Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] Εμφάνιση θέσεων (με κριτήριο την ημερομηνία)

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-04-12, 21:15
Όνομα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Προεπιλογή Εμφάνιση θέσεων (με κριτήριο την ημερομηνία)

Καλησπέρα σέ όλα τα μέλη του FORUM .
Το νέο ερώτημα μου είναι συνέχεια του ερωτήματος εμφάνιση θέσεων που έχει απαντηθεί ήδη απο το μέλος gr8styl.
Έχω μιά λίστα με εγγραφές στην πρώτη στήλη ημερομηνίες (23/4, 24/4 κλπ) στη δέυτερη στήλη ο Α/Α (1,2,3....κ.λ.π) στη τρίτη στήλη μικρά ονόματα ( Νίκος, Πέτρος κ.λ.π.)
Θέλω λοιπόν σε μιά τέταρτη στήλη να εμφανίζεται η θέση που έχει η κάθε εγγραφή στη λίστα αλλά με κριτήριο και την ημερομηνία.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls ΘΕΣΕΙΣ.xls (16,5 KB, 26 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-12, 21:39
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους.

Παντελή-Παντελή...

Με πολύ λίγη μελέτη στην φόρμουλα του Θανάση, θα έβρισκες το ζητούμενό σου...

Κώδικας:
=SUMPRODUCT((C$1:C1=C1)*(A$1:A1=A1))
Αντέγραψε προς τα κάτω....

Καλό βράδυ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-12, 22:18
Όνομα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Προεπιλογή ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΘΕΣΕΩΝ (ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)

Λευτέρη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Προσπάθησα να κάνω ( σύμφωνα και με τις γνώσεις μου) μια μίξη των λύσεων του θανάση αλλά και της απάντησης που είχες δώσει στο min max αυτόματη καταχώρηση και έβαζα αυτή τη συνάρτηση =IF($A$1:$A$20=A1;COUNTIF(F$1:F1;F1)) που όμως δεν δούλεψε. Προσπαθώντας να μελετήσω την sumproduct απο τη βοήθεια του excel είχε μόνο ένα παράδειγμα που ήταν και πολύ απλό.
Αν υπάρχει κάποιο βιβλίο που προτείνεις και θα έκανε και εμένα αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τις συναρτήσεις καλύτερα η πρόταση σου θα είναι πολύτιμη.
Ευχαριστώ και πάλι που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου και μας δίνεις απαντήσεις στα ερωτήματα μας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-12, 10:27
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Παντελή, όπως έχω πεί πολλές φορές Δημόσια σε αυτό το Φόρουμ, δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο, εκτός ένα πριν πολλά χρόνια που το είχε σαν προσφορά, μία Οικονομική εφημερίδα, αλλά δεν....

Οταν πρίν 1 χρόνο έγινα μέλος σε αυτό το Φόρουμ, νόμιζα ότι ήξερα Excel και αυτό έγραψα και στο Προφίλ μου. "Καλός".

Μετά από λίγο καιρό, βλέποντας τις δουλειές του Τάσου και του Θανάση κατά βάση, κατάλαβα πως ήμουν σχεδόν άσχετος!

Αυτό που έκανα και φυσικά συνεχίζω να κάνω, καθώς το Excel είναι χόμπυ γιά μένα,είναι να κοιτάω και να μελετώ καλά ΟΛΑ τα θέματα που έχουν εμφανιστεί σε αυτό το Φόρουμ και να ψάχνω με τα πολύ φτωχά Αγγλικά μου στο διαδίκτυο για νέες γνώσεις.

Ψάξε απαντήσεις που δόθηκαν σε αυτό το φόρουμ και θα μάθεις, απίστευτα πράγματα.

Για να καταλάβεις, την SUMPRODUCT, ούτε κάν την ήξερα, μέχρι που τον Προηγούμενο Σεπτέμβρη μου την έδειξε ο Τάσος σε ένα θέμα που είχα ανεβάσει, τότε. Τώρα είναι μία από τις αγαπημένες μου.

ROWS, TRIM κλπ κλπ, έμαθα από δουλειές του Θανάση και του Τάσου.

Ας πούμε, πατώντας στο Google, "SUMPRODUCT EXAMPLES", σου βγάζει 2,650,000 αποτελέσματα!

Τα λέμε...

ΥΓ. Μόλις κατάλαβα, πως Χθές, συμπλήρωσα ένα χρόνο σε αυτή την παρέα. Πότε πέρασε..................

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lefteris : 27-04-12 στις 10:30. Αιτία: ΥΓ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Ερωτήματα ] Κριτήριο ερωτήματος dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 22-11-15 13:24
[ Εκθέσεις ] Πρόβλημα στο άνοιγμα έκθεσης με κριτήριο την ημερομηνία ΤΙΜΟΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 10-11-15 08:17
Μη εμφάνιση τιμών με κριτήριο σε φόρμα George Nestor Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 26-05-15 12:20
[Γενικά] Εμφάνιση θέσεων PANIK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 23-04-12 22:21
[Γενικά] Στατιστική σχημάτων (θέσεων) PANIK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 17-04-12 18:15

Η ώρα είναι 20:07.