Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Βοήθεια σε πρόγραμμα κομμωτηρίου

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-09-10, 23:41
Όνομα: Ζαχαρίας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Βοήθεια σε πρόγραμμα κομμωτηρίου

Καλησπέρα σε όλους.Είμαι νέος στο forum αλλά και σχετικά νέος και στην access και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας.Η ξαδερφή μου άνοιξε κομμωτήριο και προσπαθώ για τα εγκαίνια να της κάνω δώρο ένα πρόγραμμα για να καταχωρεί τους πελάτες της μέχρι να καταφέρει να αγοράσεi κάποια επαγγελματική εφαρμογή.Τώρα τους γράφει σε ένα τετράδιο!Σε αυτό που έχω φτιάξει το μόνο που πετυχαίνω είναι να καταχωρώ ονόματα και τα ήδη καταχωρημένα να μου τα εμφανίζει λόγω της select.Αυτό που θέλω να καταφέρω είναι να καταχωρείται κάπου συγκεντρωτικά η κίνηση όλων των πελατών αλλά συνάμα να ενημερώνεται ένας πίνακας Πελατολογίου με τους νέους πελάτες.Επίσης και νομίζω ότι για αρχή θα είναι καλά,να μπορεί να κάνει αναζήτηση κάποιον πελάτη με τα στοιχεία του και να βρίσκει το τηλέφωνό του.Οποιαδήποτε άποψη ή πρόταση αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip La Coupe.zip (503,5 KB, 16 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-10, 09:50
Super Moderator
Όνομα: Αγγελος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Ζαχαρία καλημέρα και καλως ήλθες στο Forum...

Η εφαρμογή σου σε γενικές γραμμές είναι στον σωστό δρόμο, αν και έχεις ακόμα δρόμο να διανύσεις...

Μερικές προτάσεις:
- Φτιάξε μια φόρμα για την αναζήτηση των πελατών σου (συνεχόμενες εγγραφές)
- Δημιούργησε σωστά τους πίνακες για την κίνηση του πελάτη, στην northwind θα βρείς ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι (πίνακες Orders και OrdersDetails (αν θυμάμαι καλά))
- Πρόσεξε στις καταχωρήσεις που θα κάνεις την ακεραιότητα των δεδομένων σου
- Πρόσθεσε εκπτώσεις στους πελάτες σου (π.χ. Κάποια πελάτισσα (συχνή) μπορεί να παίρνει ένα 10% έκπτωση σε σχέση με τις άλλες πελάτισσες)
- Τέλος σκέψου την πιθανότητα να μεταβείς σε Access 2007 η οποία σου δίνει περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες απ'ότι η 2000 ή η 2003..

Το σωστότερο πάντως κατα την δική μου άποψη, είναι να προχωράμε το project μας μόνοι μας, και ένα ένα τα προβλήματά μας να τα κάνουμε θέματα στο Forum ώστε να έχουμε και την γρηγορότερη και την καλύτερη απάντηση. Αυτό βοηθάει και όσους απαντάνε στο post (ποιο γρήγορα) αλλά και αυτόν που ανέβασε το θέμα γιατί το καταλαβαίνει και το μαθαίνει μαζί.

Φιλικά, Άγγελος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-10, 11:24
Όνομα: Μάρω
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα,
Ζαχαρία συμφωνώ απόλυτα με τον Άγγελο.
Σου στέλνω ένα απλό δειγματάκι για να δεις περίπου τι εννοούμε.
Διαμόρφωσέ το ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες.

Φιλικά,
Μάρω
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip κομμώσεις.zip (4,38 MB, 18 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-10, 23:20
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Γεια σας,

Στη βάση δεδομένων που επισυνάπτω έκανα κάποιες αλλαγές (απλοποιήσεις) στη βάση της Μάρως.
Συγκεκριμένα αφαίρεσα κάποια πεδία από τον πίνακα «Επισκέψεις» και απλοποίησα τις σχέσεις μεταξύ των πινάκων.
Με τις αλλαγές αυτές αποφεύγεται η αποθήκευση ίδιων δεδομένων (όνομα, επώνυμο, κλπ) σε περισσότερους πίνακες και έτσι διευκολύνεται η διαχείριση της βάσης (αν γίνει μία αλλαγή γίνεται σε ένα σημείο) και μηδενίζεται η πιθανότητα να αντιστοιχιστούν (στους διάφορους πίνακες) στον ίδιο κωδικό διαφορετικά ονοματεπώνυμα, κλπ.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip κομμωσεις2.zip (46,3 KB, 15 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-10, 21:15

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους σας και καλώς σας βρήκα,

Άγγελε σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις και πληροφορίες σου.Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες γιατί και εγώ έτσι σκέφτομαι και λειτουργώ.Θέλησα να σας εκφράσω τις απορίες μου εξ'αρχής,για να έχετε μια εικόνα και γιατί απλά με πιέζει ο χρόνος και πολύ χρόνο δεν έχω.Με τις υποδείξεις σου όμως θα προσπαθήσω να ασχοληθώ και κάθε πρόβλημα θα το παραθέτω για να μάθω και εγώ αλλά και όποιος παρακολουθεί το project.
Στη συνέχεια θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη Μάρω για το αρκετά καλό δείγμα καθώς και το Γιώργο για την πολύτιμη απλοποίηση αυτού!
Η βοήθεια σας είναι μεγαλύτερη από ότι μπορούσα να φανταστώ.Θα μελετήσω τα δείγματα και αφού προχωρήσω θα επανέρθω γιατί ίσως ο δρόμος είναι λίγο πιο μακρύς από ότι περίμενα.

Σας ευχαριστώ και πάλι,
Ζαχαρίας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 17:08

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mdragon Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα,
Ζαχαρία συμφωνώ απόλυτα με τον Άγγελο.
Σου στέλνω ένα απλό δειγματάκι για να δεις περίπου τι εννοούμε.
Διαμόρφωσέ το ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες.

Φιλικά,
Μάρω
Καλησπέρα σε όλους σας.Επανήλθα,λίγο καθυστερημένα βέβαια για να ζητήσω την πολύτιμη βοήθειά σας.Ασχολούμαι με το δείγμα της Μάρως,το οποίο πιστεύω ότι είναι ιδανικό για τις ανάγκες που το θέλω αλλά και για μένα ώστε να μάθω σιγά σιγά και να προχωρήσω σε πιο βασικές έννοιες.Εδώ και λίγες μέρες προσπαθώ να φτιάξω ακριβώς το ίδιο με το παραπάνω ώστε να καταλάβω τη λειτουργία του και να φτιάξω κάτι αντίστοιχο δικής μου έμπνευσης.Ενώ έχω καταλάβει τη δομή των πινάκων και τις σχέσεις μεταξύ τους,δεν μπορώ να πετύχω την τελική σχεδίαση της βάσης.
Μάρω,αν σου είναι εύκολο εξήγησε μου τα βήματα για να πετύχω τη δική σου σχεδίαση.Δηλ πως γίνεται να φτιάξω τη φόρμα Πελάτες να την τρέχω και να μου δείχνει μόνο αυτή,ενώ σε προβολή σχεδίασης να βλέπω όλες τις φόρμες?Προσπαθώ να πετύχω το δικό σου αποτέλεσμα μάταια όμως.Και τι ακριβώς πρέπει να κάνω όταν επιλέγω πχ κωδικό Υπαλλήλου ή εργασία(2ουσα φόρμα) να εμφανίζεται δίπλα το αποτέλεσμα(Επώνυμο-Όνομα Υπαλλήλου ή τιμή εργασίας)πάντα πολύ σωστά στο ονοματ/μο Πελάτη που αντιστοιχεί.
Ζητώ συγνώμη αν σε κούρασα αλλά προσπαθώ να μάθω τον τρόπο και τη μεθοδολογία,αν και προσπάθησα αρκετά πριν έρθω για βοήθεια,για να φτιάξω κάτι και να το δωρίσω στο κομμωτήριο.
Αν θέλεις να μου πεις βηματικά όλη τη διαδικασία της συγκεκριμένης σχεδίασης,για να μη σε ρωτάω συνέχεια και να ασχοληθώ μόνος μου θα σου ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων.

Ευχαριστώ πολύ εσένα και όποιον με βοηθήσει εκ των προτέρων,

Φιλικά,
Ζαχαρίας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 19:14
Super Moderator
Όνομα: Αγγελος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007

Thumbs up

Ζαχαρία καλησπέρα,
Παράθεση:
πως γίνεται να φτιάξω τη φόρμα Πελάτες να την τρέχω και να μου δείχνει μόνο αυτή,ενώ σε προβολή σχεδίασης να βλέπω όλες τις φόρμες?
τι εννοείς όταν λες να δείχνει μόνο αυτή? να βλέπεις μόνο την φόρμα χωρίς τα υπόλοιπα contros την Access )(π.χ. το "Vanigation Pane"?)

Παράθεση:
Και τι ακριβώς πρέπει να κάνω όταν επιλέγω πχ κωδικό Υπαλλήλου ή εργασία(2ουσα φόρμα) να εμφανίζεται δίπλα το αποτέλεσμα(Επώνυμο-Όνομα Υπαλλήλου ή τιμή εργασίας)πάντα πολύ σωστά στο ονοματ/μο Πελάτη που αντιστοιχεί.
Εαν ανοίξεις το δείγμα της Northwind σίγουρα θα βρείς τις απαντήσεις σου εκεί. Πάντως θα πρέπει να προσδιορίσεις σίγουρα ποιες ενέργειες θέλεις να γίνονται στο event "AfterUpdate" του comboBox για την κάθε περίπτωση και να ενημερώνεις τα κατάλληλα πεδία.

Μια συμβουλή, όταν σχεδιάζουμε μια βάση δεδομένων, προσωπικά, πρώτα το φτιάχνω στο χαρτί, έτσι όταν πάω να την δημιουργήσω στην Access ξέρω τι ακριβώς θέλω να κάνω.
Το παραπάνω αφορά τους πίνακες αλλά και τις φόρμες μιας Βάσης Δεδομένων. Είναι λογικό, επειδή στην Access στην ουσία δεν υπάρχουν όρια, να θέλεις να προσθέσεις ότι σου έρθει στο μυαλό!! Το θέμα είναι να την φτιάξεις πρώτα λειτουργικά στα μέτρα σου και έπειτα προσθέτεις και τους "Παπάδες" (τρόπος του λέγειν).

Επίσης, και αυτό είναι ουσιαστικό, παίξε λιγάκι με τις φόρμες και τις ιδιότητές τους ώστε να έχεις γνώση του τι γίνεται αν κάνεις κάποια επιλογή, θα σε βοηθήσει να δώσεις λύσεις σε πολλά απο τα προβλήματά σου.

Η Access θέλει υπομονή, μέχρι να την καταλάβεις, εάν το πετύχεις αυτό, απλά θα γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος!

Για οποιαδήποτε βοήθεια πάντως το forum στην διάθεσή σου!!

PS. Από τους λίγους τολμηρούς που μπορούν να κάτσουν και να διαβάσουν!! Ένα μπράβο απο εμένα.
Παλιά 20-09-10, 11:55
Όνομα: Μάρω
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους,

Παράθεση:
πως γίνεται να φτιάξω τη φόρμα Πελάτες να την τρέχω και να μου δείχνει μόνο αυτή,ενώ σε προβολή σχεδίασης να βλέπω όλες τις φόρμες?

Αν μαντεύω σωστά (γιατί δεν καταλαβαίνω καλά την ερώτηση).....
Τα κουμπιά "Στοιχεία Πελατών" & "Επισκέψεις Πελατών" στην ουσία είναι κουμπιά που σε μεταφέρουν στη Σελίδα1 & στη Σελίδα2 αντίστοιχα. Έτσι κατά το άνοιγμα βλέπεις μόνο την πρώτη Σελίδα δηλαδή τα "Στοιχεία Πελατών"
Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει στην προβολή σχεδίασης να βάλεις την αλλαγή σελίδας ανάμεσα από τις δύο φόρμες σου (δες τη δικιά μου στα 12cm), και να βάλεις κουμπιά που να ορίζουν την αλλαγή της σελίδας σου (δες τις ιδιότητες - διαδικασία συμβάντος στα κουμπιά των σελίδων)

Παράθεση:
Και τι ακριβώς πρέπει να κάνω όταν επιλέγω πχ κωδικό Υπαλλήλου ή εργασία(2ουσα φόρμα) να εμφανίζεται δίπλα το αποτέλεσμα(Επώνυμο-Όνομα Υπαλλήλου ή τιμή εργασίας)πάντα πολύ σωστά στο ονοματ/μο Πελάτη που αντιστοιχεί.

Να θυμάσαι ότι τα βήματα στην Access είναι δημιουργία σε Πίνακα-Σχέσεις-Τυχόν Ερωτήματα-Φόρμες-Εκθέσεις. Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δεις τις ιδιότητες του πεδίου Κωδ.Υπαλλήλου στον Πίνακα, στις Σχέσεις και στις Φόρμες.
Ξεκινάς από τον πίνακα επισκέψεις και προσθέτεις τα πεδία Κωδ-όνομα-επώνυμο (προσοχή με τις ίδιες ιδιότητες όπως και στην φόρμα των Υπαλλήλων)
Στις ιδιότητες του κωδ. στις επισκέψεις στην εμφάνιση θα δεις ένα σύνθετο πλαίσιο. (ακολουθησέ το)
Σβήσε και ξανατοποθέτησε το πεδίο στην φόρμα σου για να το δεχθεί και τις καινούριες ιδιότητες. Επέλεξε από τις ιδιότητες την διαδικασία συμβάντος και "κλέψε" τον κώδικα σε περίπτωση που δεν ξέρεις να τον δημιουργήσεις.
Ελπίζω να βοήθησα να βρεις το μονοπάτι που ζήταγες

Φιλικά,
Μάρω

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mdragon : 20-09-10 στις 14:44.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-10, 22:23

Προεπιλογή

Καλησπέρα σας.
Μάρω αν και οι κυρίες προηγούνται,επέτρεψέ μου να ξεκινήσω από τον Άγγελο που "ήρθε" πρώτος.
Άγγελε καταρχήν σε ευχαριστώ ιδαίτερα για την άμεση απάντησή σου,τις πολύτιμες υποδείξεις σου καθώς και τα καλά σου λόγια που μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω τη μελέτη.Μεγάλη υπόθεση να λες ότι το forum είναι διαθέσιμο.Έκατσα και έψαξα τα event που μου υπέδειξες και τελικά βρήκα(!) άκρη και κατάφερα ότι φάνταζε εντελώς απόμακρο.Πέτυχα την ουσία διαβάζοντας και αν θέλεις "κλέβοντας" τον κώδικα,αν και ακόμα υστερεί σε σχεδίαση απο αυτό της Μάρως.
Αλλά...και για να περάσω να ευχαριστήσω τη Μάρω,θα μελετήσω τα όσα μου υποδεικνύεις(Μάρω),αν και με αυτά που είδα όσες...μέρες το παλεύω,νομίζω ότι καταλαβαίνω τα βήματα που μου περιγράφεις για τον τρόπο σκέψης καθώς και τις ιδιότητες στις διαδικασίες συμβάντων.Αναφορικά με τη φόρμα Πελάτες,μαντεύεις πάρα πολύ σωστά και μου εξηγείς ακριβώς αυτό που με δυσκολεύει πλέον και ήθελα να μάθω.
Για ακόμα μία φορά σας ευχαριστώ και αναγνωρίζω ότι χάρη σε σας,αποτελεί ξαφνικά πραγματικότητα ότι θα προλάβω τα εγκαίνια!!!
Σας καληνυχτίζω για να συνεχίσω με όσα μου υποδείξατε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-10, 23:03
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Προεπιλογή

θα μπορουσαν η Μάρω ή ο Zaharias να μου στείλουν και εμένα την αρχή της βάσης που επισυνάπτουν μήπως και εγω καταφέρω να ετοιμάσω αυτή την βάση πήρα ένα μοντέλο απο τον Hairdressers Physical Model σύνδεσμο αυτό και προσπαθώ να τον εναρμονήσω με τα δικά μου δεδομένα.
Ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] Προγραμμα ωρών harristopaloglou Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-02-17 17:49
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 09-10-16 18:10
Ημερήσιο Πρόγραμμα spooky Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 28-04-12 21:04
Βάση για πελατολογιο Κομμωτηρίου Melisson Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 24-01-11 19:50
Βοήθεια με πρόγραμμα vagzav Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 13-11-10 18:57

Η ώρα είναι 07:46.