Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. Το ερώτημα μου είναι το εξής έχουμε μια στήλη με δεδομένα θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε στη δική μου περίπτωση είναι μια νικήτρια στήλη που τα δεδομένα είναι για κάθε κελί της στήλης τρία το 1(νίκη), το Χ (ισ/λία) και το 2 (ήττα) Το να μετρήσουμε ένα από τα τρία είναι απλό. Πως θα μπορούσαμε να μετρήσουμε τα σχήματα που δημιουργούν; Για να γίνω πιο κατανοητός έχουμε τη νικήτρια στήλη που είναι 1 Χ 1 Χ 1 2 Χ 1 Χ 1 2 Πως θα μπορούσαμε να μετρήσουμε το σχήμα 1 Χ 1 πόσες φορές εμφανίζεται στη στήλη ( στη συγκεκριμένη εμφανίζεται 3 φορές στις θέσεις 1,2,3 η πρώτη 3,4,5 η δεύτερη και 8,9,10 η τελευταία). |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη. Θερμές ευχές σε όλους, για υγεία σε εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Παντελή, με (σύμφωνα με το παράδειγμά σου) τα δεδομένα σου στην περιοχή Α1:Α11, τότε στο Β2, βάλε αυτόν τον τύπο και αντέγραψε προς τα κάτω.. Κώδικας: =IF(AND(A1=1;A2="X";A3=1);1;"") Μετά, ο τύπος για να βρείς το ζητούμενό σου, είναι ο. Κώδικας: =COUNTIF(B1:B11;"=1") |
| |||
| |||
![]()
Λευτέρη δοκίμασα την λύση που μου πρότεινες και λειτουργεί άψογα. Σ΄ ευχαριστώ για τη βοήθεια σου.
|
|
![]()
Καλημέρα Το μοτίβο 1 Χ 1 θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε μοτίβο σε κάποια εργασία που ψάχνουμε κάτι παρόμοιο.Μία εναλλακτική μορφή είναι η παρακάτω που έχει 2 βασικά πλεονεκτήματα 1/ Αν αλλάξει μορφή το μοτίβο πχ 2 Χ 1 δεν θα πρέπει να αλλάξουμε τον τύπο μας 2/ Αν εκ παραδρομής το ένα Χ είναι Ελληνικό και το άλλο Αγγλικό δεν θα μας αφήσει να προχωρήσουμε και να υπολογίσει λάθος ο τύπος |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο πράγματι εντυπωσιακή η λύση στο θέμα και βέβαια μαθαίνω συναρτήσεις που ούτε καν τις ήξερα και τρόπους επίλυσης που δεν είχα φανταστεί.Το καλύτερο δε είναι ότι με βοήθησες και εσύ κι ο Λευτέρης να σκεφτώ και ένα δικό μου τρόπο που θά ήθελα να μου πείτε αν είναι σωστός. Δημιουργώντας Πίνακα (pivot table) με στήλη Α τις καταχωρήσεις ( στην προκειμένη τη νικήτρια στήλη) και γραμμή τα 27 διαφορετικά ενδεχόμενα (111,11Χ,1Χ1...............222) και να ζητήσω μέτρημα ώς προς τα ενδεχόμενα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον |
|
![]()
Παντελή καλό θα είναι για ότι θέλεις να ανεβάζεις και κανένα συνημμένο Έτσι στον αέρα έκανα Pivot με την στήλη Α και 27 ..... δεν γίνετε να σου πούμε αν είναι σωστό ή όχι |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Εργαλεία σχεδιασμού γεωμετρικών σχημάτων | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-06-13 19:57 |
[Γενικά] Εμφάνιση θέσεων (με κριτήριο την ημερομηνία) | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-04-12 10:27 |
[Γενικά] Εμφάνιση θέσεων | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-04-12 22:21 |
Η ώρα είναι 10:59.