Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα, και καλη βδομάδα σε όλους, σε συνέχεια ενός παλαιότερου "προγράμματος" που ήθελα να φτιάξω, (τελικά τα ψιλοκατάφερα με την βοήθεια του forum), θα ήθελα άλλη μια φορά την βοήθεια σας. στο παρακάτω acces εχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με πελάτες, τους λέβητές του και τις επισκέψεις που τους έχουμε κάνει, στην φόρμα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΕΛΑΤΗ_F υπάρχει η δευτερεύουσα φόρμα στην οποία μπορείς να καταχωρήσεις τις επισκέψεις σε κάθε πελάτη ξεχωριστά. αυτό που θέλω να κάνω είναι κάθε πελάτης, να έχει την δικιά του αρίθμηση στις επισκέψεις, δηλ σε εναν πελάτη έχουμε πάει 5 φορές, να έχει μια αρίθμηση απο το 1 εως 5, σε άλλον 8 φορές να έχεις αρίθμηση από το 1 εως το 8 κτλ. αυτή τη στιγμή το μονο που έχω καταφέρει είναι να έχω μια συνολική αρίθμηση από ΟΛΕΣ τις επισκέψεις ΟΛΩΝ των πελατών. έχει κανείς καμιά ιδέα? |
| |||
| |||
![]()
Μίτσο σε χαιρετώ, Προσπαθώντας να βοηθήσω (όσο μπορώ) απλά διερωτήθηκα, ένας πελάτης μόνον έναν λέβητα μπορεί να έχει βρε φίλε? Πιστεύω πως ένας πελάτης μπορεί φυσικά να έχει και περισσότερους απο έναν λέβητα ας πούμε σε δυο διαφορετικά σπίτια σωτά? Σκέψου το και σε περίπτωση κατά την οποία επιμένεις να βρείς λύση στο One-One σχέση μεταξύ πελάτη και τους λέβητες του, πες μας να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Θεωτητικά αυτό που ζητάς είναι απλό αλλά δεν νομίζω η λογική δομή της βάσης σου να είναι ορθή... Εδώ είμαστε... |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
σαφώς και δεν είναι απαραίτητο να έχει μόνο έναν λέβητα (αν και κατά βάση έτσι συμβαίνει), αλλα και στην περίπτωση που έχει παραπάνω απο έναν λέβητα, τότε απλά θα κάνω μια καινούργια καταχώρηση με το ίδιο όνομα αλλά διαφορετικά στοιχεια διεύθυνσης ή ορόφου, τώρα άμα είναι στην ίδια διεύθυνση στον ίδιο όροφο, τότε την κάτσαμε ![]() |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Μήτσο, δες μια λύση στη συνημμένη ΒΔ. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την βοήθεια, σε γενικές γραμμές είναι αυτό που ήθελα, απ' οτι κατάλαβα έχεις κανει κάποιες αλλαγές στο ερώτημα ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ_Q, σε SQL, η μόνη μου ένσταση είναι στο οτι (απ'οτι κατάλαβα) βάζεις σαν παράμετρο και την ημερομηνία, έτσι όμως δεν μπορώ να προσθέσω κάτι που έγινε σε προηγούμενη ημερομηνία από την τελευταία καταχωρημένη, γιατί χαλάει η αρίθμηση θα μπορούσα για παράδειγμα να μάθω οτι έγινε μια επίσκεψη το 2012, και ενω έχω καταχωρήσει επισκέψεις για τα 2013,2014,2015. Υ.γ. αν μου εξήγησεις τον κώδικα (δεν νιώθω και πολυ) ίσως μπορέσω να το παλέψω λίγο μόνος μου |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μίτσο, το λογικό είναι η αρίθμηση των επισκέψεων να γίνεται με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν και όχι με τη σειρά καταχώρησης. Για το λόγο αυτό εμπλέκεται και η ημερομηνία στην αρίθμηση. Στη επισυναπτόμενη ΒΔ: 1) Πρόσθεσα κάποιο κώδικα στην υποφόρμα έτσι ώστε όταν διαγράφουμε ή προσθέτουμε εγγραφές (επισκέψεις) να γίνεται ταξινόμηση από τις παλιότερες προς τις νέες και η αρίθμηση να είναι σωστή. 2) Πρόσθεσα επίσης και το ερώτημα ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ_Q2 στο οποίο η αρίθμηση γίνεται με τη σειρά καταχώρησης. Αν σ’ ενδιαφέρει αυτή η περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό το ερώτημα ως προέλευση εγγραφών της υποφόρμας. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Αυτό ακριβώς ήθελα, σε ευχαριστώ πολυ Γιώργο, υπερπολυτιμη η βοήθεια σου.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Προοδευτικά υπόλοιπα ανά Πελάτη | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 30 | 11-02-15 09:39 |
Αναζήτηση με ημερομηνία και κωδικό πελάτη | pdhmos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-02-13 16:17 |
[Συναρτήσεις] Καρτέλλα ανά Πελάτη, απο συγκεντρωτικό.. | Lefteris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 08-07-11 16:26 |
Καρτέλα πελάτη | Echo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 15-06-11 23:36 |
[ Φόρμες ] Έλεγχος για αποφυγή νέας καταχώρησης ίδιου πελάτη | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-11-10 16:08 |
Η ώρα είναι 06:09.