| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |
| Παράθεση:
Τα λέμε Θανάσης |
|
| ||||
| ||||
|
Θανάση το γνωρίζω αφού και εγώ όπως και εσύ δουλεύω τον περισσότερο χρόνο σε μη ελληνικούς υπολογιστές. Άλλωστε το αρχείο το έκανα σε γερμανικό υπολογιστή και όπως καταλαβαίνεις.... Μπορείς να δοκιμάσεις τον τύπο: =HYPERLINK("mailto:" & A2 &"?Subject="&EncodeString(D2) &"&cc="&B2&"&bcc="&C2 &"&body=" &EncodeString(E2); "Send e-mail") Και τη συνάρτηση EncodeString() σε μια λειτουργική μονάδα: Κώδικας: Option Explicit
Function EncodeString(strText$) As String
Dim Char$, strLen&, CharCode%, i&
strLen = Len(strText)
If strLen > 0 Then
ReDim arrTMP(strLen) As String
For i = 1 To strLen
Char = Mid$(strText, i, 1)
CharCode = AscW(Char)
arrTMP(i) = Char
Next i
EncodeString = Join(arrTMP, vbNullString)
End If
End Function
Όλα αυτά βέβαια συν τον περιορισμό των 220 χαρακτήρων στη συνάρτηση, τα αποφεύγουμε αν χρησιμοποιήσουμε τα παραδείγματα του δεύτερου και του τρίτου φύλλου του παραδείγματος μου αφού η VBA (όχι o VBE) τα πάει μια χαρά με τα Unicode. Τα λέμε φίλε μου Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Καλημέρα Τάσο. Θα έλεγα ότι η EncodeString λύνει το πρόβλημα. Αν δεν κάνω λάθος χθές που που είδα το αρχείο σου στο γραφείο αν θυμάμαι καλά ούτε το φύλλο με VBA και ελληνικα έδινε σωστά ελληνικά. (δεν είμαι σίγουρος όμως) Η μη σωστή υποστήριξη των ελληνικών με χρήση της HYPERLINK ήταν και ο λόγος που δεν μίλησα για τις παραμέτρους Subject, Body κλπ στην αρχική μου πρόταση στο Βασίλη. Απ' την άλλη ήθελα να αποφύγω την VBA για να μην τον δυσκολέψω περισσότερο. Ευχαριστώ τα λέμε (εντός του 2012 ελπίζω. Χαθήκαμε ρε φίλε ).Θανάσης ΥΓ Θα σου πρότεινα να το ανεβάσεις στα χρήσιμα. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Θανάση μου. Με χρήση VBA δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει σωστά αφού παίρνει τις συμβολοσειρές κατευθείαν από περιοχή του φύλλου εργασίας (το οποίο είναι καθαρά Unicode) και τις τοποθετεί στη μνήμη. Το γνωρίζω πολύ καλά γιατί ισχύει και στα υπόλοιπα προγράμματα του Office. Δεν θα λειτουργήσει σωστά αν οι συμβολοσειρές προς απόδοση είναι αποθηκευμένες μέσα σε κάποια λειτουργική μονάδα. Για παράδειγμα: Σε υπολογιστή με Τοποθεσία "Ελληνικά" σε μια λειτουργική μονάδα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα υποστηρίζει VBA γράφουμε τον παρακάτω κώδικα: Sub Test MsgBox "Γράφω ελληνικά" End sub
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Θανάση μου, με χρήση VBA δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει σωστά αφού παίρνει τις συμβολοσειρές κατευθείαν από περιοχή του φύλλου εργασίας (το οποίο είναι καθαρά Unicode) και τις τοποθετεί στη μνήμη. Το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό και ισχύει και για τα υπόλοιπα προγράμματα του Office. Δεν θα λειτουργήσει σωστά αν οι συμβολοσειρές προς απόδοση είναι αποθηκευμένες μέσα σε κάποια λειτουργική μονάδα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Επεξεργαστής Visual Basic σε αντίθεση με τη VB δεν υποστηρίζει Unicode! Για παράδειγμα: Σε υπολογιστή με Τοποθεσία "Ελληνικά" σε μια λειτουργική μονάδα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα υποστηρίζει VBA γράφουμε τον παρακάτω κώδικα: Sub Test Dim x as String x = "Γράφω ελληνικά" End sub Αν τώρα στις τοπικές ρυθμίσεις αλλάξουμε την τοποθεσία του υπολογιστή (πχ. σε Γερμανικά) θα διαπιστώσουμε ότι τα ελληνικά μας έχουν "σπάσει" και αυτό που θα εμφανιστεί και στον VBE θα είναι: Sub Test() Dim x as String x = "ÃñÜöù åëëçíéêÜ" End Sub Αν όμως γράφαμε: στην Excel: x = Range("A1") ή στην Access: x = Me!TextField τότε σε κάθε περίπτωση η μεταβλητή x θα περιείχε χαρακτήρες Unicode και έτσι θα παίρναμε το σωστό αποτέλεσμα. Και εδώ όμως υπάρχουν εξαιρέσεις όπως:
Για τα MsgBox υπάρχει παραδειγματικό αρχείο στα παραδείγματα της Access και Excel στο φόρουμ. Για τα inputBox, η Excel έχει δικό της αντικείμενο (Καλείται έτσι: Application.InputBox...) που υποστηρίζει πλήρως τα Unicode. Για τις φόρμες και UserForm θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν API των Windows προκειμένου να εμφανίσουμε ελληνικά. Εδώ θα δώσω ένα απλό παράδειγμα για εμφάνιση ελληνικού τίτλου σε παράθυρο μιας UserForm στην Excel: Κώδικας: Option Explicit
Private Const WM_SETTEXT = &HC
Private Declare Function DefWindowProcW Lib "user32" ( _
ByVal hWnd As Long, _
ByVal wMsg As Long, _
ByVal wParam As Long, _
ByVal lParam As Long) As Long
Private Declare Function FindWindow Lib "user32" _
Alias "FindWindowA" ( _
ByVal lpClassName As String, _
ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim xhWnd As Long
xhWnd = FindWindow("ThunderDFrame", Me.Caption)
DefWindowProcW xhWnd, WM_SETTEXT, 0, ByVal StrPtr(Me.Label1.Caption)
End Sub
Τέλος να πω ότι έχω σκοπό να ανεβάσω περισσότερα παραδειγματικά αρχεία και στις άλλες θεματικές ενότητες του φόρουμ που έχουν σχέση με την επικοινωνία του Outlook και των υπόλοιπων προγραμμάτων του Office. Τα λέμε... Τάσος
|
| |||
| |||
|
Θαναση επαιξε μια χαρά , ευχαριστώ . Τασο και το δικο σου παραδειγμα ειναι εμγαλη βοήθεια ειδικά αυτό με το html . Θα κανω δοκιμες και λογικα θα ερθει το αποτελεμσα που θελω . Ευχαριστώ πολυ πολυ |
|
| |||
| |||
|
Τασο καλημέρα και καλή Σαρακοστή , Δουλεψα την εφαρμογή σου sendhtmlmailviaVBA δούλεψε πολύ καλά εχω μια απορία . Εαν σε ενα κελί βαλω ημερομηνία , μπορεί να μου την φέρνει μεσα στο html που κανει ? Δεν με πειράζει αν θα ειναι δεξια αριστερα πανω ή στο κεντρο απλα καπου να το γραφει. Ευχαριστώ ΥΓ : Προσπάθησα να παντρεψω και του Θαναση μαζι με την δικη σου αλλά κατι δεν παιζει σωστα φανταζομαι ειναι λογω VB :p |
|
|
|
Βασίλη για την περίπτωση που δημιουργείς Hyperlink με την Concatenate ( & ), oι ημερομηνίες εμφανίζονται σαν αριθμοί, και η λύση είναι η συνάρτηση Text που όμως εξαρτάται από την γλωσσική έκδοση του Excel και τις Τοπικές ρυθμίσεις (Regional Settings) Αν a1=28/02/2012 και b2="Ημερομηνία: "&a1 το αποτέλεσμα στο b2 θα είναι: "Ημερομηνία: 40967" Βάζουμε λοιπόν στο b2 ="Ημερομηνία: "&text(a1;"dd/mm/yyyy") για αγγλικό Excel ή ="Ημερομηνία: "&text(a1;"ηη/μμ/εεεε") για ελληνικό Excel οπότε το αποτέλεσμα στο b2 θα είναι: "Ημερομηνία: 28/02/2012" Δηλαδή στο Hyperlink αντικαθιστούμε την αναφορά του κελιού με την TEXT(cell_reference;format) Θανάσης ΥΓ. Εμένα δεν μου δουλεύει σωστά η EncodeString σε περιβάλλον Windows XP EN, Excel 2003 EN και Local Settitngs Belgium. |
|
| |||
| |||
|
Θαναση sorry αλλα μπερδευτηκα ![]() Χρησιμοποίησα το παραδειγμα του Τασου με VB η οποια στελνει μεσω outlook html e-mail .Και ελεγα αν γινοταν σε ενα κελί να εβαζα και ημερομηνια και να το εμφανιζε μεσα στο html οπως εμφανιζει και τωρα πχ το κειμενο ή τον τιτλο. Εσυ αυτο που μου λες ειναι για το δικο σου παράδειγμα ετσι ? |
|
|
|
Είναι παντός καιρού. Ναι για την προσέγγιση Υπερσύνδεσης αλλά και για το html του Τάσου. |
![]() |
| Ετικέτες |
| hyperlinks, εξωτερικές αναφορές, υπερσυνδέσεις |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Μορφοποίηση όταν δεν υπάρχει στη λίστα | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-09-14 09:09 |
| [ Φόρμες ] Όταν δεν υπάρχει στη λίστα | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-09-14 08:06 |
| Ειδοποίηση λήξης σε φόρμα | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 22-01-13 18:07 |
| [VBA] Ειδοποίηση για την εισαγωγή όνομα επικεφαλίδας | devcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-11-11 06:23 |
| [ Εκθέσεις ] Όταν δεν υπάρχουν δεδομένα... | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-02-10 14:40 |
Η ώρα είναι 11:09.

).

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο