| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Λευτέρη το αρχείο που επισυνάπτω αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση της λύσης που πρότεινε ο Σπύρος. Ονομάζεται «AddSheetstoWbFinal2.xls» και περιέχει μόνο ένα φύλλο το «ADD_SHEETS», που είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που πρότεινε ο Σπύρος. Το φύλλο αυτό περιέχει τον αναγκαίο κώδικα VBA για την προσθήκη φύλλων στο βιβλίο ίδιων με κάποιο υπάρχον (ΕΠΙΛΟΓΕΣ). Για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να το μεταφέρεις στο βιβλίο που έχεις τα φύλλα «ΚΕΝΤΡΙΚΟ», «ΕΠΙΛΟΓΕΣ» και οποιαδήποτε άλλα, εκτός αυτών που θα προσθέτονται αυτόματα. Αν υποθέσουμε ότι το βιβλίο σου ονομάζεται «ΛΕΥΤΕΡΗΣ.xls» η μεταφορά του φύλλου μπορεί να γίνει, με τα ακόλουθα βήματα: 1) Ανοίγουμε και τα δύο βιβλία (ΛΕΥΤΕΡΗΣ.xls, AddSheetstoWbFinal2.xls). 2) Με ενεργό το AddSheetstoWbFinal2.xls κάνουμε δεξί κλικ στην καρτέλα (Tab) του φύλλου «ADD_SHEETS» και κλικ στην επιλογή «Μετακίνηση ή Αντιγραφή» του μενού συντόμευσης. 3) Στο πλαίσιο διαλόγου επιλέγουμε το βιβλίο «ΛΕΥΤΕΡΗΣ.xls» και το φύλλο του πριν από το οποίο θα μετακινηθεί (αντιγραφεί) το «ADD_SHEETS» και τσεκάρουμε και το πλαίσιο «Δημιουργία αντιγράφου». 4) Κάνουμε κλικ στο OK όσες φορές χρειαστεί για να κλείσουν τα πλαίσια διαλόγου. 5) Αποθηκεύουμε το αρχείο «ΛΕΥΤΕΡΗΣ.xls», που περιέχει και το φύλλο «ADD_SHEETS». Μετά την προσθήκη του φύλλου «ADD_SHEETS» στο βιβλίο «ΛΕΥΤΕΡΗΣ.xls» όλη η εργασία θα γίνεται από αυτό. Λευτέρη, αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα ανέβασε το αρχείο σου για να του προσθέσουμε τον αναγκαίο κώδικα. Σπύρο ο κώδικας φαίνεται λίγο διαφορετικός επειδή πρόσθεσα κάποιους ελέγχους. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Βρισκόμενος συνήθως, στην αντίθετη πλευρά, αυτή εκείνου που απαντάει, κατανοώ και σέβομαι απόλυτα τον κόπο και τον χρόνο, τόσο τον δικό σου Γιώργο, όσον και εκείνο του Σπύρου και ξέρω πολύ καλά πως νοιώθει εκείνος που προσπαθεί να δώσει λύση σε κάποιον. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζω το θέμα. Αισθάνομαι ομολογουμένως, όμως, φοβερά άβολα. Γιώργο, σωστά κατάλαβες το ζητούμενο. Αυτό είναι. Δημιούργησα, ένα μικρό δείγμα, αυτού που θέλω και το επισυνάπτω. Το μήνυμα, λάθους, που μου βγαίνει, λέει. Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Λευτέρη πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άβολα. Το αρχείο που ανέβασες δε λειτουργεί στον υπολογιστή μου και μάλιστα βγάζει ένα περίεργο μήνυμα ότι υπάρχει πρόβλημα στο φάκελο που είναι αποθηκευμένο. Μετέφερα τα φύλλα για τα οποία ενδιαφέρεσαι στο αρχείο που περιέχει το φύλλο «ADD_SHEETS» και ονόμασα το νέο αρχείο «ΛΕΥΤΕΡΗΣ3.xls». Είναι το αρχείο που επισυνάπτω. Το αρχείο αυτό λειτουργεί κανονικά στον υπολογιστή μου. Θα πρέπει να το δοκιμάσεις και στο δικό σου. Πάντως στο φύλλο «Δείγμα», που θέλεις να αντιγράφεται δεν είδα τύπους. Έτσι και αν ακόμα το αρχείο λειτουργεί στον υπολογιστή σου, μάλλον δε θα σου είναι χρήσιμο. