| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Ανθή! Στο παρακάτω συνημμένο αλλάχτηκαν οι γραμμές του κώδικα VBA: Αρχική γραμμή: DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria Μετά την αλλαγή: DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria, , acDialog Έτσι, με το όρισμα acDialog ανοίγουν οι φόρμες σου σε παράθυρο διαλόγου και δεν επιτρέπουν την απώλεια της εστίασης τους άρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε άλλη φόρμα. Είναι αυτό που ζητάς; Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
| Γεια χαρά και πάλι! Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά καμιά αλλαγή. Τον κώδικα που έχεις αλλάξει, όπως σου είχα αναφέρει και χθες, το δοκίμασα και δεν άλλαξε κάτι. Μάλλον φταίω εγώ, δεν σας παρουσιάζω με σωστό τρόπο το πρόβλημά μου. Λοιπόν προτείνω το εξής, ακολούθησε τα βήματα που εκτελώ και ‘γω για να καταλάβεις τι εννοώ:
Περιμένω νέα σου, Ανθή. |
|
| |||
| |||
|
Ανθή καλησπέρα, παρακολουθώ το συνημένο σου αλλά δεν μου δημιουργεί το πρόβλημα που λες. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να σου βρώ τι φταίει. Φιλικά, Μάρω |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Μάρω, πολύ φοβάμαι ότι μάλλον κάτι γίνεται με τον υπολογιστή μου και την έκδοση του λογισμικού. Θα κάνω και εγώ μια δοκιμή από άλλο σύστημα. Λες τελικά να παιδεύομαι άδικα? |
|
| |||
| |||
|
Α! Κάτι ακόμα, Θέλω να δημιουργήσω "εντολές ??? ή ερωτήσεις???" όπου να μπορώ να επιλέξω π.χ. σε συγκεκριμένο 'ΕΤΟΣ' ή συνδυασμό 'ΕΤΩΝ' να μου ζητάει στη συνέχεια 'ΘΕΣΗ' και μετά 'ΠΕΔΙΑ' και κλικάρωντας τα επιθυμητά να τυπώνονται τα αποτελέσματα σε φόρμα ή έκθεση. Καμιά βοήθεια? |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Ανθή και Τάσο, επειδή θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία έτους και τρέχουσας εγγραφής, σκέφτηκα ότι θα ήταν προτιμότερο, αντί να γίνεται αναζήτηση στις εγγραφές, να φιλτράρονται ως προς το έτος. Έτσι έκανα κάποιες μικρές αλλαγές (θα τις δείτε στην εφαρμογή που επισυνάπτω) στον κώδικα AfterUpdate της Λιστας79 στο Load της φόρμας και στην ιδιότητά της Δεδομένα > Κλειδώματα εγγραφών > Χωρίς κλειδώματα. Φιλικά/Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
| Παράθεση:
Ανθή, για να απενεργοποιήσεις το ροδάκι του ποντικιού (Mouse Wheel) στην Access 2003 προϋποθέτει αρκετές διαδικασίες (λειτουργική μονάδα κλάσης ή συγκεκριμένο αρχείο DLL) και παράλληλα δημιουργεί προβλήματα σε δοκιμές του κώδικα (Debugging). Σου προτείνω να συγχρονίσεις το μη δεσμευμένο πεδίο "Λίστα79" με το "ΕΤΟΣ" της τρέχουσας εγγραφής. Δες το συνημμένο παράδειγμα παρακάτω. Ελπίζω να κατάλαβα το ζητούμενο σου!
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλημερούδια παιδιά! Τάσο και Γιώργο, πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!!! ![]() ![]() Καλά ε, είστε αστέρια, ![]() ![]() Τελικά είτε φίλτρο χρησιμοποιήσω είτε δέσμευση έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και να φανταστείτε ότι αυτό μου συμβαίνει σε όλες τις φόρμες αυτής της δομής. Όσο αναφορά τη χθεσινή τελευταία ερώτησή μου, καμιά πρόταση?? Φιλικά, Ανθή. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Ανθή κοίταξα τη βάση που ανέβασες, αλλά δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τη δομή και τη λογική της. Επειδή εσύ τα γνωρίζεις, θα πρότεινα να αρχίσεις να υλοποιείς αυτό που θέλεις και αν συναντάς κάποια συγκεκριμένη δυσκολία, υπάρχει και το φόρουμ. Σε γενικές γραμμές για να εμφανίσουμε στοιχεία, που ικανοποιούν κάποια κριτήρια: 1. Δημιουργούμε μία φόρμα (κριτηρίων), όπου θα επιλέγονται τα κριτήρια. 2. Ένα ερώτημα με τα πεδία τα οποία θέλουμε να εμφανίζονται και τις συνθήκες που θα ικανοποιούν. Οι συνθήκες υλοποιούνται με τη βοήθεια της φόρμας κριτηρίων. 3. Μία έκθεση, που θα στηρίζεται στο ερώτημα και θα έχει τα στοιχεία, όπως θέλουμε να εκτυπωθούν. 4. Ένα κουμπί στη φόρμα κριτηρίων που θα ανοίγει την έκθεση. Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γράφημα] Διαγράμματα | macgregor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 06-01-17 13:15 |
| [ Φόρμες ] Αναζήτηση σε φόρμες που επιστρέφει φόρμες | theo93 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 12-08-14 09:54 |
| φόρμες - υποφόρμες | tolkap | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-01-14 18:17 |
| [ Υποφόρμες ] Υποφόρμες, συγχρονισμός | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 11-09-13 20:05 |
| [Συναρτήσεις] Παραδειγμα με τη vlookup | chris1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-12-10 05:30 |
Η ώρα είναι 07:30.

Ανθή.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο