| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Έχω μια λίστα με αποτελέσματα αγώνων στο φύλλο 1. Δεδομένου ότι ο νικητής παίρνει 3 βαθμούς ο ηττημένος 0 και στο Χ μοιράζονται από 1 βαθμό. 1) Υπάρχει τρόπος ώστε σε ένα άλλο φύλλο να φαίνεται η βαθμολογία που έχουν οι ομάδες (κατά πρωτάθλημα βέβαια); 2) Υπάρχει τρόπος ώστε να φαίνεται η κατάταξη τους στο ίδιο φύλλο σε δύο στήλες που η μία θα δείχνει τη βαθμολογία της γηπεδούχου και ή δίπλα τη βαθμολογία της φιλοξενούμενης; Στο συνημμένο έχω βάλει μόνο μια αγωνιστική για να είναι πρακτικά και οπτικά πιο εύκολο. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Παντελή κοίτα το συνημμένο Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Είχα ξεκινήσει, να το δουλεύω, όταν είδα την απάντηση του Θανάση. Μιάς και το ξεκίνησα και αφού προτείνω λύση και για το δεύτερο ερώτημά σου, φίλε Παντελή, σας δίνω και την δική μου εκδοχή. 1) Στο ΑΓ1, ΑΓ2κλπ, βάλε αυτόν τον τύπο και σύρε κάτω, Κώδικας: =SUMPRODUCT((Φύλλο1!$C$3:$C$31=B2)*(Φύλλο1!$H$3:$H$31))+SUMPRODUCT((Φύλλο1!$D$3:$D$31=B2)*(Φύλλο1!$I$3:$I$31)) Tότε στο J2 & K2, βάζουμε αυτόν τον τύπο. Κώδικας: =SUMPRODUCT(SUMIF(INDIRECT("'"&List&"'!$B$2:$b$1000");C2;INDIRECT("'"&List&"'!$E$2:$e$1000 ")))
|
|
| |||
| |||
|
Θανάση και Λευτέρη σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. Οι λύσεις που μου δώσατε είναι ιδανικές και με καλύπτουν 100% . Και βέβαια αναδείξατε για μια ακόμα φορά τις τεράστιες δυνατότητες που έχει και το excel αλλά και οι συναρτήσεις. Λευτέρη έχεις δίκιο πραγματικά ή μελέτη και ή ανάλυση και των δύο λύσεων αποτελεί το καλύτερο μάθημα. Αυτό που θέλω μόνο να ρωτήσω είναι το εξής. Όταν στην someproduct ορίζουμε κείμενο (πχ SUMPRODUCT((Φύλλο1!$C$3:$C$31=B2)) ή συνάρτηση το διαβάζει σαν μονάδα (1); Και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο και τον κόπο σας. |
|
| |||
| |||
|
Φίλε μου(αν κατάλαβα καλά το ερώτημά σου), όταν είναι στην μορφή που με ρώτησες(=SUMPRODUCT((Φύλλο1!$C$3:$C$31 =B2))), μετράει. Κάτι σαν την COUNTIF, Όταν βάζουμε = , τότε μετράει, αλλιώς προσθέτει.. Ελπίζω να βοήθησα. Δεν είμαι και τόσο καλός στις διευκρινήσεις... |
|
|
|
Καλησπέρα Θα ήθελα να πω στον φίλο Παντελή ως προς τις συναρτήσεις κάτι πολύ απλό Για να καταλάβει κάποιος τι κάνει κάθε τύπος το 1ο που πρέπει να δει είναι το όνομα του Τα ονόματα είναι πολύ φιλικά και δηλωτικά (συνήθως) του τι αποτέλεσμα θα δώσει Το επισημαίνω γιατί παραπάνω έχεις μια ερώτηση Παντελή για <<someproduct>> Το όνομα SUMPRODUCT και κάθε άλλη μορφή SUMIF, SUM, SUMIFS κλπ δηλώνει άθροισμα SUM = σούμα, πρόσθεση Άρα πριν καν γνωρίσουμε τις συναρτήσεις αυτές και τις αναλύσουμε ή τις διαβάσουμε κάπου για να δούμε πως λειτουργούν μεταφράζουμε το όνομα τους SUM PRODUCT = άθροισμα σε γινόμενα SUM IF = άθροισμα Εάν (ένα ενικός) SUM IFS = άθροισμα Εάν (πολλά πληθυντικός) και πάει λέγοντας για όλες τις συναρτήσεις COUNT IF = Μέτρησε αν Αυτό είναι λοιπόν για μένα το 1ο βήμα |
|
| |||
| |||
|
Λευτέρη και Σπύρο ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 15:35.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο