Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] Εμφάνιση Συγκεκριμένων Εγγραφών στην Φόρμα.

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-10-10, 07:31
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα
Χρήστο όταν κάνεις κλικ στο αρχείο που επισυνάπτεται στο μήνυμά μου εμφανίζεται ένα παράθυρο «Λήψη αρχείου» πάτησε το κουμπί «Άνοιγμα» και γράψε μου τι συμβαίνει.
Εγώ θα κοιτάξω το αρχείο που ανέβασες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-10, 08:31
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα...
Στο Load της φόρμας πρέπει να μπεί το φίλτρο
Κώδικας:
        Me.Filter = ""
        Me.FilterOn = True
γιατί ο Γιώργος έχει τοποθετήσει τα φίλτρα στο AfterUpdate των κουμπιών επιλογής.
Νίκος Δ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-10, 08:53

Προεπιλογή

Νίκο καλημέρα

Όταν ανοίγω το αρχείο που ανέβασε τελευταία ο Χρήστος στην access 2003 δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.
Δεν ξέρω στην access 2007, που έχεις, αν εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα.Στην access 2003 όταν ανοίγει μία φόρμα ακόμα και αν η ιδιότητα Filter δεν είναι κενή δεν εφαρμόζεται το φίλτρο. Πρέπει να δοθεί ρητά «FilterOn=True».
Συμφωνώ με τη λύση που δίνεις (ίσως αρκεί και η me.FilterOn=False).

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-10, 10:05
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Γιώργο καλημέρα
Στην φόρμα υπάρχει επιλεγμένη η επιλογή "Φιλτράρισμα με την φόρτωση". Αυτή φταίει. Ο κώδικας που ανέφερα δεν χρειάζεται.
Νίκος Δ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 03-10-10 στις 11:53.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-10, 11:15
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους!
Φίλοι μου, επιτρέψτε μου να κάνω μια παρατήρηση:
Με την προσέγγιση που παρουσιάζεται στο θέμα μας δηλαδή εφαρμογή φίλτρου
για να εμφανίζονται συγκεκριμένες εγγραφές στη φόρμα, ναι μεν κάνει το ζητούμενο, δεν αφήνει όμως περιθώρια για περισσότερα φιλτραρίσματα και για να είμαι πιο ακριβής, την επαναφορά του φίλτρου στην αρχική του θέση.
Παράδειγμα:
Ο χρήστης φιλτράρει με την πολύ ωραία μέθοδο του Γιώργου και εμφανίζει την ομάδα των ενεργών εγγραφών.
Αν τώρα στην ομάδα των ενεργών εγγραφών θελήσει να φιλτράρει και κάτι άλλο (πχ. Έτος γέννησης, Τόπος κατοικίας ή ότι άλλο υπάρχει), δεν θα έχει πια τη δυνατότητα να επαναφέρει τα δεδομένα στην αρχική τους μορφή (Εμφάνιση μόνο των ενεργών εγγραφών).
Νομίζω ότι με τη χρήση 2 ερωτημάτων αντί για φιλτράρισμα εγγραφών, δεν θα υπάρχουν πια τέτοιοι περιορισμοί.
Δείτε στο συνημμένο τι εννοώ.

Φιλικά

Τάσος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb accChangeRecordsource.mdb (304,0 KB, 117 εμφανίσεις)
Παλιά 03-10-10, 16:55

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Τάσο δοκίμασα το παράδειγμα που αναφέρεις και διαπίστωσα τα εξής:
1. Αν πατήσω στη φόρμα μου το κουμπί «Ενεργοί» εμφανίζονται δύο εγγραφές (2).
2. Αν κάνω κλικ στο όνομα Αθανασίου, δεξί κλικ και επιλέξω φιλτράρισμα με βάση την επιλογή θα εμφανιστεί μόνο μία εγγραφή (ο Αθανασίου). Το κουμπάκι «Ενεργοί» δεν μπορώ να το πατήσω αφού είναι πατημένο και σωστά αφού από τους ενεργούς πελάτες διάλεξα τον Αθανασίου.
3. Μου μένει να πατήσω ένα από τα δύο κουμπιά «Όλοι» ή «Ανενεργοί». Όποιο και να πατήσω θα εμφανίσει τις σωστές εγγραφές και θα θέσει το κουμπί «Όλοι» στη μη πατημένη θέση. Οπότε αν το ξαναπατήσω θα πάρω πάλι το σωστό δύο εγγραφές.
Θέλω να σε ρωτήσω για μια περίεργη συμπεριφορά της βάσης που κόντεψε να μας αρρωστήσει. Στην access 2003 ;όταν άνοιγε η φόρμα έδειχνε πατημένο το κουμπί «Όλοι» και όλες τις εγγραφές ενώ στην 2007 εφάρμοζε φίλτρο. Όπως κατάλαβα από την απάντηση του Νίκου στις ιδιότητες της φόρμας στην access 2007 υπάρχει και η ιδιότητα «φιλτράρισμα με το άνοιγμα» που στην access 2003 δεν τη βρήκα. Δεν την είδα; Ίσως.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-10, 21:18
Διαχειριστής

Προεπιλογή

Γιώργο μου καλησπέρα!
Στο παράδειγμα μου, η φόρμα απλά ανοίγει χρησιμοποιώντας το ερώτημα "Qry1" δηλ. όλες τις εγγραφές. Την ανάπτυξα με Access 2010 με τιμή στην ιδιότητα: "Φιλτράρισμα με τη φόρτωση" το "Όχι".
Το κουμπί "Όλοι" ως προεπιλογή, σωστά φαίνεται "πατημένο" και ισχύει για όλες τις εκδόσεις της Access.

Τώρα όσον αφορά το φιλτράρισμα κατά τη φόρτωση της φόρμας, να πούμε ότι δεν υπάρχει σαν ιδιότητα σε εκδόσεις παλαιότερες της Access 2007 και φυσικά, η ιδιότητα αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη από την Access 2003.

Πιθανό σενάριο: Έχει εφαρμοστεί κάποιο φίλτρο στη φόρμα, ο χρήστης πέρασε τη φόρμα από την κανονική προβολή σε προβολή σχεδίασης, την επανέφερε σε κανονική προβολή με αποτέλεσμα να μην έχει αδειασει το "Cache" της εφαρμογής κι έτσι να συνεχίζει να διατηρεί το φίλτρο.

Δηλαδή... Όλα καλά!

Τα λέμε φίλε μου!

Τάσος
Παλιά 04-10-10, 20:10
Όνομα: Χρήστος

Περιοχή: Φλώρινα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Meteora Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιώργο καλημέρα
Στην φόρμα υπάρχει επιλεγμένη η επιλογή "Φιλτράρισμα με την φόρτωση". Αυτή φταίει. Ο κώδικας που ανέφερα δεν χρειάζεται.
Νίκος Δ.
Φίλοι μου καλησπέρα σήμερα κατάφερα και είδα τα μυνήματα που γράψατε..

Είχε δίκιο ο Νίκος μόλις στο φίλτρο "Φιλτράρισμα με την φόρτωση" επέλεξα "οχι" έβγαλε κανονικότατα τα στοιχεία...

Στη συνέχεια είδα αυτά που έγραψε ο Τάσος, προσπάθησα να το κάνω απο το μηδέν έτσι όπως το έκανε, αλλά τζίφος...

1) Χτυπούσε ο κώδικας στη λέξη optFormSource
Επομένως δεν μου δούλεψε ( το δικό μου από το μηδέν )

2) Και τα κουμπιά πώς εναλλάσσονται ???

Υ.Γ._1 ) Μου άρεσε αυτό το κόλπο με το ερώτημα 1 που έκανε ο Τάσος εφόσον βέβαια θέλεις όλα τα πεδία...

Υ.Γ._2 ) Φοβάμαι σε αυτό το στάδιο της εφαρμογής μου να εφαρμόσω το κόλπο του Τάσου με το ερώτημα1 διότι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσω στην φόρμα όλα τα πεδία από τους πίνακες και μιλάμε για δεκαριά πίνακες με 5 εώς 25 πεδία ο καθένας..

Υ.Γ._3 ) Όσο και να διαφημίζει το αντίθετο η Microsoft η Access θέλει τον κώδικα της για να πετύχεις κάτι καλό, και στον κώδικα παίρνω μηδέν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-10-10, 00:09
Διαχειριστής

Προεπιλογή

Χρήστο καλησπέρα!

Το optFormSource είναι το αντικείμενο της Ομάδας επιλογών και τα κουμπιά που περικλείει, (είτε αυτα τα περάσουμε χειροκίνητα είτε με τη βοήθεια του οδηγού ομάδας επιλογών),
μπορεί να έχουν τις παρακάτω μορφές:
  • Κουμπί εναλλαγής
  • Πλαίσιο Ελέγχου
  • Κουμπί Επιλογής
Σε όλες τις περιπτώσεις τα στοιχεία αυτά υποστηρίζουν μόνο το συμβάν Εστίαση (GotFocus, LostFocus) . Η αποστολή τους είναι να αλλάζουν την τιμή του πλαισίου που τα περικλείει δηλ. την ομάδα επιλογής (στην περίπτωση μας το αντικείμενο με το όνομα optFormSource).

Εσύ μάλλον χρησιμοποίησες τα κανονικά κουμπιά εναλλαγής
Όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό των πεδίων στη φόρμα σου, δεν μπορώ να εχω γνώμη αφου δε γνωρίζω τη δομή της βάσης σου.

Καλή συνέχεια!

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 06-10-10, 06:29
Όνομα: Χρήστος

Περιοχή: Φλώρινα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tasos Εμφάνιση μηνυμάτων
Χρήστο καλησπέρα!

[/B]Εσύ μάλλον χρησιμοποίησες τα κανονικά κουμπιά εναλλαγής
Όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό των πεδίων στη φόρμα σου, δεν μπορώ να εχω γνώμη αφου δε γνωρίζω τη δομή της βάσης σου.

Τάσος
Τάσο καλημέρα.. Είχες απόλυτο δίκιο λάθος πλήκτρα χρησιμοποιούσα, χθές επαιξα με τα σωστά πλήκτρα (Ομάδα πλήκτρων) και τα κατάφερα...
Πάντως στην υπάρχων εφάρμογή δεν θα το ρισκάρω να κάνω τόσες αλλαγές θα το χρησιμοποιήσω σε επόμενες ( και μια προηγούμενη)...

Η ουσία είναι πώς μέσα σε μια εβδομάδα με την βοήθεια σας βρήκα αρκετές μεθόδους για να εφαρμόσω την επιλογή των ενεργών και μή...

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τα παιδιά του Forum και συγκεκριμένα τους
Τάσο - Νίκο - Γιώργο και Άγγελο..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] Εμφάνιση μηνύματος σε εντοπισμό ίδιων εγγραφών (σε φόρμα με διάταξη πίνακα) dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 16-03-16 21:20
[ Φόρμες ] Κλείδωμα συγκεκριμένων εγγραφών σε φόρμα ΤΙΜΟΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 10-12-15 16:47
[Συναρτήσεις] εμφάνιση με vlookup συγκεκριμένων κελιών pierta Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 25-10-15 11:56
Αυτόματη εμφάνιση εγγραφών σε φόρμα Access balex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 16-07-10 18:18
[ Φόρμες ] Εμφάνιση συνόλων υποφόρμας στην κύρια φόρμα mdragon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 14-04-10 10:01

Η ώρα είναι 00:46.