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, πιθανά να υπάρχει πρόβλημα στον υπολογιστή μου. Θα το τσεκάρω και αύριο το πρωί στη δουλειά. Το αρχείο που μου έστειλες(το τελευταίο),ανοίγει κανονικα και δουλεύει, κανονικά. Η σειρά μόνο, θέλω να είναι διαφορετική. Δηλαδή, τα νέα φύλλα, να μπαίνουν μεταξύ του φύλλου Start και End και το Δείγμα στο τέλος(Μετά το End) Βέβαια, πάνω από όλα είναι να καταφέρω στον υπολογιστή μου, να δημιουργήσω τα φύλλα μου, όπως μου περιέγραψες στο προηγούμενο Post σου. Ευχαριστώ πολύ.. |
|
|
|
Καλημέρα Αλλάζοντας κάτι ( τον τρόπο αντιγραφής) στον κώδικα του Γιώργου τώρα έχεις το ζητούμενο Τα φύλλα που προστίθενται είναι αντίγραφα του "Δείγμα" με ονομασία των ημερών που επιλέγεις Και προστίθενται ανάμεσα στα "Start" & "End" To Original "Δείγμα" παραμένει στο Τέλος. Χρωμάτισα την ετικέτα του "Δείγμα" για να φανεί καλύτερα Αν θες την αλλάζεις Σημείωση Τα αντεγραμμένα φύλλα έχουν όλες τις ιδιότητες του Original που σημαίνει ότι ακόμα και το χρώμα τις ετικέτας του φύλλου θα αντιγραφεί ΥΓ Ο κώδικας είναι πλέον σε Module και οχι στο Φύλλο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 09-04-12 στις 03:54. Αιτία: ΥΓ |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Σπύρο, άνοιξα το συνημμένο σου και δουλεύει ακριβώς Θα το τοποθετήσω και θα το τρέξω,στο κανονικό βιβλίο μου και θα σας ενημερώσω, οπωσδήποτε. Ευχαριστώ πολύ και εσένα και τον Γιώργο, για την υπομονή σας, τον χρόνο και τον κόπο σας. Ευχαριστώ φυσικά και τον Φίλο μου τον Τάσο, για τις προτάσεις του, που μακάρι να ήμουν ικανός να μπορούσα να τις "ανοίξω" και φυσικά να τις καταλάβω. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Λευτέρη! Η πρόταση μου δεν διαφέρει και πολύ από τις προτάσεις του Σπύρου και του Γιώργου ως προς το αποτέλεσμα. Απλά δεν χρειάζεται να ενσωματωθεί σε βιβλίο Excel και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όποιο βιβλίο θελήσει κανείς. Θα το κάνω όσο μπορώ πιο απλό για όποιον θελήσει κάτι αντίστοιχο περιγράφοντας τα βήματα δημιουργίας αυτής της πρότασης:
![]() Εκτελούμε το αποθηκευμένο αρχείο με διπλό κλικ. Κατά τη ροή του προγράμματος θα μας ζητηθούν τα παρακάτω:
Κώδικας: Option Explicit
Const ErrNoExcelInstalled = 429
Dim XL
Dim XlFileName
Dim WksFunc
Dim wb
Dim sh
Dim wks
Dim wksTemplateName
Dim TheMonth
Dim TheYear
Dim StartDate
Dim EndDate
Dim strDate
Dim i
Dim x
Dim UserResponse
Dim oShell
Function GoToExit()
XL.ScreenUpdating = True
XL.Quit
Set XL = Nothing
WScript.Quit
End Function
Function SetTheMonth()
UserResponse = XL.InputBox("Συμπληρώστε το μήνα", "Εισαγωγή μήνα...", , , , , , 1)
If VarType(UserResponse) = 11 Then
GoToExit
ElseIf UserResponse < 1 Or UserResponse > 12 Then
MsgBox "Συμπληρώστε ένα μήνα ανάμεσα στο 1 και 12 για να συνεχίσετε", 64, "ms-office.gr"
SetTheMonth
End If
SetTheMonth = UserResponse
End Function
Function SetTheYear()
UserResponse = XL.InputBox("Συμπληρώστε το έτος", "Εισαγωγή έτους...", , , , , , 1)
If VarType(UserResponse) = 11 Then
GoToExit
ElseIf UserResponse < 1900 Or UserResponse > 2099 Then
MsgBox "Συμπληρώστε ένα έτος ανάμεσα στο 1900 και 2099 για να συνεχίσετε", 64, "ms-office.gr"
SetTheYear
End If
SetTheYear = UserResponse
End Function
Function ThisWorksheetExists()
ThisWorksheetExists = false
For Each sh In wb.Sheets
If sh.Name = strDate Then
ThisWorksheetExists = True
Exit function
End If
Next
End Function
On Error Resume Next
Set XL = CreateObject("Excel.Application")
If Err.Number = ErrNoExcelInstalled Then
MsgBox "Δεν βρέθηκε εγκατεστημένη έκδοση Microsoft Excel στο σύστημα σας!", 48, "ms-office.gr"
WScript.Quit
End If
On Error Goto 0
XlFileName = XL _
.GetOpenFilename("Αρχεία Excel (*.xls), *.xls", 0, "Επιλέξτε το αρχείο όπου θα αντιγραφούν τα φύλλα...")
If XlFileName = False Then
GoToExit
End If
Set wb = XL.Workbooks.Open(XlFileName)
XL.WindowState = -4137
XL.Visible = True
Set oShell = CreateObject("Wscript.Shell")
x = oShell.AppActivate(XL.Caption)
On Error Resume Next
Set UserResponse = XL.InputBox( _
"Επιλέξετε το πρότυπο φύλλο προς αντιγραφή και κάντε κλικ σε ένα κελί.", "Επιλογή πρότυπου φύλλου...", , , , , , 8)
If UserResponse Is Nothing Then
GoToExit
Else
wksTemplateName = UserResponse.Parent.Name
End If
On Error Goto 0
WScript.Sleep 200
TheMonth = SetTheMonth
WScript.Sleep 200
TheYear = SetTheYear
StartDate = DateSerial(TheYear, TheMonth, 1)
EndDate = DateSerial(TheYear, TheMonth + 1, 0)
Set WksFunc = XL.WorksheetFunction
XL.ScreenUpdating = False
XL.Calculation = -4135
For i = StartDate To EndDate
If WksFunc.Weekday(i, 2) < 7 Then
strDate = WksFunc.Text(i, "[$-408]ddd dd-mm-yy")
If Not ThisWorksheetExists Then
wb.Worksheets(wksTemplateName).Copy , wb.Sheets(wb.Sheets.Count) 'XL.ActiveSheet
Set wks = XL.ActiveSheet
wks.Name = strDate
End If
End If
Next
XL.Calculation = -4105
XL.ScreenUpdating = True
WScript.Quit
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Ονομασία καρτέλας σε φύλλο Excel απευθείας από επιλεγμένο κελί...; | Iceland | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 05-07-17 16:21 |
| [Excel07] Αυτόματη δημιουργία περιοχής | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-12-15 21:14 |
| [Γενικά] Αυτόματη Συμπλήρωση μεταξύ 2 Φύλλων | mariaa05 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-11-13 12:37 |
| [Γενικά] Δημιουργία πολλαπλών φύλλων με άντληση δεδομένων από ένα κοινό φύλλο | bender | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 08-06-13 09:28 |
| [Γενικά] Δημιουργία λίστας φύλλων ενός βιβλίου | Billy | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-06-10 08:01 |
Η ώρα είναι 19:00.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο