| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καταρχήν καλημέρα! Είμαι καινούρια στο forum και οφείλω να ομολογήσω ότι έχω μείνει έκπληκτη από το έργο σας. Μπράβο παιδιά, ευτυχώς που υπάρχετε και σεις!!! ![]() Εδώ και κάτι μέρες παλεύω με μια βάση σε Access 2003 όπου καταχώρησα κάποια διαχρονικά δεδομένα μιας υπηρεσίας. Στόχος σε πρώτη φάση είναι η ανάκτηση αυτών και η απεικόνιση τους σε reports και διαγράμματα. Θα ήθελα να ρωτήσω τα ακόλουθα: ![]() ![]() α) Οι φόρμες που έχω κάνει αποτελούνται από υποφόρμες και ανακτώ πληροφορίες επιλέγοντας με λίστα τιμών=έτος (από Ερώτημα/Πίνακα). Όλα ΟΚ. Όταν όμως ανοίγω μια άλλη φόρμα (η οποία είναι κουμπί πάνω στην κεντρική φόρμα) για να δω πιο αναλυτικά επιπλέον κάποια δεδομένα επιστρέφοντας στην κεντρική φόρμα και αρχίζοντας το παίξιμο της ροδέλας του ποντικιού τότε αλλάζουν όλες οι τιμές στις υποφόρμες που υπάρχουν χωρίς όμως να ενημερώνεται η λίστα τιμών. Καταλαβαίνεται ότι αυτό δίνει λάθος πληροφορία. Αν ξαναεπιλέξω μια τιμή από τη λίστα λειτουργούν όλα κανονικά. Τί ρύθμιση πρέπει να κάνω στη φόρμα? β)Θέλω να μου στείλετε κανά παράδειγμα με διαγράμματα, πως από έναν πίνακα ή ερώτημα μπορώ να πλοτάρω κάποια πεδία? γ)Την τρίτη ερώτηση θα την κάνω αργότερα γιατί πιστεύω ότι είδη σας έχω κουράσει με την μακρηγορία μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Φιλικά, agi37 ![]() ![]() |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Ανθή καλωσόρισες στο φόρουμ! Στην πρώτη ερώτηση σου απλά φρόντισε να ανοιγεις τη νέα φόρμα σε παράθυρο διαλόγου. Έτσι, η εστίαση σε οπιοδήποτε άλλο σημείο της εφαρμογής θα είναι αδύνατη. Αυτό επιτυγχάνεται στο φύλλο ιδιοτητήτων της νέας φόρμας στην καρτέλα "Μορφή" επιλέγοντας "Στυλ περιγράμματος" = "Διάλογος" ή Αν πίσω από το κουμπί που ανοίγει τη νέα φόρμα υπάρχει μακροεντολή, τότε στο όρισμα ενέργειας "κατάσταση παραθύρου", επιλεξε "Παράθυρο διαλόγου" Αν πάλι πρόκειται για Κώδικα VBA τότε η γραμμή του κώδικα που ανοίγει νέα φόρμα θα πρέπει να περιέχει στο έκτο όρισμα της (WindowMode) να περιέχει τη σταθερά "acDialog" δηλ.: DoCmd.OpenForm "formName", , , , , acDialog Στη δεύτερη ερώτηση σου θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματια στον παρακάτω σύνδεσμο: Αποτελέσματα αναζήτησης για "γράφημα access" - Access - Microsoft Office Καλή συνέχεια λοιπόν! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Τάσο φυσικά και σε ολόκληρη την παρέα. Έκανα τις αλλαγές που πρότεινες αλλά δυστυχώς ούτε η μια λύση δουλεύει ούτε η άλλη. Συνημμένα σου στέλνω ένα print screen της κεντρικής φόρμας και του κώδικα στη φόρμα 'Συγκεντρωτικά'. Όπως ανέφερα και χθές όταν κάνω εύρεση με τη λίστα τιμών (ΕΤΟΣ) όλα ΟΚ όμως μόλις ανοίξω π.χ. τη φόρμα 'Συγκεντρωτικός Πίνακας' και επιστρέψω πάλι πίσω παίζοντας με τη ροδέλα του ποντικιού αλλάζουν όλες οι τιμές εκτός από το πεδίο 'ΕΤΟΣ'. Γιατί? Ευχάριστω και πάλι που ασχολήθηκες με το πρόβλημα μου, Φιλικά, Ανθή. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agi37 : 28-07-10 στις 07:47. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στην παρέα Ανθή πιστεύω ότι, καθώς περιστρέφεις τη ροδέλα, αλλάζει η τρέχουσα εγγραφή. Αυτό θα μπορούσες να το εξακριβώσεις, αν σε προβολή σχεδίασης και στο φύλλο ιδιοτήτων έκανες τη ρύθμιση: Μορφή > Κουμπιά μετακίνησης > Ναι, για να βλέπεις την τρέχουσα εγγραφή. Νομίζω ότι το πρόβλημα θα λυθεί αν (σε προβολή σχεδίασης) κάνεις τη ρύθμιση: Άλλα > κυκλική εναλλαγή > Τρέχουσα εγγραφή. Φιλικά/Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Ανθή, Πιστεύω και συμφωνώ με το Γιώργο ότι καθώς περιστρέφεις τη ροδέλα, αλλάζει η τρέχουσα εγγραφή, κάτι που δεν θέλεις να συμβαίνει όταν έχεις ανοίξει τη νέα φόρμα. Μ αυτό το σκεπτικό σου πρότεινα να ανοίξεις τη νέα φόρμα ως διάλογο που μάλλον δεν το έκανες κανονικά. Γιατί αν το έκανες, σε καμία περίπτωση δεν θα είχες τη δυνατότητα να επιστρέψεις στην αρχική σου φόρμα και να κάνεις οτιδήποτε αφού η εστίαση θα διατηρείτο στη νέα φόρμα/διάλογο. Απ ότι παρατηρώ στις εικόνες σου, στον κώδικα που ανοίγει τη νέα φόρμα δεν υπάρχει το έκτο όρισμα (WindowMode) που θα έπρεπε να περιέχει τη σταθερά "acDialog" όπως είχα περιγράψει. Υπάρχει κάτι που δεν κατανόησα στην ερώτηση σου; Δες ένα παραδειγματάκι στο συνημμένο παρακάτω. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 28-07-10 στις 11:20. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
![]() Πάντως ευχαριστώ πολύ που ασχολήστε με το πρόβλημα μου, το εκτιμώ ιδιαίτερα. Φιλικά, Ανθή. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Καλό μεσημέρι!!!! Ανθή. |
|
| ||||
| ||||
|
Ανθή, το φόρουμ αυτό υπάρχει για να βοηθά τα μέλη του να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους! Λέγοντας μέλη, εννοώ εσένα το Γιώργο, εμένα και γενικά τον καθέναν από μας που συμμετέχει στις συζητήσεις. Αν δεν μπορέσεις να προχωρήσεις, επισύναψε το αρχείο σου με λίγες παραδειγματικές εγγραφές και με μια μικρή περιγραφή στα σημεία που αντιμετωπίζεις πρόβλημα για να μπορούσαμε να σου δώσουμε μια πιο εύστοχη απάντηση. Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τάσο να 'σαι καλά! Μου δίνεις κουράγιο να το παλέψω! Αυτό που πρότεινες θα κάνω, θα σας στείλω ένα δείγμα της βάσης και να δουλέψουμε επί της εφαρμογής. Επείδη το αρχείο μου έχει φτάσει 32ΜΒ πρέπει να το 'καθαρίσω' λίγο και θα σας στείλω δείγμα. Αλήθεια, πως μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος μιας βάσης? Να ενημερώσω ότι δεν έχω μέσα εικόνες, διαγράμματα κλπ... Ευχαριστώ και πάλι! |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στην παρέα!!! Συνημμένα παραθέτω ένα δείγμα της βάσης μου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μπορεί να επιλύση το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. ![]() Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ανθή. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γράφημα] Διαγράμματα | macgregor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 06-01-17 13:15 |
| [ Φόρμες ] Αναζήτηση σε φόρμες που επιστρέφει φόρμες | theo93 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 12-08-14 09:54 |
| φόρμες - υποφόρμες | tolkap | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-01-14 18:17 |
| [ Υποφόρμες ] Υποφόρμες, συγχρονισμός | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 11-09-13 20:05 |
| [Συναρτήσεις] Παραδειγμα με τη vlookup | chris1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-12-10 05:30 |
Η ώρα είναι 06:23.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο