| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα.Ηθελα μια βοήθεια αν γίνεται. Εχω αυτή την διεύθυνση (Oddsfair.net – Τζίροι Στοίχημα , Τζίροι Betfair : Ποδόσφαιρο) Θα ήθελα αν γίνεται με κώδικα να αντλώ τα δεδομένα από όλες τις σελίδες του site(μεχρι 3 ημερες όσες σελιδες έχειp.x today (selida1 selida 2 selida 3 klp)μέχρι τώρα το κάνω μια μια ξεχωριστά. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά αλλάζει την σειρα των δεδομένων και δεν δουλεύει. Επίσης τι εντολές πρέπει να βάλω για να μου τα εμφανίζει στο φύλλο ods ολες μαζί.Και ανανέωση να γίνεται ή αυτόματα ή με κάποιο κουμπί απο εμένα(προτιμώ το δεύτερο αλλοιώς κάθε 2 λεπτά). ανεβάζω και το βιβλίο. Στο φύλλο ods έχω δυο φορές τις αποδόσεις (last & first) Οι αποδόσεις στα first είναι οι αρχικές και δεν θα αλλάζουν στο last αλλάζουν καθε update.Και εδώ είναι το πρόβλημα μου γιατι μου αλλάζει την σειρά των δεδομένων.Υπάρχει κάποια εντολή που πάντα να μου ταιριάζει τις αρχικές με τις τρέχουσες |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Δημήτρη! Η τεχνική βοήθεια που χρειάζεσαι για το ζητούμενο σου δεν περιορίζεται μόνο σε μερικές μακροεντολές αλλά προϋποθέτει αρκετές γνώσεις στα αντικείμενα:
Σου επισυνάπτω ένα συνημμένο που συγκεντρώνει τα δεδομένα της ιστοσελίδας σε ένα φύλλο ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνεις στα σύνθετα πλαίσια του φύλλου AllData. Η συμπεριφορά των σύνθετων πλαισίων είναι η ίδια με αυτή των αντίστοιχων πεδίων επιλογής της ιστοσελίδας. Ελπίζω να σε εξυπηρετήσει το αρχείο αυτό ως έχει. Διαφορετικά νομίζω ότι θα χρειαστείς αρκετό διάβασμα για να το τροποποιήσεις. Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 26-09-11 στις 15:59. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ τώρα ειδα την απάντηση . Εχω φτιάξει αυτό το αρχείο δείτε το και πεστε μου την γνώμη σας(είναι μόνο για μια ημέρα-τρέχουσα και δεν έχει επιλογή για αυτόματη ανανέωση. Ανανέωση κάνει απο τα κουμπιά. Στο φύλλο first εχω γραψει εντολές για να μου μαζεύει τα δεδομενα απο τα second last(απλά έχω σβήσει τις επόμενες σειρές για να μπορέσω να το ανεβάσω) fisrt=πρώτη μέτρηση second=δεύτερη last=τρέχουσα(αυτή θέλω να ανανεώνει) Θέλω να έρχονται στην σελίδα predict |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Δημήτρη δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά η λύση που ζητάς περιέχεται στο συνημμένο που προηγούμενου μηνύματος μου με μια μικρή τροποποίηση στον κώδικα της φόρμας δηλαδή: Αλλαξε το Κώδικας: Private Const DefaultURL = "URL;http://www.oddsfair.net/index.php" Κώδικας: Private Const DefaultURL = "URL;http://www.oddsfair.net/index.php?today()&league=%&order=timeASC" Κώδικας: Private Sub ImportDataFromWeb()
Dim OffsetX As String, i As Integer, LastRow As Integer
OffsetX = "&offset="
With BaseSheet
For i = 1 To 1
DoEvents
.QueryTables(1).Connection = DefaultURL
.QueryTables(1).Refresh BackgroundQuery:=False
SheetAllData.Range("A4:O5000").ClearContents
LastRow = 4
MergeData LastRow
LastRow = BaseSheet.Range("xPage").Rows.Count + 2
Next
i = 0
Do While .Range("xPage").Rows.Count > 2
DoEvents
i = i + 20
.QueryTables(1).Connection = DefaultURL & OffsetX & i
.QueryTables(1).Refresh BackgroundQuery:=False
MergeData LastRow
LastRow = LastRow + BaseSheet.Range("xPage").Rows.Count - 2
Loop
End With
End Sub
Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Μάλλον κάτι δεν κάνω σωστά. Δεν μου κατεβάζει όλες τις σελίδες της εκάστοτε ημέρας(μόνο την πρώτη) Επίσης όταν αλλάζεις ημέρα δεν δουλευει σωστά. |
|
| ||||
| ||||
|
Αγαπητέ μου τι να σου πω... Σε μένα κατεβάζει ακριβώς τα ίδια που κατεβάζει και το τελευταίο σου συνημμένο. Απλά το παράδειγμα μου σταματά να κάνει ανανέωση όταν δεν υπάρχουν δεδομένα ενώ το δικό σου πρέπει να εκτελέσει όλα αυτά τα ερωτήματα και ίσως να σου προκαλεί αμφιβολίες λόγω διαφοράς χρόνου εκτέλεσης. Δες το παράδειγμα παρακάτω. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τασο έχεις δίκιο είναι ακριβώς το ίδιο. Απλά κάτι δεν πάει καλά με την επιλογή της διοργάνωσεις όταν αλλάζεις ημέρα. Δεν εμφανίζει τις της διοργανώσεις της ημέρας Πώς μπορώ να σώζω αυτές τις αποδόσεις σαν αρχικές δίπλα ή σε άλλο φύλλο και κάνοντας ανανέωση να μου εμφανίζει τις τρέχουσες (τρείς φορές)first-second-last Με pivot table μπορεί να γίνει? Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για την αμεσοτητα και την έγκυρη απάντηση. Δές το λίγο αν μπορείς. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Δημήτρη εδώ με μπέρδεψες! Για να τα βάλουμε σε μια σειρά: Η αρχική έκδοση του παραδείγματος μου όπως σου έγραψα, παίρνει δεδομένα όπως θα τα έπαιρνε κανείς από την ιστοσελίδα αναλόγως την επιλογή που θα έκανε από τα DropDown. Εννοείται λοιπόν ότι με με την επιλογή από το DropDown "Σήμερα" και "Επιλέξτε διοργάνωση" μπορείς να πάρεις αυτά που παίρνεις με το προηγούμενο παραδειγματικό αρχείο . Απλά θα έχουν διαφορετική ταξινόμηση. Αν νομίζεις ότι δεν σου επιστρέφει σωστά αποτελέσματα μην ψάχνεις το λάθος στην Excel αλλά πειραματίσου με τα URL που περιέχονται στον κώδικα. Εγώ δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα αυτό. Σου πρότεινα το τεχνικό κομμάτι του ζητούμενου σου μέσα από ένα παράδειγμα. Θα πρέπει να το προσαρμόσεις ή να το εξελίξεις και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ασχοληθείς με το αντικείμενο (χρειάζεται αρκετή μελέτη) για κατανοήσεις τη λειτουργία του. Επισυνάπτω άλλο ένα παράδειγμα που όπου τα δεδομένα μετά από κάθε ανανέωση αντιγράφονται διαδοχικά στα φύλλα First, Second και Last. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να χτίσεις τους τύπους σου πάνω σ αυτό αλλά... εσύ ξέρεις. Καλή συνέχεια! Τάσος
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ που με βοηθήσατε.
|
|
| |||
| |||
|
Τάσο επειιδή δεν βγάζω άκρη μια τελευταία βοήθεια για το πρόγραμμα που μου έστειλες. XL_WebQuery(με τα 3 φύλλα επικόλησης) Πως μπορώ όταν ενεργοποιω την αυτόματη ανανέωση να μην μου τα σώζει και στα άλλα φύλλα(last-second-first)παρά μόνο στην σελίδα Alldata. Επίσης θα ήθελα στην σελίδα Alldata τα δεδομένα να ξεκινάνε απο το κελι E και όχι απο το Α. Συγνώμη αν σε κούρασα αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μόνος μου. Αυτό που έφτιαξες στο excel(αντληση δεδομένων απο ιστοσελίδα με τη γλώσσα προγραμματισμού πρέπει να ασχοληθώ για να το φτιάξω σε γραφικό περιβάλλον.(να μην χρησιμοποιώ δηλαδή excel)αλλά φόρμες κλπ. Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Θέλω δηλαδή να μάθω μια γλώσσα προγραμματισμού που να μπορεί να αντλεί δεδομένα απο το web να μπορώ να τα αποθηκεύω σε βαση δεδομένα και να μπορώ να τα επεξεργάζομαι κάνοντας πράξεις με αυτά) καθώς και να έχω δυνατότητα όπως και στο excel να αντλούνται τα δεδομένα απο το web (ανα χρόνο που επειλέγω)και να γίνονται συγκρίση με τα ίδη υπάρχοντα και επεξεργασία. ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΑΩ. ![]() |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Page Header σε έκθεση | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-05-15 12:11 |
| [VBA] Εκτύπωση web page | othonas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 28-04-14 10:34 |
| Download Photo από web | dmarop | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 11-05-13 19:15 |
| Τίτλος report page | gipsy | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 17-05-12 12:00 |
| [Excel07] Δυναμική σύνδεση με web page | Βασίλης Κ. | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 08-03-11 07:45 |
Η ώρα είναι 10:49.

Υβριδικός τρόπος