολόγιο (.xlsx) για να το τυπώσω, στην εκτύπωση μου φέρνει το πρωτότυπο χωρίς τα δεδομένα που έχω βάλει. Να σημειώσω ότι στην προεπισκόπηση δείχνει κανονικά όλα τα δεδομένα.
Εάν βάλω δεδομένα στο .xlsm χωρίς όμως να κάνω save και δώσω εντολή για εκτύπωση τότε όλα είναι καλά.
Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Σε ευχαριστώ

Κώστας
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Εκθέσεις ] Μετατροπή προτιμολογίου σε Τιμολόγιο panobi Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 16-09-16 11:08
[Excel07] Εισαγωγή δεδομένων από Excel και αυτόματη αποθήκευση sotisanis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 03-11-13 11:00
προιόντα σε τιμολόγιο SOELLICHA Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 17-05-13 09:28
[Excel07] Βοήθεια με τιμολόγιο sotisanis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 21-11-12 08:18
Εξαγωγή και αποθήκευση δεδομένων φόρμας σε word nasos23 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 15-03-12 09:10


Η ώρα είναι 07:54.