ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Πίνακες ] Πολλαπλές εγγραφές στον ίδιο πίνακα βάσει Κριτηρίων

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

 

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #1  
Παλιά 28-01-17, 12:00
Όνομα: Αναστάσιος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 19-12-2016
Περιοχή: Ρέθυμνο
Μηνύματα: 43
Προεπιλογή Πολλαπλές εγγραφές στον ίδιο πίνακα βάσει Κριτηρίων

Καλημέρα σας.
Θα ήθελα πριν θέσω το πρόβλημα μου, και εγώ με την σειρά μου να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την εξαιρετική δουλειά που γίνετε σε αυτό εδώ το Φόρουμ. Το παρακολουθώ εδώ και καιρό, και έχω «δανειστεί» αρκετές φορές «πράγματα» και ιδέες. Η βοήθεια που προσφέρεται σε όλους εμάς που δεν κατέχουμε και τόσο καλά το ms-Office ή προγραμματισμό, είναι ανεκτίμητης αξίας. Και όλα αυτά για το μεράκι μερικών να μάθουν περισσότερα βάσει των ερωτήσεων που παραθέτουμε, (προβλημάτων για εμάς), και εν συνεχεία να προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους. Μακάρι να μπορούσα και εγώ να ακολουθήσω το παράδειγμα σας, αλλά λόγω υποχρεώσεων, ( πολλές ώρες στην δουλειά, και ένα 3χρονο στο σπίτι), αλλά και περιορισμένων γνώσεων, προς το παρόν δεν μπορώ να βοηθήσω, όσο μπορώ να βοηθηθώ.
Στο πρόβλημα μου τώρα…….
Πριν προχωρήσω θα ήθελα να πω, ( και αυτό θα Ισχύει πάντα), ότι μετά την διατύπωση του προβλήματος, ΑΝ κάποιος έχει καλύτερη ιδέα του πως μπορεί να γίνει, θα είναι Ευπρόσδεκτο. ΔΕΝ σημαίνει ότι και αν ζητάω κάτι, πρέπει να γίνει και με τον δικό μου τρόπο, γιατί σίγουρα λόγω εμπειρίας κάποιος/α μπορεί να έχει καλύτερη ιδέα. Μπορούμε να αλλάξουμε και όλη την δομή της βάσης ΑΝ αυτό είναι απαραίτητο.
Έχω λοιπόν μια Βάση σε Access, που εκεί φέρνω σε 2 πίνακες, ( Import Maz and Import Trd, που σημαίνει μαζικοί και Παραδοσιακοί πελάτες), δεδομένα από ένα Excel που είχε τα αρχικά δεδομένα, ( αυτό δεν αλλάζει γιατί έτσι θα έρχεται από την εταιρεία).
Πρόβλημα Πρώτο: θέλω οι δύο πίνακες που έχω, Import Maz and Import Trd, να τους μεταφέρω σε ένα πίνακα, ( Discount ), για να έχω τα δεδομένα και των δυο πινάκων μαζεμένα. Το κάνω με ερώτημα προσάρτησης ανά πίνακα, αλλά δουλεύει μόνο το πρώτο ερώτημα, το δεύτερο λόγο ακεραιότητας δεδομένων, «χτυπάει» και δεν προσαρτήσει τις εγγραφές. ΟΛΟΙ οι πίνακες έχουν ακριβώς τα ίδια πεδία, σε όνομα και ιδιότητες. Διαφέρουν μόνο τα δεδομένα, αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, οπότε το θέμα της σχέσης μεταξύ πινάκων δεν ισχύει. Τώρα εδώ ΑΝ κατά την εισαγωγή, μπορούμε κατευθείαν να πηγαίνουν στον πίνακα Discount, κανένα πρόβλημα.
Πρόβλημα Δεύτερο: Εδώ το θέμα γίνεται ποιο πολύπλοκο. Θα πω τον προβληματισμό μου, και κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη. Θέλω να βλέπω ανά ημερολογιακό διάστημα τον κάθε όμιλο, ( F/s), ποιες μέρες του μήνα έχει σε ισχύ κάποια προσφορά.
Δηλαδή θα φτιάξω ένα ερώτημα διασταύρωσης με κωδικό, ( F/s ) , μέρες, ( Count ),και ημέρες, ( Begin and End ), και θέλω να βλέπω ότι τον μήνα Μάρτιο, την 3η μέρα τρέχουν 3 προσφορές . Γιατί μετά θα κάνω και άλλα πράγματα που χρειάζεται, πχ δεν πρέπει να υπερβαίνω τις 4 προσφορές την μέρα. Οπότε πρέπει να ενημερώνω την διοίκηση για να προχωρά σε περαιτέρω διαδικασίες που χρειάζονται.
Ξεκίνησα να το κάνω, αλλά όταν έφτιαξα το ερώτημα διασταύρωσης, και ο όμιλος είχε ενεργή προσφορά 15/03/2017 έως 15/04/2017, μου έβγαζε η εκτύπωση, ( και καλά έκανε βάσει λογικής), ότι είχε προσφορά στης 15/03/2017 και στης 15/04/2017, δύο μέρες δηλαδή, ενώ στην πραγματικότητα έχει 30 μέρες!!!!!
Η εκτύπωση του πως θα είναι, την έχω μέσα στο Ecxel με το όνομα "ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ", γιατί εδώ δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφία, για να καταλάβετε τι θέλω, γιατί ίσως να μην μεταφέρω σωστά και κατανοητά τις σκέψης μου.

Έχοντας αυτό το πλάνο, βλέπω τη γίνετε αναλυτικά ανά όμιλο, και έτσι πχ ο Βερόπουλος από 1/3 έως 15/3 ΔΕΝ πρέπει να τρέξει άλλη προσφορά.

Εδώ τώρα θέλω τις ιδέες σας. Εγώ σκέφτηκα να παίρνω την κάθε εγγραφή, ( βάσει του Code Dis), και να γεμίζω τον πίνακα Discount, τόσες εγγραφές, (ΟΛΑ τα πεδία), όσες έχει το νούμερο στο πεδίο Days μέχρι να τελειώσει, να μαρκάρει το πεδίο ( Active σε 0), και μετά να πηγαίνει στην επόμενη εγγραφή. Βέβαια το συγκεκριμένο, είναι μακράν των δυνατοτήτων μου, και μετά από 2 μέρες διάβασμα στο φόρουμ βρήκα κώδικα που γεμίζει εγγραφές τον πίνακα βάσει όμως μια φόρμας, και ΔΕΝ κατάφερα να τον προσαρτήσω στην δικιά μου βάση.

Στο Zip αρχείο που στέλνω έχω μέσα την Access και το Excel, για να μπορείτε να τρέξετε όλη την διαδικασία.
Έχω ένα κουμπί διαταγής στην φόρμα που βάσει αυτού θα γίνονται όλα, δηλαδή θέλω με Vba να εκτελούνται όλα, επειδή θα φτιάξω πολλές διαδικασίες, και δεν θέλω να γεμίσω ερωτήματα και κουμπιά. Στην συνάρτηση αυτή μέσα, κάθε εργασία που κάνω, γράφω σχόλια, για να μπορείτε να καταλάβετε το σκεπτικό μου, αλλά να θυμάμαι και εγώ τι έκανα.
Συγχωρέστε μου την πολυλογία, αλλά ήθελα να είμαι όσο το γίνετε ποιο αναλυτικός σε αυτό που θέλω.

Σας ευχαριστώ εκ το προτέρων.
Φιλικά Τάσος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb Discount.mdb (320,0 KB, 19 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: xls Discount.xls (178,0 KB, 12 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αναστάσιος : 28-01-17 στις 12:58. Αιτία: Ξέχασα να βάλω τα αρχεία.
 


Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] Μαζικη αντιγραφή εγγραφών στον ίδιο πίνακα dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 28-10-16 20:45
[ Πίνακες ] Πολλαπλή αντιγραφή μιάς εγγραφής στον ίδιο πίνακα dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 05-10-16 22:38
Μερικά άθροισμα στον ίδιο πίνακα και ερωτημα pansyr Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 06-10-15 18:34
[ Πίνακες ] Ενωση 2 πεδίων στον ίδιο πίνακα kantidenos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 01-10-13 03:28
Αποτελέσματα σε φόρμα, βάσει κριτηρίων... dimogerontas Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 05-07-12 10:08


Η ώρα είναι 21:44.